Werkgeluk vergroten: 5 tips om een positieve vibe langer te laten doorwerken

Werkgeluk vergroten? Lees mijn 5 tips!

Werkgelukdeskundige Veronique Kilian geeft lezing over werkgeluk

Werkgeluk vergroten, hoe doe je dat met velen? Recentelijk mocht ik een lezing geven voor Encare Arbozorg. Zij heeft haar 30-jarig jubileum groots gevierd. Encare Arbozorg is onderdeel van het Zorg van de Zaak netwerk. Dit landelijke netwerk, gericht op bedrijfsgeneeskundige zorg, leefstijl en medische zorg, biedt een brede dienstverlening voor alle impactvolle momenten in een mensenleven.

Toen de deuren open gingen, stroomden er klanten, samenwerkingspartners en collega’s van Encare binnen voor een middag vullend programma. Op dit event mocht ik als werkgelukdeskundige de key note verzorgen over “Happiness at Work” op verzoek van Rosalie Welie, directeur van Encare Arbozorg.

Na de keynote volgden er nog enkele parallelle workshops en een netwerkborrel. Het was een uitzonderlijk evenement waarbij een organisatie haar deuren opende voor een breed publiek. Encare Arbozorg wilde als ’30-jarige’ graag een cadeautje uitdelen. Om die reden ontvingen alle deelnemers het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

“Het viel op hoe de positieve vibe op deze klantenmiddag nog lang bleef. De uitwerking van de keynote over werkgeluk bleef niet alleen beperkt tot de lezing van een uur, maar was zeker ook onderwerp van gesprek in de namiddag,” blikt Rosalie Welie terug.

Hoe doe je dat, een positieve vibe langer laten doorwerken? Werkgeluk vergroten met zoveel mensen? Werkgeluk vergroten met zoveel mensen? Hieronder deel ik 5 tips met je. Deze heb ik ook geïntegreerd in de opleiding tot werkgelukdeskundige en kan je gaan ervaren als je interesse hebt om je te verdiepen in meer werkgeluk als Chief Happiness Officer.

Werkgeluk vergroten tip 1: laat mensen lachen

Het klinkt als een open deur, maar het is nog niet zo simpel. De kleinkunst geeft inzicht in humor door conference technieken.  Wanneer is het grappig? Wanneer “werkt” iets? Kleinkunst technieken leer je in een cabaret opleiding zoals Playground for professionals – waar ik dit jaar aan zal meedoen – en tijdens zomerweken op Buitenkunst Randmeer. Jarenlang heb ik meegedaan met de zogenaamde speciaalweken bij Buitenkunst Randmeer om daar te leren betere interactie te krijgen met het publiek.

Werkgeluk tip 2: nodig uit om te Spelen

In het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! licht ik toe hoe Spelen bijdraagt aan het vrijkomen van levenslust. Plezier is levensenergie. Een van de manieren om uit te nodigen om te spelen is door op een ludieke manier de deelnemers de geluksmakers te laten uitwisselen.

Werkgeluk tip 3: train positiviteitsresonantie

Positiviteitsresonantie ontstaat als twee of meer personen samen een positieve emotie ervaren, zoals bij het vieren van een gezamenlijk succes. Dit versterkt een opwaartse spiraal van geluksbeleving. Positief (blijven) denken en positieve emotie (blijven) oproepen en voeden is een kunst als je bedenkt dat de hersenen doorgaans meer aandacht geven aan wat niet goed gaat dan aan wat wel goed gaat.

Kijk hier voor een sfeerimpressie:

Werkgeluk tip 4: reflecteer op de positiviteitsratio

Gelukkige mensen hebben een bepaalde verhouding waarin ze aandacht hebben voor negatieve en positieve aspecten. Tegenover één negatief aspect kunnen zij minstens drie positieve aspecten plaatsen. Dat wil zeggen: ze hebben een positiviteitsratio van minstens 1 staat tot 3. De positiviteitsratio galmde in de middag nog lang na als gespreksonderwerp op het klantevent.

Werkgeluk tip 5: geef een boek mee over werkgeluk

Een boek over werkgeluk met daarin best practices, gedragsvoorbeelden en wetenschapsliteratuur geeft een leuke beloning en een goede aanleiding om thuis en terug op het werk meer te leren hoe je van een positieve emotie naar een positieve stemming kunt gaan, zodat je beter bestand bent tegen werkdruk, tegenslagen en uitdagingen.

Werkgeluk vergroten voor jezelf, je team en je organisatie?

Lees hier meer wat je leert in de unieke opleiding tot werkgelukdeskundige. Je vindt hier ook reviews van zelfstandig professionals, office managers, teamleiders en managers die inmiddels zijn opgeleid tot Chief Happiness Officer. Ieder kwartaal begint er een nieuwe opleiding waarbij we praktijk en wetenschap verbinden doordat je de inhoud van de training tot je neemt op locatie van organisaties die al met werkgeluk bezig zijn. Bij inschrijving ontvang je twee boeken, waaronder het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! dat de top 10 van managementboek heeft gehaald.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen