Week van het werkgeluk 2023: hoe laat jij je inspireren? 10 tips

Week van het werkgeluk! Het is weer zover in september. Volgens de issuekalender start de week van het werkgeluk op 25 september en eindigt het op 29 september. Een speciale nieuwsbrief is hier op zijn plaats. De week van het werkgeluk staat in het teken van het bevorderen van werkgeluk, emotioneel welzijn en floreren op het werk.

Ik deel graag inspirerende inzichten, praktische tips en boeiende initiatieven met je die je kunt verkennen om deze week met positieve energie te omarmen.

In een wereld waarin we een groot deel van onze tijd op het werk doorbrengen, is werkgeluk van onschatbare waarde. Gelukkige werknemers zijn niet alleen productiever, maar ook creatiever en veerkrachtiger. Deze week nodig ik je uit om bewust stil te staan bij hoe werkgeluk jouw professionele leven kan beïnvloeden.

Expert Interviews: inspiratie voor jouw week van het werkgeluk

In de Chief Happiness Officer Podcast vind je meerdere expert interviews die je kan gebruiken voor jouw week van het werkgeluk. In deze podcast bevraag ik leiders hoe zij werkgeluk concreet maken op de werkvloer.

De reis naar zelforganisatie, geluk en overvloed

Het laatste interview heb ik gehouden met Riksja Travel oprichter en voormalig CEO Marius Appelman, tevens auteur van het boek Riksja’s Journey.

Van een week naar een jaar vol werkgeluk

In plaats van een week van het werkgeluk hebben sommige organisaties het Jaar van het werkgeluk. Het afgelopen jaar mocht ik kraamzorg organisatie Dé Provinciale Kraamzorg / Lunavi Kraamzorg begeleiden. De inspiratiekracht van bestuurder Janine Kliphuis zorgde ervoor dat deze organisatie de stappen naar werkgeluk kon zetten. De teamcoaches Trees Nulden en Kamille Dielen volgden bij mij de opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow coach. De resultaten mogen er zijn! Dit leverde onder andere de award voor Geluksbestuurder van het jaar op! Lees meer in deze blogs over de best practices: https://trainjegelukscompetenties.nl/gelukscompetenties/bestuur-werkgeluk-zorg en de algemene blog https://trainjegelukscompetenties.nl/award-geluksbestuurder-van-het-jaar/

Geluksgesprekken

Beluister onderstaand interview met Ralph Deguelle, CEO van Kabisa. Dit was een van de eerste interviews die ik heb afgenomen voor de Chief Happiness Officer Podcast en deze aflevering is nog steeds populair. Een mooi praktijkvoorbeeld dat ik ook mijn boek Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? heb laten terugkomen in het hoofdstuk over creativiteit, reflectie en geluksgesprekken. Beluister hier de tips die jij kan gebruiken voor jouw week van het werkgeluk in je organisatie.

Drie praktische tips in jouw week van het werkgeluk

  • Begin de dag met een dankbaarheidsmoment: Schrijf elke ochtend drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Dit kan je helpen een positieve mindset te creëren voor de rest van de dag.
  • Onderhoud sociale verbindingen: Neem de tijd om met collega’s te praten, niet alleen over werk, maar ook over persoonlijke interesses. Dit kan een gevoel van samenhorigheid vergroten.
  • Stel haalbare doelen: Werk aan projecten die je uitdagen zonder overweldigd te raken. Het behalen van doelen geeft een gevoel van voldoening. Zo heb ik bij de kraamzorg-organisatie werkgeluk zichtbaar gemaakt met scrummen en dit proces als scrum master begeleid. Bekijk hier het filmpje dat ik gemaakt heb over het scrummen van werkgeluk op de internationale bijeenkomst met Scrum Master op locatie van de ANWB:

Inspirerende activiteiten tijdens de week van het werkgeluk

  • Waarderingsmuur: Creëer een plek op kantoor of online waar collega’s elkaar kunnen bedanken en complimenten kunnen delen. Positieve feedback verspreidt geluk!
  • Lunchwandelingen: Nodig je collega’s uit voor een gezamenlijke lunchwandeling om even te ontspannen en te genieten van frisse lucht en elkaars gezelschap.
  • Lezingen en workshops over werkgeluk: organiseer een masterclass, workshop of lezing over werkgeluk. Lees hier meer wat ik voor je kan doen: https://trainjegelukscompetenties.nl/aanbod

Nieuwe e-learning beschikbaar!

Niet alleen kan je nu met het boek concreet aan de slag, ook krijg je handige tips en oefeningen om werkgeluk in de praktijk te brengen. Bij het bestellen van het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! krijg je de eerste drie e-learning video’s gratis!

Ga naar de e-learning: https://academie.trainjegelukscompetenties.nl en kies voor de E-learning Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

Opleiding tot werkgelukdeskundige

Wil je ook aan de slag met werkgeluk? Meer informatie vind je in het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! dat de top 3 van managementboek haalde. Of volg de opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach. Hier krijg je niet alleen handvatten om werkgeluk in de praktijk te brengen voor je zelf, je team en je organisatie, je krijgt ook de tools die je helpen naar meer teamflow.

Wat anderen zeggen

“Eerlijk is eerlijk, ik dacht dat werkgeluk zweverig was, maar je kan veel onderdelen concreet maken. Met de Authentieke Dialoog bereikte ik meer dan ik verwacht had. Wat naar boven kwam, hebben we meteen kunnen inzetten in onze doelstellingen. Geluksgesprekken zijn nu onderdeel van het werk. En ik gebruik nu meer gesprekstechnieken. ” Robert Vergouwe, Vestigingsmanager HB17

“Ik kreeg antwoord op de vraag: Hoe krijg je draagvlak binnen de organisatie voor werkgeluk? Tijdens de opleiding heb ik verschillende interventies geleerd om in te zetten, zowel voor werkgeluk als voor mijn teams. De effecten van geluksgesprekken waren eye-openers. Veronique heeft bij elke vraag een praktijkvoorbeeld. Ik heb nu meer kennis wat ik wanneer inzet bij mijn teams, afhankelijk van de fase waarin ze zitten. De combinatie van werkgeluk en teamcoaching maakt de opleiding uniek.” Joyce Schiffers, Leidinggevende Huisartsen Oostelijk Zuid Limburg  

Meer over masterclasses, lezingen en coachingen vind je op
www.trainjegelukscompetenties.nl

Blogs

Tot slot deel ik graag met je enkele actuele blogs. Recentelijk ben ik gevraagd om de rol als vertrouwenscontactpersoon (VCP) te gaan vervullen bij mijn sportvereniging. De VCP is in het leven geroepen naar aanleiding van onderzoek over grensoverschrijdend gedrag. Ter voorbereiding van de VCP volgde ik een speciale training. In deze blog deel ik 10 tips hoe te handelen als VCP bij grensoverschrijdend gedrag. https://veroniquekilian.nl/vertrouwenscontactpersoon-vcp/

ChatGPT! Hoe gebruik je het zakelijk? Een proefondervindelijk experiment met 3 tips vind je hier. https://veroniquekilian.nl/chatgpt-handleiding

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Theatercollege

"De kunst van het liefhebben"

00
dagen
00
uren
00
min.
00
sec.
Je hebt deze theaterlezing gemist, meld je aan voor mijn volgende theaterlezing volgend jaar en pak de vroegboekkorting!

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen