TheaterCOLLEGE

"Gelukkig worden we oud"

...Gelukkig worden we oud

Theatercollege

Kom op zaterdag 10 juni kijken in de theater Toonzaal in Den Bosch naar de theaterlezing Gelukkig worden we oud. “Geluk is als een spier die je kunt trainen”. Maar hoe doe je dat als je ouder wordt? Het theatercollege is bedoeld voor iedereen die wil ontdekken wat je nodig hebt om gelukkig oud te worden.

Vroeger was je oud als je de 60 haalde, nu ben je jong gestorven met 70 jaar. Maar worden we wel gelukkig oud? De lat ligt steeds hoger. Als je ouder wordt kan je broze botten krijgen, je vitaliteit kan afnemen, je geheugen kan gaan haperen. Daarnaast kan je ook meer gevoelens van eenzaamheid ervaren. Allemaal elementen die ervoor kunnen zorgen dat je je steeds minder gelukkig voelt. Hoe gelukkig je bent, heeft ook weer invloed op je vitaliteit. En zo kan je vastzitten in een vicieuze cirkel. Het is geen nice to know maar need to know.

Gelukkig oud in voor- en tegenspoed

Wist je dat mensen met goede relaties de grootste kans hebben om gelukkig oud te worden? Fijne samenwerking met collega’s, een goede sfeer en ervaring van teamflow helpen bij geluk in voor- en tegenspoed. Teams in flow hebben niet minder worstelingen, maar komen er wel sterker uit. Deze teams ontstaan niet zomaar. Wat doen ze waardoor het wél lukt?

Ontdek het tijdens deze theatercollege op 10 juni.

...ELOQUENT EN GESTRUCTUREERD, KUNDIG EN GEDREVEN

Walter-Markus

Walter Marcus
Eigenaar WARM-Advies

Veronique is een bevlogen spreker/trainer die haar positieve energie op aanstekelijke wijze weet in te zetten. Eloquent en gestructureerd, kundig en gedreven met een laagdrempelige en praktische aanpak.

"Gelukkig zijn kun je leren!"

Geluk, vitaliteit en floreren

We werken steeds langer. Toch krijgen zelfs vijftigplussers al de vraag ‘hoe lang moet je nog?’ Zo’n vraag weerspiegelt allesbehalve werkgeluk. Terwijl werkgeluk enorm kan bijdragen aan in ontwikkeling blijven en daarbij aan je gelukbeleving. Dit hoeft natuurlijk niet altijd om een betaalde functie te gaan”. Er meerdere invloeden op gelukkig oud worden zoals de 25 geluksvaardigheden om te trainen, denk aan positiviteitsvaardigheid, vitaliseren en betekenisgeving.

Veronique is de eerste in Nederland die geluk heeft vertaald naar gelukscompetenties. Onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek vond ze 25 geluksvaardigheden waarmee je je eigen geluk kunt beïnvloeden. Ontdek het ‘Feel, Fly and Flourish-model’, zodat je floreert én beter om kan gaan met tegenslagen en crisis.

Hoe worden teams gelukkiger? Welke inspiratiekracht ontstaat er als je aan de slag gaat met teamontwikkeling? Hoe komt het dat gelukkige teamleden alerter zijn, situaties beter analyseren en in staat zijn omsneller creatieve oplossingen te bedenken. 

Hoe gelukkige teams samenwerken

Gelukkig oud worden begint met vitaliteit en levensenergie. Je krijgt in het theatercollege onder andere eeuwenoude Chinese inzichten hoe je vitaal en gelukkig oud wordt. De focus ligt hier op ontstressen, sterke botten, hersenactivatie, vitale organen en vitale chi. 

Veronique reisde naar China om zich verder te verdiepen in de eeuwenoude vitaliteitslessen die hier in Nederland nog te weinig worden toegepast. En beoefende daar ook de kunst van het zwaardvechten waar ze tijdens het college een korte demonstratie in geeft.

Onderdeel van een team uitmaken is van belang voor je geluksgevoel. Dan moet die groep wel aan een aantal dingen voldoen. 

Veronique trok de Chinese inzichten door naar gelukkig oud worden op het werk. Als je in een team werkt dat in de flow samenwerkt, helpt het om gelukkig ouder te worden. Teams in flow hebben niet minder worstelingen, maar komen er wel sterker uit. Deze teams ontstaan niet zomaar. Wat doen ze waardoor het wél lukt?

Ontdek ze in dit theatercollege.

TIJDELIJKE AANBIEDING:

In plaats van 1 ticket 85 euro ex btw, 

NU 35 euro ex btw voor het theatercollege

OF

54 euro ex btw voor het theatercollege én het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

...Gelukkig en gefocust

Marion-van-den-Hurk-e1625243784999.jpeg

Marion van den Hurk
Projectleider Wonen, WoCom; ex Officier van Dienst, brandweervrouw, VRBZO

Ik ben weer gelukkig in mijn werk en kan de focus daarop houden. Een absolute aanrader.

Voor wie?

Wil jij verdieping op werkgeluk, vitaliteit en floreren? Wil je graag gelijkgestemden ontmoeten? En graag in een heerlijke ontspannen én leerzame middag de highlights meepakken hoe je voor je zelf, je team en je organisatie toekomstklaar stoomt?

Kom dan naar deze theater “Gelukkig worden we oud”.

Door wie?

Veronique Kilian (auteur, podcaster en vitaliteitstrainer) neemt je mee in een humoristische theaterlezing. Je krijgt een kijkje in de keuken van de successen en worstelingen van Gelukkig oud worden. Veronique geeft je de highlights geïnspireerd op interviews met leiders, ervaringen met teams en wonderbaarlijke verhalen van klanten die tegen alle verwachtingen in floreerden.     

VERDIEPING, HANDVATTEN EN GELIJKGESTEMDEN?

JE GAAT NAAR HUIS MET...

Vanaf 14.30 ontvangen we je graag voor de receptie. Om 15.00 uur begint een onderhoudende theaterlezing in de sjieke theaterzaal. In het laatste deel krijg je oefeningen onder begeleiding van Veronique. Aan het einde is er ruime gelegenheid om te netwerken met gelijkgestemden. Een leuke en leerzame middag om jouw visie op gelukkig oud worden verbreden.

Werkgeluk boek

...Positiever en gelukkiger

Ingrid-Slenders-Willems

Ingrid Slenders-Willems
Zorgmanager

Veronique heeft ons laagdrempelig begeleid naar een positiever en gelukkiger managmentteam. De strategiedag was helder en verrijkend. Ze is rustig, duidelijk en inspirerend. Ze liet ons af en toe heerlijk lachen. Samen met de teamcoaches en werkgelukambassadeurs gaan we als MT onder de begeleiding van Veronique het werkgeluk als een olievlek door de organisatie verspreiden. De eerste stappen zijn al een groot succes.

Vitaal ouder worden

WIJSHEID UIT HET OOSTEN COMBINEREN MET DE KENNIS UIT HET WESTEN...

Veronique vond de synergie tussen de wijsheid uit het Oosten en de kennis van het Westen. Toen ze 40 werd, nam ze het besluit om zich  te verdiepen in de wijsheid van de Chinese vitaliteitskunde, een reis via taoïstische meditaties en een reis langs beoefening van Chinese vechtkunst.

In 2014 werd ze gecertificeerd als associate tao instructor en in 2017 als instructor, en niet veel later ook als Mindfulness trainer.

Ze volgde trainingen bij tien verschillende tao trainers in binnen- en buitenland (België, Thailand en China) over taoïstische technieken om vitaal te blijven in deze tijd. 

Deze inspiratie heeft ze verwerkt in meerdere boeken over werkgeluk, teambuilding en creatiekracht.

Dit theatercollege is een uitgelezen kans om dit met jou te delen.

Zwaardvechten voor vitaliteit

De traditionele Chinese vechtkunst heeft symboliek, coördinatie en vitaliteitsoefening in zich. Veronique verdiepte zich in de Kung Fu en ging naar China om de Taoïstische Shaolin Kung Fu Zwaardvecht vorm te leren. 

Zes dagen intensieve training bracht in het Wuhan gebergte gaf, zelfs tijdens de training in de open lucht in hartje winter, meer vitaliteit dan in Nederland. 

Welke lessen en inzichten kunnen we uit de Taoïstische Chinese oeroude wijsheid halen? Hoewel deze kennis jarenlang is geheim gebleven, is het nu de kans om de sleutels naar vitaal leven te delen.

Tijdens dit theatercollege krijg je dan ook een demonstratie van de Tai Chi met het Shaolin Kung Fu zwaard. 

...VERONIQUE IS BEVLOGEN, ZEER NAUWKEURIG IN HAAR ANALYSES EN EEN GEWELDIG MENS!

FCSI-werkgeluk-Veronique-Kilian-Frank-Veldhof-300x300

Frank Veldhof
Eigenaar bij Frank&Gastvrij en founding partner bij Ndorfine

Veronique is een geweldige coach, presentator en een vakvrouw. Ze is zeer gedreven om vanuit 25 gelukscompetenties met individuen of met groepen aan de slag te gaan om bewustwording te creëren rondom het thema “geluk op de werkvloer” en persoonlijk leiderschap en ontwikkeling.

In een drietraps-aanpak maakt zijn het werken met geluk tastbaar en overzichtelijk. Naast het feit dat Veronique veel kennis heeft van de factoren die geluk beïnvloeden, is zij bevlogen, zeer nauwkeurig in haar analyses en een geweldig mens! Ik heb zowel persoonlijke coaching bij haar gedaan en wij hebben samen op het FCSI EMEA event een duo-presentatie gegeven over het thema geluk op de werkvloer en hoe wij dat toepassen binnen Hutten. Ik kijk daar met veel plezier op terug!

Meer informatie?

Niet naar de lezing, maar wel het boek over werkgeluk?

Koop het boek over gelukkig werkende teams? Klik hier:

Verjaardagsevent

Op 10 juni is Veronique, jarig en wil deze HAPPY Day graag met jou delen.

Wanneer: 10 juni 2023

Programma: 

14.30 receptie

15.00 theatercollege.

17.00 netwerkborrel & boek ophalen

Waar: Theater Toonzaal Den Bosch, Prins Bernhardstraat 4, 5211 HE ’s-Hertogenbosch (LET OP: de Willem Twee Toonzaal is vlakbij parkeergarage de Wolvenhoek en het Design Museum in Den Bosch. Dus NIET de Willem Twee tegenover de Verkadefabriek!)

Tickets: TIJDELIJKE AANBIEDING: 

In plaats van 1 ticket 85 euro ex btw, 

NU 35 euro ex btw voor de theaterlezing

of

54 euro ex btw voor de theaterlezing én het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

...EEN PRESENTATIE WAAR DE PRAKTIJK EN THEORIE BIJ ELKAAR KOMEN.

Rob-Diemel-Strateeg

Rob Diemel
Register Strateeg bij Strategisch Advies Centrum

Veronique heeft op ons Hospitality Gala een lezing / presentatie verzorgd over werkgeluk en train je gelukscompetenties. Het mooie was dat een van de bedrijven waar dit toegepast is Hutten Catering, Frank Veldhof, mee presenteerde zoals de praktijk en theorie bij elkaar komen. Het is een aanbeveling waard om eens na te denken over werkgeluk en Veronique hierover te spreken. Het heeft ons een prachtige middag opgeleverd.

Over werkgeluk coach en trainer Veronique Kilian

Veronique traint en coacht management en medewerkers op het gebied van leiderschap, veranderingsmanagement en werkgeluk. Na 20 jaar organisatie advies, HR training en coaching besloot ze actief bij te dragen aan geluk op het werk. Zij geeft regelmatig lezingen en trainingen, publiceert over werkgeluk en schreef het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

Als teambuilder helpt zij teams om met plezier te werken. Hiervoor schreef zij het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog; breng een team naar flow en co-creatie.

Als transformatiecoach begeleidt zij mensen om in hun kracht te komen en om diepe belemmerende patronen te transformeren zodat ze – ook onder druk – in hun kracht blijven.

Drs. V. Veronique Kilian

tel:  06 20 621 673
email: contact@veroniquekilian.nl of stuur me een Whatsapp bericht.

Veelgestelde vragen

Is de theater-toonzaal goed te bereiken?

De toonzaal is aan de Prins Bernardstraat 4, dus NIET tegenover de Verkadefabriek. Omdat de Toonzaal onderdeel is van de Willem Twee groep. heet het officieel de Willem Twee Toonzaal.

Deze theaterzaal zit in het centrum van Den Bosch, vlakbij parkeergarage De Wolvenhoek en het Design Museum.

Dus als je een dagje Den Bosch wilt combineren met shoppen, musea en lekker lunchen dan is dit een uitstekende gelegenheid!

Wanneer krijg ik de boeken die ik heb besteld?

De boeken liggen voor je klaar en kan je na afloop van de lezing mee nemen.

ik kan niet op 10 juni maar ik wil wel meer weten, waar vind ik informatie?

Je kan altijd contact opnemen met Veronique en je inschrijven voor de maandelijkse gratis masterclass die zij iedere maand online geeft. Meer informatie over andere thema’s zoals transformatie coaching, training en lezingen vind je op veroniquekilan.nl of trainjegelukscompetenties.nl

hoe kan ik zelf meer vitaliteit trainen?

Veronique geeft iedere donderdagavond lessen in “Taofulness” die zowel LIVE als online te volgen zijn. Ga hiervoor naar  https://veroniquekilian.nl/trajecten/energiemanagement/ voor meer informatie. 

hoe kan ik de opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow coach volgen?

Drie keer per jaar start een nieuwe groep met de opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en team-flow coach. Je krijgt hierbij drie boeken, 3 testen en een coachingsgesprek. Meer informatie vind je op https://trainjegelukscompetenties.nl/opleiding-werkgelukdeskundige-in-semco-stijl

wordt deze theaterlezing vaker gegeven?

Deze theaterlezing is tot zover alleen te zien op 10 juni in Den Boscb. Wel kan je deze theaterlezing boeken voor je eigen organisatie. Neem hiervoor contact op met Veronique.


Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen