Week van het werkgeluk 2020

Week van het werkgeluk 2020

Volgens de Issuekalender is de week van het werkgeluk 2020 dit jaar van maandag 21 september tot zondag 27 september 2020. In deze week wordt werkgeluk bij veel bedrijven extra onder de aandacht gebracht. Dit onder het mom van:

  • Werkgeluk, de normaalste zaak van de wereld. En nóg belangrijker tijdens deze corona crisis
  • Gelukkige medewerkers zijn meer betrokken, productiever, coöperatiever, creatiever en innovatiever.
  • Een goede relatie, plezier en ontwikkeling zijn belangrijk. Hoe vinden we elkaar ‘op afstand’?
  • Stoppen met beperkende regels en beginnen met vertrouwen, verantwoordelijkheid, mooie uitdagingen en positieve feedback

Doe je mee met de week van het werkgeluk 2020?

Het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! haalde de top 3 van de top 100 managementboeken. In veel organisaties zijn er workshops, trainingen en lezingen over werkgeluk. Het boek geeft antwoord op de vraag hoe je werkgeluk concreet maakt. Het goede nieuws is dat je geluk kan trainen. Net zoals je je voorbereidt op een marathon, wil je starten met korte behapbare oefeningen die je steeds verder brengen. Geluk is als een spier, die je kunt trainen. Meedoen met de week van het werkgeluk is een goede start om jouw werkgeluk te gaan trainen. In het boek vind je bruikbare oefeningen waarmee zelf je aan de slag kan. Zoals een mini-geluksgewoonte aanleren waarmee je gelukservaringen traint. Psychologie Magazine besteedde hier aandacht aan en beschreef deze mini-gewoonte in het artikel Maak werk van je droombaan.

Werkgeluk: trend, hype of prioriteit?

Als ik kijk wat ik in de praktijk tegenkom, zie ik de volgende trends:

  • Werkgeluk is hot; steeds meer mensen volgen opleidingen tot werkgelukdeskundige.
  • Zelforganisatie is hot! Daar gaat mijn derde boek over: teams die floreren met maximale creativiteit. En Semco Stijl: teams die floreren hebben grotere mate van werkgeluk naarmate teamleden het gevoel hebben dat ze zichzelf mogen zijn. Dat ze meer verbinding ervaren, zelf invulling kunnen geven aan hun werk, positieve feedback krijgen, successen vieren en groeien door vertrouwen. De kunst is hier de juiste ondersteuning te geven in de speelruimte die er is. Je zou kunnen zeggen dat maximale ruimte voor creativiteit in een gezonde structuur mensen tot bloei laat komen. Dit is voor mij de essentie van Semco Stijl.

 

Doe mee met de nieuwste activiteiten!

  1. Er is nu een vragenlijst beschikbaar om je gelukscompetenties te meten!
  2. Wat doet een Chief Happiness Officer in de praktijk? Ontmoet ze en ontdek het zelf in de online meeting!
  3. Lezingen op het Grootste Kennisfestival van Nederland

Lees hier hoe je erbij kunt zijn:

Ontmoet Chief Happiness Officers

Inmiddels is de community groeiende van werkgelukdeskundigen die de opleiding bij Trainjegelukscompetenties.nl hebben gevolgd. Ik bouw actief aan deze community, zodat als je de opleiding hebt gevolgd nog steeds gevoed wordt hoe werkgeluk in de praktijk werkt. Chief Happiness Officers, HR, teamleiders van werkplezier en leidinggevenden die werkgeluk op de agenda zetten kunnen met elkaar blijven sparren. Speciaal voor degenen die zijn aangesloten bij Trainjegelukscompetenties!

Grootste Kennisfestival van Nederland

Op donderdag 24 september geef ik op het Grootste Kennisfestival van Nederland twee workshops:

10.00 uur: Werkgeluk op de 1,5 meter

12.20: Leiding geven aan zelforganisatie

Wil je erbij zijn? Ik geef een gratis ticket weg. Je kunt met me mee én zelf nog workshops volgen. Wil je mee als mijn assistent? Bel of mail me met jouw motivatie!

Ben je enthousiast over werkgeluk?

Verzilver je enthousiasme en meld je aan voor de opleiding tot werkgelukdeskundige. Hij gaat vrijdag 23 oktober 2020 van start.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen