Zelforganiserende teams coachen bij Riksja Travel?

Zelforganiserende teams
Klik onderaan de pagina om de podcast af te spelen

Hoe kan je zelforganiserende teams coachen met werkgeluk? Leontien Harsma was lid van het management team van Riksja Travel en vertelt haar ervaringen. Welke interventies gebruikte ze om haar teams te ondersteunen? Welke gelukscompetenties past ze toe om te floreren? 

Leontien Harsma heeft als lid van het management team bij Riksja Travel samen met teamcoach Veronique Kilian zelforganiserende teams begeleid.

  • Hoe kan je werkgeluk hoog houden als je werkt met zelforganiserende teams?
  • Wat is de kracht van de Authentieke Dialoog als instrument voor teamcoaching en
  • Welke principes heeft zij daaruit toegepast?
  • Inmiddels heeft Leontien de opleiding tot werkgelukdeskundige gevolgd bij trainjegelukscompetenties.nl Welke inspiratie haalt zij hieruit?
  • Welke gelukscompetenties hebben haar geholpen om te floreren?

Luister in de podcast wat haar ervaringen zijn.

Eerder schreef Leontien over zelforganiserende teams:

Wat je soms tegenkomt bij zelforganiserende teams in de praktijk zijn uitspraken als: “Zie je wel, ze kunnen het niet…”, “Laten we weer terug gaan naar hoe het was…” “Zelf kan ik het beter…” “Hier hebben we geen tijd voor…”. Zomaar wat uitspraken die door managers vaak in de mond genomen worden nadat het bedrijf met de transitie van hiërarchisch naar zelforganiserend of zelfsturend werken is gestart.

Ook ik moet schuld bekennen. Het resultaat van de transitie zou moeten zijn ‘beter presterende teams’, ‘blijere medewerkers’ en ‘groeiende winstcijfers’. Dat deze zaken vooraf worden gegaan door ‘een paar stappen terug’, ‘een maandenlang traject van uitproberen en evalueren’, ‘minder omzet’ en ‘frustratie binnen de hele organisatie’ wordt vaak (enorm) onderschat. En welke rol pak je als leider? Tijdens het bijwonen van de lezing van Veronique Kilian op ‘Het grootste Kennisfestival van Nederland’ werd mijn vraag beantwoord.

Zelforganisatie en leiderschap? De 5 elementen.

Op ‘Het Grootste Kennisfestival van Nederland’ in Deventer eind september gaf Veronique een lezing over ‘Leiding geven aan zelforganisatie. De Paradox”. Veronique is teamcoach, auteur van het Handboek Teamcoaching en Intervisie en Geluk op het werk? Train je geluk competenties! en spreker bij Trainjegelukscompetenties.nl. Zij onderzocht best practices van zelforganisatie en kwam tot 5 cruciale elementen bij succesvolle zelforganisatie en verdeelde dat metaforisch in vuur, aarde, metaal, water en hout. Leiding geven aan zelforganisatie is een paradox.

Zelforganiserende teams met vuur, aarde, metaal, water en hout

Kan een leider inspireren en leiding geven zonder hiërarchie? Dat kan als je de juiste dosering van vuur toepast. Het vuur van de leider staat voor samenbindende focus van de groep, voor de energie die vrij komt bij het ervaren van werkgeluk door het team. Veronique vond best practices bij Hoppenbrouwers toen zij Henny de Haas interviewde als voorbeeld van leiding geven aan zelforganisatie, terug te luisteren in deze aflevering van De Chief Happiness Officer Podcast. Hier zijn mooie resultaten geboekt zijn door over te gaan naar ‘zelforganisatie’. Deze leiders wakkeren het vuur aan in het team.

Een ander element is aarde. Dit staat voor het collectieve bewustzijn wat je een team nodig heeft om te ontwikkelen om goed te functioneren als zelforganiserend team. Een dergelijk bewustzijn ontwikkel je bijvoorbeeld door regelmatig een check in te doen met je team. En door bewust het principe van het midden te gebruiken. Dit draagt ook bij aan psychologische veiligheid, zo vertelt Infocaster oprichter Sander Hoeken in de blog Psychologische veiligheid bij zelforganisatie

Water gaat over de kracht van kwetsbaarheid. Zo heeft de leider van Insign.IT, Leon Wijnhoeven, het team mee genomen in een reis om kwetsbaarheid als kracht toe te passen. Leon vertelt zijn persoonlijke verhaal over Hoe supernerds, techneuten en ICT-ers doorbraken maken met werkgeluk

Metaal gaat over besluitvorming die zelforganisatie mogelijk maakt, zoals oprichter Mark Vletter van Voys vertelt in deze Chief Happiness Officer Podcast. Tot slot staat hout voor groei. Zelforganisatie ontstaat door als leiders leren de weg naar zelforganisatie te openen. Een inspirerend voorbeeld hiervan vind je in deze blog bij de GGZ onder leiding van Eric van Eijck: opleidingsroute naar zelforganisatie in de zorg. Verschillende facetten die samen ervoor zorgen dat je een faciliterende en inspirerende leider bent.

Zelf aan de slag met teamcoaching en werkgeluk?

Meer informatie vind je in het Handboek Teamcoaching en Intervisie uit de Authentieke Dialoog.

Je kunt ook het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! bestellen dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

Wil je zelf aan de slag met werkgeluk, volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach of een individueel traject op maat voor jou en/of je team.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen