Zo vergroot je werkgeluk met 100 mensen

Werkgeluk vergroten? Lees mijn 5 tips!

Het was zover: bijna 100 mensen zouden de zaal betreden met stoelen opgesteld in minstens twaalf rijen van 7 stoelen per rij. Zouden er genoeg stoelen zijn? Moeten er nog stoelen bij? Encare Arbozorg zou haar 30-jarig jubileum groots vieren. Toen de deuren open gingen, stroomden er klanten, eigen artsen en samenwerkingspartners binnen voor een middag vullend programma. Op dit event mocht ik als werkgelukdeskundige de key note verzorgen op verzoek van Rosalie Welie, directeur van Encare Arbozorg. Zij zette “Happiness at Work” op de agenda. Na de keynote volgden er nog enkele parallelle workshops en een netwerkborrel. Het was een van de uitzonderlijk evenement waarbij een organisatie haar deuren opende voor een breed publiek. Rosalie was opgevallen hoe de positieve vibe op deze klantenmiddag nog lang is gebleven. De uitwerking van de keynote over werkgeluk bleef niet alleen beperkt tot de lezing van een uur, maar was nog onderwerp van gesprek in de namiddag.

Werkgeluk vergroten met zoveel mensen? Hieronder deel ik 5 tips met je. Deze heb ik ook geïntegreerd in de opleiding tot werkgelukdeskundige en kan je gaan ervaren als je interesse hebt om je te verdiepen in meer werkgeluk als Chief Happiness Officer.

Werkgeluk vergroten tip 1: laat mensen lachen

Het klinkt als een open deur, maar het is nog niet zo simpel. De kleinkunst geeft inzicht in humor door conference technieken.  Wanneer is het grappig? Wanneer “werkt” iets? Kleinkunst technieken leer je in een cabaret opleiding zoals Playground for professionals – waar ik dit jaar aan zal meedoen – en tijdens zomerweken op Buitenkunst Randmeer. Jarenlang heb ik meegedaan met de zogenaamde speciaalweken bij Buitenkunst Randmeer om daar te leren betere interactie te krijgen met het publiek.

Werkgeluk tip 2: nodig uit om te Spelen

In Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! licht ik toe hoe Spelen bijdraagt aan het vrijkomen van levenslust. Plezier is levensenergie. Een van de manieren om uit te nodigen om te spelen is door op een ludieke manier de deelnemers de geluksmakers te laten uitwisselen.

Werkgeluk tip 3: train positiviteitsresonantie

Positiviteitsresonantie ontstaat als twee of meer personen samen een positieve emotie ervaren, zoals bij het vieren van een gezamenlijk succes. Dit versterkt een opwaartse spiraal van geluksbeleving. Positief (blijven) denken en positieve emotie (blijven) oproepen en voeden is een kunst als je bedenkt dat de hersenen doorgaans meer aandacht geven aan wat niet goed gaat dan aan wat wel goed gaat.

Kijk hier voor een sfeerimpressie:

Werkgeluk tip 4: reflecteer op de positiviteitsratio

Gelukkige mensen hebben een bepaalde verhouding waarin ze aandacht hebben voor negatieve en positieve aspecten. Tegenover één negatief aspect kunnen zij minstens drie positieve aspecten plaatsen. Dat wil zeggen: ze hebben een positiviteitsratio van minstens 1 staat tot 3. De positiviteitsratio galmde in de middag nog lang na als gespreksonderwerp op het klantevent.

Werkgeluk tip 5: geef een boek mee over werkgeluk

Encare Arbozorg is lid van het netwerk Zorg van de Zaak. Dit netwerk heeft meer dan 3000 mensen in dienst en meer dan 60 vestigingen verspreid over heel Nederland. Zorg van de zaak verzorgde de marketing voor Encare Arbozorg. De insteek die zij kozen is in de eerste plaats mensen te trekken met een spraakmakende keynote die in de landelijke media is genoemd. Maar daarnaast was de trekker om alle deelnemers het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! mee te geven.

werkgeluk vergroten

Werkgeluk vergroten voor jezelf, je team en je organisatie?

Lees hier meer wat je leert in de unieke opleiding tot werkgelukdeskundige. Je vindt hier ook reviews van zelfstandig professionals, office managers, teamleiders en managers die inmiddels zijn opgeleid tot Chief Happiness Officer. Ieder kwartaal begint er een nieuwe opleiding waarbij we praktijk en wetenschap verbinden doordat je de inhoud van de training tot je neemt op locatie van organisaties die al met werkgeluk bezig zijn. Bij inschrijving ontvang je twee boeken, waaronder het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! dat de top 10 van managementboek heeft gehaald.

cover boek geluk op het werk