Leidinggeven aan zelforganisatie en werkgeluk #22 en #23

Leidinggeven aan zelforganisatie én werkgeluk? Hoe doe je dat?

In deze aflevering interviewt Farouk van het Semco Style Instituut mij naar aanleiding van mijn boek Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?
Doorgaans is mede eigenaar en compagnon Luuk ook bij deze interviews, maar omdat Luuk in quarantaine moest ten tijde van dit interview, hoor je collega Axel – die vragen stelt over mijn achtergrond.

Semco Style Consultant

In 2017 voltooide ik de opleiding tot Semco Style Consultant om klanten beter te kunnen helpen met de transitie naar krachtige, creatieve en zelforganiserende teams. Tijdens de opleiding vertelde ik dat ik een boek zou schrijven over het onderwerp zelforganisatie. Na de opleiding interviewde ik leiders over leidinggeven aan een organisatie met gelukkige zelforganiserende teams. Deze interviews zijn te beluisteren in andere afleveringen van de Chief Happiness Officer Podcast.

Vier jaar na mijn certificering als Semco Style Consultant zag “Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?” het licht.

Internationaal

Dat Semco Style een internationaal gewilde topic is, bleek wel toen mijn workshop proposal over dit onderwerp werd gekozen voor een presentatie op een internationaal congres voor professionals die zich verdiepen in de ins en outs van intercultureel management. Dit congres werd georganiseerd door Sietar. Sietar is een afkorting en staat voor Society for Intercultural Education And Research.

Samen met Luuk toog ik – nog tijdens mijn Semco Style opleiding – naar Dublin, om op het Sietar Europa congres voor een volle zaal een sessie te leiden, die wij de titel hebben gegeven: Following the trail of Ricardo Semler – 5 principles of a happy business boost.

CHO Podcast #22

De onderstaande aflevering van de Chief Happiness Officer Podcast begint met vragen om mij beter te leren kennen: Hoe ben je auteur geworden? Hoe is het eerste boek ontstaan over de Authentieke Dialoog als coachingsinstrument? Hoe ondersteunt dit psychologische veiligheid? En natuurlijk komt het onderwerp werkgeluk ook aan de orde: wat is het verschil tussen werkgeluk en schijngeluk, en hoe ga je ermee om?

 

 

CHO Podcast #23 Semco Style

Hieronder het tweede deel van het interview Semco Style. In de vorige aflevering hoorde je meer over psychologische veiligheid en werkgeluk. In deze aflevering gaat het over de paradox van leiderschap aan zelforganisatie. Hoe werkt die paradox? Met een voorbeeld van een team dat van ver kwam, maar ging floreren met behulp van een teamcoachingstraject. En hoe overtuig je een leider om leiding te geven met oog voor werkgeluk als hij eigenlijk gaat voor business as usual?

In mijn blog over de gelukscompetenties van Ricardo Semler, citeer ik de uitspraak van Ricardo dat mensen die gelukkig werken IQ plus EQ plus SQ hebben, minus ego. Over dit onderwerp pakt Farouk met mij het gesprek op.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Theatercollege

"De kunst van het liefhebben"

00
dagen
00
uren
00
min.
00
sec.
Je hebt deze theaterlezing gemist, meld je aan voor mijn volgende theaterlezing volgend jaar en pak de vroegboekkorting!

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen