Welke 3 trends voor 2020 ga jij tegenkomen?

Wat zijn de trends van 2020 vroeg arbeidspyscholoog en directeur van onderzoeksbureau SatisAction Mirjam Baars zich af. Geinspireerd op haar artikel in de Intermediair over deze trends licht ik uit met welke 3 trends je te maken krijgt dit jaar.

Trend 1: Burn-Out voorkomen

  • Een krappe arbeidsmarkt + oudere babyboom-collega’s die met pensioen gaan + langer werken = meer werk met minder mensen lang volhouden.

Inmiddels hebben 1,3 miljoen werkenden al burn-outklachten (bijna één op de zes).

Hoe ga jij het werk lang volhouden? Lees hier beneden welke gelukscompetenties je kan toepassen hiervoor!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Trend 2: De gevolgen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans

  • De nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is van kracht sinds 1 januari 2020.
  • Ontslag wordt gemakkelijker, maar ook duurder.
  • Werkgevers gaan vanaf 1 januari 2020 een lagere WW-premie betalen voor werknemers met een vast contract. Payrollwerknemers krijgen een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en oproepkrachten krijgen meer zekerheid op werk en inkomen.

Sommige organisaties zijn al zichtbaar bezig met het omzetten van het personeelsbestand naar de maatstaven van de WAB. Een aantal medewerkers worden vanwege de WAB vast in dienst genomen terwijl andere juist weg moeten. Wil je in vaste dienst of wil je juist iets anders? Hoe bepaal je dat en hoe ga jij je als werknemer onderscheiden? Maak je bevlogenheidskompas zodat je zicht blijft houden op je persoonlijke missie en energie blijft krijgen van het werk dat je doet. Als je jouw persoonlijke missie gaat doen, gaan er deuren open. De richtingaanwijzers voor jouw loopbaanpad.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Trend 3: Gelukscompetenties

Andere trends waren vorig jaar ook al belangrijk, zoals werkgeluk. In de bestseller Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! schrijft Veronique Kilian dat je je geluksgevoel ook kunt trainen, als een spier.

Mirjam Baars in de Intermediair

Dat steeds meer mensen baat hebben om werkgeluk concreet te maken, is een mooie trend. Het boek is genoemd als tip nummer 1 van de besteller top 100 van managemenboeken.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Alvast wat tips van de sluier….

Hoe zorg je voor energie, plezier en resultaat in deze tijden?

Meer energie? Gelukscompetenties die je hiervoor kan inzetten zijn Vitaliseren, Herstellingsvermogen en Ontspanningsvermogen. Het gaat er niet meer alleen om dat je hard werkt en het volhoudt tot het einde. Energiemanagement is geen “nice to know” maar een “need to know” geworden.

Meer plezier? Gebruik de gelukscompetentie Spelen. Of je nu tafelvoetbal speelt, fun oefeningen doet of energizers tijdens een vergadering, door te spelen maak je het gelukshormoon serotonine aan, en dat verhoogt je geluksgevoel.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Gemakkelijker resultaten? Oefen de gelukscompetentie Excelleren met gemak. Je kunt zoeken naar kleine taken buiten je comfortzone die weinig stress geven, en waarin je met gemak excelleert. Dat geeft al een positef gevoel.

De trend die ik voor dit jaar zet, is om steeds meer weg te geven aan content, door middel van trainingen, zowel live als online. En natuurlijk gebaseerd op echte praktijkverhalen. Dus zet alvast in je agenda: de internationale dag van het geluk kan jij te gast zijn bij het Rianne Hoekman. Zij is door mij opgeleid en inmiddels Chief Happiness Officer bij het IKNL (Integraal Kankerinstituut Nederland). Begonnen als teamleider en nu lekker in haar rol als gelukscoach. Wil jij dat ook? Leer dan hoe zij het heeft aangepakt en hoe zij uitdagingen is aangegaan en hobbels heeft overwonnen.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Tijdelijke aanbieding. Nu een korting voor deze Masterclass van €100. Dan is het niet meer €197 maar €97, inclusief het boek!

Wil je alvast zelf aan de slag? Dat kan met de opleiding tot Werkgelukdeskundige (CHO) en Teamflow-coach bij Trainjegelukscompetenties.nl

 

Proeven hoe een Masterclass of Lezing voor jouw bedrijf eruit zou kunnen zien? Kijk hier naar een impressie van een van de vorige lezingen en masterclasses.

 

============================================================

Gepassioneerde trainer, Teamcoach, Public Speaker. Facilitator om teams naar meer teamflow te begeleiden. Auteur van de bestseller Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! (top 3 managementboek gehaald) Bedenker van het Feel Fly Flourish stappenplan en 25 gelukscompetenties waarmee ik jou als professional help te floreren door flow te ervaren. Opleider voor Werkgelukdeskundigen en Chief Happiness Officers voor meer werkgeluk voor jezelf, je team en je organisatie.

Ik geloof erin dat iedereen die dat wil geluk kan trainen en dat we daarmee meer energie, meer intelligentie en meer creativiteit kunnen aanboren. Op weg naar Community, Business en gelukkig Samenwerken – Samenleven.

Train je gelukscompetenties.nl

K-T Dynamics.nl

=================================================

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen