Hoe Zorgcentra de Betuwe zelforganisatie volhoudt tijdens crisis

Zelforganisatie en werkgeluk. Gaat dit samen tijdens crisis?

Crisis. We blikken terug op 2014. Het ging niet goed met Zorgcentra De Betuwe. De kwaliteit van zorg was dermate onder de maat Zorgcentra de Betuwe onder verscherpt toezicht kwam te staan. Ruth Maas, directeur bestuurder van Zorgcentra de Betuwe, was genoodzaakt om maatregelen te nemen. In diezelfde periode werd Zorgcentra De Betuwe geconfronteerd met overheidsbezuinigingen.

Deze maatregelen monden uit in een keuze voor zelforganisatie. In deze aflevering van de Chief Happiness Officer Podcast interview ik Ruth Maas  als enig lid van de Raad van Bestuur en Monique Steehouwer, verpleegkundige bij Zorgcentra De Betuwe.

Hoe is het om zelforganisatie toe te passen en werkgeluk hoog te houden in financieel lastige tijden en tijdens de corona crisis? Crisis vraagt moed. Waar haalde Ruth Maas de moed vandaan?

Welke praktijkvoorbeelden geven zij om zelforganisatie en werkgeluk hoog te houden? Hoe past Zorgcentra de Betuwe het Rijnlands denken toe en wat levert het op?

Zorgcentra De Betuwe werkt met teamcoaches

Ruth Maas realiseerde zich dat de hele organisatie om moest. Met een teamcoach dachten zes voorlopers-teams na over een nieuwe manier van werken. Inmiddels heeft deze zorginstelling teamcoaches in dienst die behoren tot de ondersteunende schil rondom de teams.

Chief Happiness Officer Podcast

Beluister hier de aflevering van de Chief Happiness Officer Podcast aflevering 15 over zelforganisatie en werkgeluk bij Zorgcentra de Betuwe. Een interview met bestuurder Ruth Maas en verpleegkundige Monique Steehouwer.

Werkgeluk

Meer informatie vind je in het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! dat de top 3 van managementboek haalde. Of volg de opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach.

Meer over masterclasses, lezingen en coachingen vind je op
www.trainjegelukscompetenties.nl
www.k-tdynamics.nl

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen