Van werkdruk naar werkgeluk bij Driessen

Wat hebben we veel gelachen. Wat een heerlijk werk. Trainingen geven over werkgeluk, in een ‘werkgelukkige sfeer’…..

De trainingszaal heeft de gebruikelijke lange houten tafel., zoals ik vaker bij Driessen vestigingen heb gezien. De geluks-notitie boekjes liggen al klaar voor iedere deelnemer. In het midden een mand vol speelballetjes. Bij Driessen werken we in kleine groepen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. En dat is precies in lijn met mijn manier van werken.

Als altijd werden we rond 17.00 uur gastvrij ontvangen bij Driessen. Met soep en broodjes, in een huiselijke sfeer waar je je al meteen op je gemak voelt. Alsof je aan de keukentafel zit, tussen het groen, met veel lichtinval in het kantoor. ‘Homecoming’ is eigenlijk het goede woord. Een woord dat een van mijn klanten gebruikt om een project in te luiden dat als doel had om “je thuis te voelen op je werk.”

Ik werk altijd met de leervragen over werkgeluk uit de groep. Deze groep nam de titel van deze workshop letterlijk: hoe kan ik van werkdruk naar werkgeluk? We hebben onder andere de volgende vragen behandeld:

  • hoe kan ik me onder werkdruk lichter voelen?
  • hoe kan ik me gelukkiger voelen als ik in een kantoortuin werk?
  • hoe kan ik een positieve relatie met een collega opbouwen en een negatieve spiraal ombuigen?
  • wat is geluk? wat maakt mij gelukkig? welke werkzaamheden maken mij gelukkig?
  • hoe zorg ik voor een gelukkige sfeer?
  • hoe kan ik geluk uitbreiden?
  • hoe kan ik meer loslaten?
  • hoe ga ik om met blunders?

Voor een deel van de vragen vinden we antwoorden in de geluksliteratuur. Een ander deel van het antwoord hebben we beantwoord vanuit het perspectief van persoonlijkheidstypologie, teamcoachingsvraagstukken en conflicthantering. Een van de mythes over geluk is dat er geen conflicten meer zijn, negatieve emoties gesmolten zijn als sneeuw onder de zon en dat altijd alles lukt. Maar geluk trainen gaat (ook) over ‘ingrijpen’, negatieve emoties erkennen, transformeren en leren spelen, want bij spelen maak je het gelukshormoon seretonine aan.

Op het zonovergoten dakterras hebben we in subgroepjes gebrainstormd over diverse gelukscompetenties, zoals Spelen, Herstellingsvermogen en Verrassingsvaardigheid. Aan de hand van vragen en voorbeeldcases van bedrijven waar gelukscompetenties al worden toegepast, brainstormen we plenair over de toepassing in ieders individuele werkomgeving. Zo wordt het concreet. De deelnemers gaan naar huis met praktische tips, veel energie en inspiratie. Én een certificaat voor werkgeluk, ondertekend door o.a. Jeroen Driessen zelf. Altijd een persoonlijke touch.

(handtekeningen verwijderd uit veiligheidsoverwegingen).

Wil je zelf werkgelukdeskundige worden? Klik hier.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen