Week van het werkgeluk 2019

Week van het werkgeluk 2019

Volgens de Issuekalender is de week van het werkgeluk 2019 dit jaar van maandag 23 september tot vrijdag 27 september 2019. In deze week wordt werkgeluk bij veel bedrijven extra onder de aandacht gebracht. Dit onder het mom van:

  • Werkgeluk, de normaalste zaak van de wereld.
  • Gelukkige medewerkers zijn meer betrokken, productiever, coöperatiever, creatiever en innovatiever.
  • Een goede relatie, plezier en ontwikkeling zijn belangrijk.
  • Stoppen met beperkende regels en beginnen met vertrouwen, verantwoordelijkheid, mooie uitdagingen en positieve feedback

Doe je mee met de week van het werkgeluk 2019?

In aanloop naar de week van het werkgeluk 2019 werd het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! populair. In veel organisaties zijn er workshops, trainingen en lezingen over werkgeluk. Het boek geeft antwoord op de vraag hoe je werkgeluk concreet maakt. Het goede nieuws is dat je geluk kan trainen. Net zoals je je voorbereidt op een marathon, wil je starten met korte behapbare oefeningen die je steeds verder brengen. Geluk is als een spier, die je kunt trainen. Meedoen met de week van het werkgeluk is een goede start om jouw werkgeluk te gaan trainen. In het boek vind je bruikbare oefeningen waarmee zelf je aan de slag kan. Zoals een mini-geluksgewoonte aanleren waarmee je gelukservaringen traint. Psychologie Magazine besteedde hier aandacht aan en beschreef deze mini-gewoonte in het artikel Maak werk van je droombaan.

Werkgeluk: trend, hype of prioriteit?

Als ik kijk wat ik in de praktijk tegenkom, zie ik de volgende trends:

  • Werkgeluk is hot; steeds meer mensen volgen opleidingen tot werkgelukdeskundige.
  • Volgens Arbobalans 2018; CBS | TNO lopen jaarlijks ruim een miljoen Nederlanders het risico op burn-out gerelateerde klachten en uitval. In bedrijven met een hoger ziekteverzuim is het verlangen naar meer werkgeluk meer prioriteit.
  • Vragenlijsten: er is steeds meer vraag naar werkgeluk-vragenlijsten. Hoe kan je inzicht krijgen in de mate van werkgeluk van medewerkers? Deze vragenlijsten variëren van een eenvoudige vraag tot meer uitgebreide vragenlijsten.
  • Semco Stijl: teams die floreren hebben grotere mate van werkgeluk naarmate teamleden het gevoel hebben dat ze zichzelf mogen zijn. Dat ze meer verbinding ervaren, zelf invulling kunnen geven aan hun werk, positieve feedback krijgen, successen vieren en groeien door vertrouwen. De kunst is hier de juiste ondersteuning te geven in de speelruimte die er is. Je zou kunnen zeggen dat maximale ruimte voor creativiteit in een gezonde structuur mensen tot bloei laat komen. Dit is voor mij de essentie van Semco Stijl.
  • Door de groeiende krapte op de arbeidsmarkt willen steeds meer organisaties voorkomen dat mensen weglopen. Binden en boeien met werkgeluk wordt daarmee steeds belangrijker.

Werkgeluk wordt een hype. die weer weggaat als werkgeluk ‘window dressing’ wordt. In dat geval wordt er werkgeluk! geroepen, maar is er weinig ruimte voor echte verbinding en kwetsbaarheid. Vaak wordt de verantwoordelijkheid voor werkgeluk bij één persoon neergelegd: de HR-manager of de Chief Happiness Officer. Of zijn er veel vooroordelen die werkgeluk in de weg staan.

Dutch Happiness Week in Ukraine

De week van het werkgeluk 2019 valt toevallig samen met de internationale conferentie van Young Sietar in Ukraine. Tijdens deze week geef ik een workshop over een van de 25 gelukscompetenties, die ik beschreven heb in mijn boek. Een gelukscompetentie die steeds meer mensen aanspreekt heet Presencing. Met deze competentie kun je met aandacht in het moment te zijn, maar ook meer verdieping en verbinding in het contact met collega’s ervaren. Deze week is dus als het ware mijn Dutch Happiness Week in Ukraine.

Drie cruciale gelukscompetenties voor meer klantgeluk

Speciaal voor de week van het werkgeluk geef ik op dinsdag 24 september 2019 om 09.30 Nederlandse tijd een Facebook Live sessie. In deze Facebook Live deel ik 3 cruciale gelukscompetenties, die je helpen om je klantgeluk te vergroten. Ik deel met je mijn praktijkervaring. Als werkgelukdeskundige interview ik diverse mensen uit organisaties waar werkgeluk gewoon is. Een van die organisaties is Hutten. Hutten heeft al diverse awards gewonnen en is meerdere malen verkozen door hun klanten als beste cateraar. Hoe lukt dit? Ik licht er drie gelukscompetenties uit die jou helpen om ook meer klantgeluk te ervaren.

Ben je enthousiast over werkgeluk?

Verzilver je enthousiasme en meld je aan voor de opleiding tot werkgelukdeskundige. Hij gaat donderdag 10 oktober 2019 van start.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen