Welke vragen komen langs bij de werkgeluk training voor De Driessen Groep?

De Driessen Groep “maakt werkgeluk mogelijk” is de nieuwe slogan sinds 2018. Dat ze werkgeluk mogelijk maken heb ik aan den lijve ervaren omdat ik de werkgeluk training “Slimmer werken – van werkdruk naar werkgeluk” mocht geven. Met een aankondigingsfilmpje dat De Driessen Groep heeft laten maken, krijgen ze vooraf al een virtuele introductie:

Met een lekker soepje en een broodje ontvangen we onze deelnemers om een uur of vijf in de namiddag. De deelnemers kwamen van heinde en verre, van Harderwijk tot Hoorn, van Rosmalen tot Rotterdam. Ze hadden er zin in.

De training die ik geef is altijd op maat, dus een van de eerste vragen is natuurlijk: wat wil je leren over werkgeluk?

Vragen die we hebben behandeld waren onder andere:

  • Hoe kan ik anderen helpen bij werkgeluk?
  • Hoe merk ik of anderen gelukkig zijn op het werk? Wat zijn kenmerken van gelukkige medewerkers?
  • Hoe maak ik werkgeluk bespreekbaar?
  • Hoe helpt een gelukkige werkomgeving?
  • Hoe houd je jezelf staande in een negatieve sfeer?
  • Hoe buig je een afdeling met negatieve energie om?
  • Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen succes en geluk?
  • Hoe houdt je werkgeluk vast na tegenslag?
  • Wat zijn valkuilen van werkgeluk en hoe voorkom je die?

Naast uitwisselingen in tweetallen, oefeningen in gelukscompetenties en reflectie-opdrachten vertel ik de deelnemers over het Feel, Fly, Flourish model, afgekort het 3F-model. Uit de geluksliteratuur blijkt dat geluk te trainen is. Het 3F model vormt een framework Het 3F model heb ik ontwikkeld om om geluk te trainen in drie fases. De Feel, Fly, Flourish staat recht tegenover de Freeze, Flight en Fight stress reactie. Met het 3F model kunnen we geluk bij het individu en bij de organisatie te laten toenemen.

Wil je meer weten over het Feel, Fly, Flourish model, download dan het artikel Geluk valt te trainen! dat gepubliceerd werd in het Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling via trainjegelukscompetenties.nl

Wil je zelf werkgelukdeskundige worden? Volg de opleiding tot werkgelukdeskundige: https://trainjegelukscompetenties.nl/opleiding-werkgelukdeskundige

 

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen