Veronique Kilian

Ik wil je wat meer vertellen over mij

Wat kan ik voor je doen?

Veronique Kilian: Werkgelukmaker

Drs. Veronique Kilian heeft Chinese voorouders en groeide van kleins af aan op in Nederland. Haar internationale achtergrond en haar verlangen om een allround fundament te leggen voor mens & organisatie inspireerde haar om af te studeren in Algemene Sociale Wetenschappen, met als specialisatie Intercultureel Management.

Veronique’s passie ligt in het verhogen van persoonlijke effectiviteit van mensen in organisaties. Ze is bevlogen om inzicht, begrip en verbinding te scheppen die (cultuur)verschillen overstijgt en community learning mogelijk maakt.

Serieuze gesprekspartner voor management

Veronique Kilian traint en coacht management en medewerkers op het gebied van leiderschap, veranderingsmanagement en werkgeluk. Met haar jarenlange staat van dienst heeft Veronique een achtergrond opgebouwd in organisatieadvies, human resource management, training en (team)coaching.

Ook is ze specialist op het gebied van persoonlijkheidstypologieën. Denk daarbij aan o.a. MBTI, Ennegram, Quinn, Human Dynamics en de AEM-Cube . Ze is socioloog met een psychologische verdieping die getoetst is in de praktijkervaring van organisatieadvies en HRM-projecten.

Veronique vertaalt theorie en wetenschappelijke fundering naar praktisch toepasbare handvatten. Ze weet de harde en zachte kant goed te combineren en durft out-of-the-box team- en trainingsinterventies in te zetten als dit leidt tot beter resultaat. De afgelopen jaren heeft Veronique al heel veel bedrijven en organisaties verder geholpen.

Trainer, coach en teambuilder

Veronique is een enthousiaste, gedreven en ervaren trainer & (team)coach. Ze heeft een veelvoud aan tools paraat voor training, teambuilding en coaching die ze afgestemd inzet op wat de klant nodig heeft.

Ze dringt snel door tot de kern waar het om gaat, en zet zodanig interventies in dat resultaat wordt behaald in zowel kleine als grote stappen. Ze werkt zowel op het niveau van het individu, het team en het (collectief) organisatieniveau. Veronique heeft oog voor de individuele ontplooiing in een groep en geeft daar op betrokken wijze inhoud aan.

Ook weet ze op creatieve wijze iedere training en (team)coaching op maat te maken en te geven. Als transformatiecoach begeleidt zij mensen om in hun kracht te komen. En om belemmerende gedragspatronen te transformeren zodat ze – ook onder druk – in hun kracht blijven.

Auteur van managementboeken

Na meer dan 20 jaar organisatieadvies, HR-training en coaching besloot ze actief bij te dragen aan geluk op het werk. Zij geeft daarvoor regelmatig lezingen en trainingen.

Ook publiceert ze over werkgeluk en schreef ze het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! Als teambuilder helpt zij teams om met plezier te werken en teamflow te ervaren. Hiervoor schreef zij het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog. Veronique interviewt leiders van organisaties over werkgeluk en schrijft regelmatig blogs over gelukscompetenties om best practices te delen.

Veronique hecht waarde aan vitalititeit en beoefent Martial Arts, Kundalini Yoga en de Chinese vitaliteitskunde Healing Tao.

Mijn eerste boek

Het schrijven van boeken startte toen ik de jaaropleiding tot Faciliteren van de Authentieke Dialoog ging geven. Voor iedere les schreef ik een hoofdstuk. Deze hoofdstukken heb ik later geredigeerd tot het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog.

Ik houd van boeken met concrete handvatten en voorbeelden uit mijn eigen praktijkervaring. Wat ik doorgeef, heb ik doorleefd.

Het voorwoord van mijn boeken zijn dan ook altijd geschreven door een leider uit de praktijk.

Geluksboek

Mijn tweede boek

Mijn tweede boek gaat over werkgeluk. Doordat ik voor managementboek recensies schreef, kon ik alle boeken over werkgeluk bestellen zolang ik ze recenseerde. Dat was een gouden tijd om me te verdiepen in het onderwerp én dit te combineren met alle kennis die ik al had als trainer/docent bij hogescholen. In de loop van de jaren heb ik vrijwel alle vakken gegeven op het gebied van HR, leiderschap en psychologie. Door mijn ervaring als organisatie-adviseur, coach en teambuilder toe te voegen, kwam Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! tot leven.

Mijn derde boek

Aan mijn derde boek heb ik zeker drie jaar gewerkt. Het onderzoek nam veel tijd: interviews met directeuren verwerkte ik in podcasts. Tijdens opleidingen over zelforganisatie deed ik literatuuronderzoek. Uit mijn ervaringen als teamcoach leerde ik cases destilleren die geschikt waren voor best practices met teams. De eerste twee boeken gaf ik in eigen beheer uit. Dit derde boek is uitgegeven door Van Duuren Management. Ik wilde graag beter gevonden worden in boekhandels. Daar kan een uitgever goed bij helpen.

Andere publicaties die zijn verschenen zijn onder andere artikelen in het Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling, het tijdschrift Kwaliteit in Bedrijf en Personeelsbeleid van Uitgeverij Indicator.

Over deze boeken vind je ook bookchats, of interviews in podcasts waar anderen mij interviewen, zoals de Piek Performance Podcast, de Semco Style Podcast of de Happy FM Podcast.

Uit deze opleidingen haal ik inspiratie om jou te helpen!

Ik heb een grote variëteit aan opleidingen en trainingen gevolgd die allemaal bijdragen aan de diensten die ik aanbied. Het zijn opleidingen op vele gebieden, maar door de complexiteit van de menselijke interactie zijn ze allemaal waardevol in het begrip voor de verschillen tussen mensen en de manier van omgaan met elkaar.  

geweldloze communicatie

REALISEREN VAN VERNIEUWINSPROCESSEN

Juni 1998
NPI: Instituut voor Organisatie Ontwikkeling
Zeist, Nederland

geweldloze communicatie

INNERLIJK KIND THERAPEUT

Juni 2000
Helios Reiki & Groei Centrum
Heerde, Nederland

geweldloze communicatie

DE OPLEIDER ALS TRAINER

Mei 2001
Boertien en Partners
Nederland

geweldloze communicatie

OPSTELLEN VAN OPLEIDINGSBELEID

Maart 2002
KPMG Consulting
Garderen, Nederland

geweldloze communicatie

HEALINGOPLEIDING

November 2002
CICO: College voor Healing en Reading
Utrecht, Nederland

geweldloze communicatie

VAN ONDERHANDELEN NAAR MEDIATION

November 2002
Nederlands Mediation Instituut
Langbroek, Nederland

geweldloze communicatie

TRAINING FOR TRANSFORMATION GAME FACILITATORS USING THE ADVANCED MANUAL

Mei 2003
Findhorn Foundation
Findhorn, Schotland

geweldloze communicatie

PRACTIONER OPLEIDING NEURO LINGUISTISCH PROGRAMMEREN

November 2004
NVNLP Holland
Driebergen, Nederland

geweldloze communicatie

MASTER PRACTIONER OPLEIDING NEURO LINGUISTISCH PROGRAMMEREN

Mei 2006
NVNLP Holland
Soesterberg, Nederland

geweldloze communicatie

PRAKTISCHE NATUURGENEESKUNDE

Juni 2007
Volksacademie voor Natuurgeneeskunde
Vught, Nederland

geweldloze communicatie

DEEPENING DIALOGUE SKILLS

Juni 2011
Humus
Korte, Slovenië

geweldloze communicatie

EUROPEAN INTENSIVE COURSE IN NONVIOLENT COMMUNICATION

Augustus 2013
The Centre for Nonviolent Communication
Montelieu, Frankrijk

geweldloze communicatie

BEROEPSOPLEIDING TOT RELATIECOACH

April 2015
Sonnevelt Opleidingen
Zaltbommel, Nederland

geweldloze communicatie

GECERTIFICEERD INSTRUCTEUR TAO: BASICS (BA), IRON SHIRT (IR1), HEALING LOVE (HL)

Juli 2015
Universal Healing Tao Foundation Europe
Nederland

geweldloze communicatie

'HET OPSTELLEN VAN HET VERLANGEN' VOLGENS FRANZ RUPPERT

December 2016
Ladybird Counseling
Alphen, Nederland

geweldloze communicatie

SEMCO STYLE MASTER PROGRAM - SEMCO STYLE CONSULTANT

December 2017
Semco Style Institute
Nederland

geweldloze communicatie

MASTER INTERROGATOR (MI®)

Maart 2019
De Leugen Academie
Rotterdam, Nederland

geweldloze communicatie

BAARDA CONSULTANT COURSE

Team Baarda

Waarden in onze samenwerking

Partnership

Het begeleiden van een verandering is een intensief proces. Samen met de opdrachtgever houden we de vinger aan de pols, behouden we het overzicht en vullen we aan met kennis van zaken. We doen wat nodig is om de veiligheid van de werknemer te waarborgen. We staan naast je, ook in heftige tijden. Van begin tot eind.

The heart of the matter

Zo snel mogelijk naar de kern waar het om gaat. Wat leeft er werkelijk? Hoe creëer je met elkaar een omgeving waar je met hart en ziel kunt werken? Werk dat zin heeft en dat zin geeft. We werken vanuit betrokkenheid met hart voor de zaak.

Authenticiteit

We scheppen ruimte voor authentieke ontmoetingen. We nodigen uit om moedig en open onder ogen zien wat er speelt. We omarmen wat zich aandient. Ook al gebruikt we management modellen, niet de theorie is leidraad, maar de persoon zelf. Geen trucjes, maar oprechte interactie die beklijft in duurzame resultaten.

Empowerment

Empowerment gebeurt van binnenuit. Onze acties zijn erop gericht mensen te helpen om in hun kracht te staan. We geven hiervoor zonodig handvatten, oefeningen en huiswerk. Vanuit de positieve psychologie bekrachtigen we wat werkt. We stimuleren je om buiten je comfortzone te treden en daar succes te hebben.

Praktische spiritualiteit

Wat werkt in de praktijk? Hoe geef je vorm aan bezieling? Hoe verbind je je met de stroom van het leven? Hoe maak je de levensenergie — de chi — in een persoon of groep vrij? Iedere transformatie draagt bij aan het grotere geheel. Het begeleiden van mensen naar een betere samenwerking is een service for humanity. 

Theatercollege

"De kunst van het liefhebben"

00
dagen
00
uren
00
min.
00
sec.
Je hebt deze theaterlezing gemist, meld je aan voor mijn volgende theaterlezing volgend jaar en pak de vroegboekkorting!

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen