Zelforganisatie bij Hoppenbrouwers: transparantie als succesfactor

Scroll naar beneden voor de podcast.

Zelforganisatie: transparantie als succesfactor bij Hoppenbrouwers. Hoe inspireer je werkplezier door transparantie? Directeur Henny de Haas vertelt zijn best practices.

Zelforganisatie en transparantie

Hoe ver gaat Hoppenbrouwers in deze transparantie van informatie? Hoe transparant kan je zijn over salaris? Hoe kan je als organisatie zoveel informatie vrijgeven en toch bureaucratie ondervangen?  Hoppenrbouwers directeur Henny vertelt hoe het gaat in de praktijk. Welke informatie staat er op zijn persoonlijke visie-bord op zijn kamer? En hoe gebruikt hij dat voor werkplezier, autonomie en verbondenheid?

Radicale transparantie

Tijdens een rondleiding op het Hoppenbrouwers hoofdkantoor in Udenhout zie ik overal schermen met informatie over de kritische succesfactoren waar de organisatie op stuurt. De kernwaarden hangen aan de muur. De vijf waarden die zij nastreven zijn plezier in je werk, vakmanschap, ondernemerschap, verbondenheid en autonomie. Werkplezier is de belangrijkste kernwaarde. In de werkkamer van Henny de Haas hangt een groot whiteboard vol met persoonlijke informatie, metaforen en afbeeldingen, gesorteerd in 5 kolommen. Wat is het geheim van dit bord?

De Chief Happiness Officer Podcast

Dit is deel 2 van de Hoppenbrouwers serie bij de Chief Happiness Officer Podcast. In deze aflevering gaat werkgelukdeskundige en teamcoach Veronique Kilian in gesprek met Henny de Haas, directeur van Hoppenbrouwers. Hieronder leer je hoe transparantie van informatie een van de succesfactoren vormt om met plezier te werken als zelforganiserend team.

Persoonlijk Leiderschap bij zelforganisatie

In de vorige aflevering vertelt Henny de Haas over leiderschap en gelukkig werkende teams. Bij Hoppenbrouwers is werkplezier een van de belangrijkste kernwaarden én ze werken op basis van zelforganisatie. Wat is het geheim om deze teams gelukkig met elkaar te laten werken? Welke rol heeft leiderschap daarin? Wil je deze aflevering beluisteren? Ga dan naar de aflevering van De Chief Happiness Officer Podcast Leiderschap in zelforganisatie.

Veronique Kilian interviewt Henny de Haas over werkplezier en  leiderschap in zelforganiserende teams; aflevering #12; deel 1 van de Hoppenbrouwer podcast

Zelforganisatie Boek

Eerder verscheen het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog en het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! Dit interview draagt bij aan het derde boek over leiding geven aan zelforganisatie. In dit boek worden lessen getrokken uit best practices van organisaties waar zelforganiserende teams met plezier werken.

Zelf aan de slag met werkgeluk implementeren?

Wil je zelf aan de slag met werkgeluk, volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach of een individueel traject op maat voor jou en/of je team.

Meer informatie vind je in het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

Zelforganisatie inspireren door transparantie.

Luister hieronder naar de Chief Happiness Officer Podcast #13.

De Chief Happiness Officer Podcast · Hoppenbrouwers directeur Henny de Haas: transparantie essentieel voor zelforganisatie

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen