Veerkracht ontwikkelen met werkgeluk

Veerkracht ontwikkelen door werkgeluk te trainen

Veerkracht ontwikkelen bij MT-leden Insign.it met de opleiding tot werkgelukdeskundige.

Hoe kun je meer veerkracht ontwikkelen? Volgens het werkgeluk model van de Universiteit van Berkeley kun je veerkracht ontwikkelen door werkgeluk te trainen. Zij beschrijven veerkracht als een van de vier pijlers van werkgeluk. Veerkracht zorgt samen met betrokkenheid, vriendelijkheid en zingeving voor meer geluk.

Hoe scoor jij op de 4 pijlers van werkgeluk?

Onderstaande 4 pijlers van werkgeluk kun je goed onthouden met het ezelsbruggetje PERK. Stel jezelf eens de volgende vragen op basis van deze pijlers van werkgeluk:

  1. Purpose (zinveving): wat geeft jouw werk zingeving?
  2. Engagement (betrokkenheid): hoe betrokken ben je bij je werk? En durf je je kwetsbaar op te stellen? Met elkaar de diepte in te gaan?
  3. Resilience (veerkracht): hoe ga je met tegenvallers om?
  4. Kindness (vriendelijkheid): kun je elkaar als collega’s complimenten geven, waarderen, dankbaarheid uiten?

Om meer te weten hoe je veerkracht kunt ontwikkelen, is het handig om iets meer te weten over veerkracht.

Wat is veerkracht?

In de bestseller Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! heb ik beschreven hoe ons brein meer focus legt op negativiteit. Zeker bij tegenvallers heeft ons brein de neiging om extra aandacht te besteden aan wat niet (meer) goed gaat. Bij het ontwikkelen van veerkracht is het daarom belangrijk dat je jezelf traint om je geluksstemming stabiel te houden. Hierdoor gaat het zogenaamde higher brain beter werken en zul je creatiever, innovatiever en optimistischer met de situatie omgaan.

Veerkracht ontwikkelen voor beter omgaan met stress

Werkgeluk vasthouden in moeilijke tijden is een kunst op zich. Neem bijvoorbeeld Insign.it. Deze organisatie heeft de afgelopen tijd behoorlijk veel uitdagingen gehad. Ondanks dat ze mede-eigenaar, collega en vriend Peter van der Gun verloren aan kanker zijn ze in staat om een positieve vibe vast te houden. Het hele MT koos ervoor de opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow-coach te volgen en deed haar voordeel ermee. In mijn blog Withstanding the storm. How a management team empowers in the midst of several storms lees je welke stormen zij doorstaan hebben. Je vindt er ook tips hoe je in plaats van blijven hangen in post traumatische stress kunt bewegen naar post traumatische groei. Gesteund door de teamcoachings methodiek de Authentieke Dialoog durfden zij de diepte in te gaan met elkaar. Dit vergrootte de steun, de betrokkenheid en het werkgeluk van dit management team. Recentelijk wonnen zij een gunning en eindigden zij als eerste uit een selectie van 12 ICT bureaus. Succes volgt na geluk.

Veerkracht ontwikkelen in 3 fases

Veerkracht bouw je op als je geluk traint. In de bestseller Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! vind je de diverse fases om werkgeluk op te bouwen en maar liefst 25 manieren om werkgeluk te trainen. Werkgeluk – en dus veerkracht opbouwen – doe je in 3 fases met het Feel-Fly-Flourish model. Als je werkgeluk dagelijks traint, ga je positieve emoties opbouwen. Als je dat weet vast te houden, kom je in de fly. Dan kan je ook bij grote uitdagingen werkgeluk vasthouden. Vervolgens word je een magneet voor meer werkgeluk.

Veerkracht ontwikkelen met opleiding tot werkgelukdeskundige

Wil je zelf actief aan de slag met het ontwikkelen van onder andere je veerkracht voor meer werkgeluk? Dat kan met onze opleiding tot werkgelukdeskundige. Je kunt je nog aanmelden voor de opleiding, die donderdag 10 oktober 2019 van start gaat.

Lees hieronder wat de opleiding Insign.it heeft gebracht. Lees nog meer best practices.

Leon Wijnhoven, CEO Insign.it 

Ik ben gegroeid in mijn leiderschap, in het enthousiasmeren van anderen en in de openheid met collega’s. Ook de eerste authentieke dialoog heeft van alles geactiveerd. Ik voel me een “rijker innerlijk mens.

Wilfred Korsten, CEO Insign.it

“Werkgeluk vind ik vaak te “fluffy”, maar ik ben positief verrast. In het MT weten we elkaar beter te vinden. Ik ga bewuster om met anderen, Het geeft me meer rust.”

Joyce Speijcken, CHO Insign.it

“Ik kreeg steeds meer inzicht hoe ik mijn talenten kon inzetten en hoe ik de tools voor werkgeluk in mijn coachingsgesprekken kon toepassen.”

 

Positieve psychologie handvatten

In onderstaande video vertelt dr. Ilona Boniwell, auteur van de bestseller Positive Psychology in a Nutshell, hoe je door het ontwikkelen van veerkracht gelukkiger wordt.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen