Week van het werkgeluk

Het gaat goed met de aandacht voor werkgeluk in Nederland. Diverse media besteden er aandacht aan, mede door de week van het werkgeluk. Naast de aandacht die het Psychologie Magazine, Intermediair, CHRO Magazine, Baaz.nl nu al hebben voor gelukscompetenties, zien we steeds meer artikelen met voorbeelden van geluk op de werkvloer. Vooral het Algemeen Dagblad heeft aandacht voor werkgeluk, zoals het artikel Gelukkig zijn kun je leren, ook op de werkvloer. En  het artikel Geluk op de werkvloer: van geld van de baas voor feestjes, tot een extra vrije dag voor iets leuks laat een aantal concrete maatregelen zien die bedrijven nemen om werkgeluk vorm te geven.

Installatiebedrijf Guidion:

 • gebruikt een geluksmeter in
 • maakt het meten ook gemakkelijk door o.a. drie smileys te gebruiken: een verdrietig gezichtje, een neutraal gezichtje of een blij gezichtje
 • vraagt feedback en wat ze zelf hebben ondernomen om hun eigen werkgeluk te vergroten
 • geven een geluksdag als een vrije dag die besteed wordt aan iets wat hem of haar gelukkig maakt
Softwarebedrijf AFAS:
 • geven nieuwe medewerkers een kaartje met daarop zogeheten ‘monkey milestones’: opdrachtjes om binnen drie maanden te voltooien. Zoals ‘Ik heb een directeur tegengesproken en ben nog steeds in dienst’ of ‘een selfie te maken met 50 collega’s’
 • geeft medewerkers de mogelijkheid verlof te boeken zonder dat daar toestemming voor nodig is
Cateringbedrijf Hutten:
 • faciliteert middelen om werknemers spullen aan elkaar uit te lenen
 • samen geld te schenken aan een goed doel
 • een feestje te organiseren met gesloten beurs

De casus van Hutten staat uitgebreid beschreven in het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! Kijk hier wat directeur Bob Hutten zegt over gelukscompetenties:

Maar niet alleen Hutten, maar ook Experius staat uitgebreid in het boek beschreven. NPO1 presentator Thomas van Vliet besteedt aandacht aan werkgeluk bij Experius in het interview Be Happy! De week van het werkgeluk is begonnen!

ICT-bedrijf Experius:

 • vraagt zowel naar het werkgeluk cijfer als naar een cijfer voor de werkdruk. Idealiter is het werkgeluk een 8 en de werkdruk een 5
 • heeft regelmatig bilaterale gesprekken die ze al wandelend buiten doen
 • heeft een Chief Happiness Officer in dienst

Wil je ook meer leren hoe je werkgeluk in jouw organisatie voor je laat werken? Volg de opleiding tot werkgelukdeskundige en chief happiness officer.

#eigen werkgeluk, #werkgeluk in teams, #corporate werkgeluk,  #customer happiness

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen