Vitaal Leven met Tao Online Training

Vitaal leven! Start nu de oefeningen om je immuunsysteem te versterken

Het Chinese Taoïsme is geworteld in de traditionele Chinese geneeskunde. De oefeningen zijn gebaseerd op de wijsheid van onze organen. Door middel van een uniek systeem van Chinese meditaties schep je balans in je lichaamssystemen en verhoog je de stimulerende en versterkende werking van je vitale systemen. Je schoont je lichaam op en herlaadt het.
De meditaties werken met visualisatie, klank en beweging.

Jaartraining Vitaal leven met Tao

Ik geef een jaartraining waarin je universele levenskracht als bron in jezelf aan te boren en op te nemen uit de natuur. Daarnaast doen we fysieke oefeningen waarbij je de juiste mix van tao meditaties en vechtkunst leert om je innerlijke kracht en het energieveld om je heen te versterken. Ook leer je om je hoofd leeg te maken. Het heeft een ontspannende werking op je zenuwstelsel en een stimulerende werking op je hormoonstelsel. Leer je je immuunsysteem versterken en vitale energie aan te maken.

 

De jaartraining Vitaal Leven bestaat uit 10 sessies:

Sessie 1 & 2: I-Kracht & Helende klanken; leer dieper ontspannen, ontgiften en meditaties om je herstellingsvermogen te versterken
Sessie 3 & 4: Verdieping Helende klanken, Gouden Ei en het veld opzetten; versterk je innerlijke kracht met de 5 elementen
Sessie 5 & 6: Structuur en kracht vanuit IJzeren Hemd; overgave vanuit kracht
Sessie 7 &8: Kringloop en Tao Yin; energie beter verspreiden en rug versterken
Sessie 9 & 10: Integratie; je hormoonbalans in evenwicht en je levensenergie laten stromen

Iedere sessie wordt begeleid door diverse chi kungs. De onderstaande online training helpt je om de chi kungs te oefenen. Bekijk hieronder de eerste zeven video’s als basis.

Voor sommige oefeningen wordt het zogenaamde ‘bonenzakje’ gebruikt of een ‘bamboe hitter’.  Als je deze niet bezit, kan je ook je lichaam kloppen met je handen.

Vitaal Leven begint volgens de taoïsten met het beoefenen van je innerlijke glimlach. Luister hier waarom de Innerlijke Glimlach je helpt om te ontstressen. Video 1:

De uitdagende periode waarin je veel stress ervaart, is vaak belastend voor lichaam en geest. De Taoïsten hebben diverse oefeningen om te ontstressen, onder andere door de Innerlijke Glimlach. Waarom is de innerlijke glimlach belangrijk? De innerlijke glimlach helpt je om I-Kracht op te bouwen.

 

Door langer stilzitten, online werken en onbewuste stress maken we zogenaamde ‘cloudy energy’ aan. Ons energieveld wordt wat bedompter. Taoïsten gebruiken soms het bonenzakje om deze bedompte energie los te laten. Zo gebruik je het bonenzakje om je energieveld schoon te maken. Video 2:

Vitaal leven begint met vitale organen. Zo doe je de Chi Kungs met de Helende Klanken om je vitale organen op te schonen en te voeden.  Video 3

De Helende Klanken behoren tot de basis van actieve meditatie oefeningen om de 5 vitale organen op te schonen met sound- en light healing. Hier leer je de chi kungs die je ondersteunen bij je longen, je nieren, je lever, je hart en je milt.

 

Zo ontstress je jouw nieren met tao yin oefeningen. Video 4:

De nieren zijn verbonden met veiligheid, onschuld en essentie. De bijnieren maken stresshormonen. Door deze chi kungs help je je nieren om te ontspannen en stress los te laten. Tao Yin verwijst naar de oefeningen om jezelf tot meer rust te brengen door oefeningen voor de (onder)rug, waar je nieren zitten.

Zo versterk je je immuunsysteem met chi kung voor het hart. Video 5.

 

 

Zo maak je een schoon en sterk hartveld in en om je heen. Video 6.

Het hart is een van de belangrijkste energiecentra in ons. Met deze chi kungs en meditaties leer je om je hart op te schonen en een hartveld op te zetten. Zo kan je met een schoon en sterk hart beginnen aan je dag of aan een project.

 

Zo leer je chi te voelen met tai chi oefeningen voor de chi bal. Video 7.

In deze les beginnen we met een aantal basis oefeningen om je lichaam lekker schoon en los te maken. Daarna gaan we een aantal specifieke basis bewegingen doen die zijn geïnspireerd op de Omhels de Boom en op Tai Chi. Je leert de chi te voelen tussen je handen en te werken met een chi bal.

 

Vragen over vitaliteitstraining?

Dit waren de eerste zeven online trainingen voor vitaal leven met oefeningen uit de tao. Als je ze regelmatig doet, zal je steeds meer je energieveld opschonen en lekkerder in je vel zitten. Denk eraan dat het loslaten van oude energie ook een opschoningsproces kan losmaken. Je kunt de uitwerking ervan nog (subtiel) langer navoelen. Als je vragen hebt in dit verwerkingsproces, neem dan contact op met me! Hartelijke groet, Veronique Kilian

 

Over Veronique als trainer

Mijn reis met de taoïstische vitaliteitskunde begon in 2009. Toen werd het healing tao genoemd. Toen ik mijn eerste healing tao les volgde, voelde ik hoe mijn hoofd tot rust kwam en ik mijn lijf ging voelen. Mijn lijf kon uitrusten, bijkomen en opladen. Dat was een heerlijkheid in het drukke bestaan.
We leven in een tijd waarin mensen veel in de weer zijn met mobiele telefoons, uren achter de computer zitten en werken onder tijdsdruk. Er wordt veel van je gevraagd. Als de druk hoog is stijgt meestal ook de stress. Deze tijd vraagt om innerlijke balans, zowel in de geest als in het lichaam. Tao helpt je om weer ruimte in je hoofd te krijgen en vitaliteit in je lijf te voelen.
Wat mij aanspreekt in Tao Vitaliteit is de manier om levensenergie op een moeiteloze en helende manier door het lichaam te laten stromen. Het is afwisselend speels, actief en in rust. Wat ik proefondervindelijk ervaar, kan ik doorgeven. Het is helend en weldadig. Over Veronique Kilian: Op het gebied van Tao Vitaliteit heb ik sinds 2009 regelmatig trainingen gevolgd bij o.a. Reinoud Eleveld, Inge Maassen, Birgit Haberkamp, Michael Winn, Luc Leyten en Barry Spendlove. Deze trainingen omvatten zowel basiselementen uit de Tao (zoals innerlijke glimlach, helende klanken, hemelse kringloop, ijzeren hemd) als Fusie, Beenmerg Chi Kung, Nei Dan Kung, Tao Yin en Kan & Li. Sinds 2017 ben ik gecertificeerd als Healing Tao Instructor. Nog steeds volg ik regelmatig verdiepingstrainingen om mijn kennis door te geven.

Voor gevorderden zijn de volgende video’s in de online training te vinden:

1. Je innerlijke krijger wakker maken. Een mix van krijgskunst oefeningen, tao en yoga oefeningen om je chi te openen, vast te houden.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen