Bob Hutten over leiderschap, klagers en overnames

Werkgeluk podcast 21: Bob Hutten over leiderschap, klagers en overnames. Scroll naar beneden om de podcast te beluisteren.

 

Hutten: Leidinggeven aan werkgeluk

Dis deel twee van het interview met Bob Hutten, voorzitter van de raad van bestuur van Hutten. Hoe geef je leiding aan gelukkig werkende zelforganiserende teams?

Ik herken uit zijn verhaal veel overeenkomsten met het model dat ik beschrijf in mijn boek Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? Hierin gebruik ik onder andere de metafoor van de 5 elementen vuur, aarde, metaal, water en hout. Ik herken van deze elementen: hoe Bob zich richt zich op het vuur in de mensen; hij spreekt van energie. hoe hij deze energie van ons allemaal maakt, dat is het aarde element. Met zijn heldere visie en de bedding die hij creëert, benut hij het metaal element. En met de verbinding en het contact van mens tot mens , spreekt hij het water element aan. En tot slot herken ik het hout element in de manier waarop hij ertoe bijdraagt dat anderen groeien, en zelfs boven zichzelf uitstijgen.

Amplitief leiderschap

Hoe krijg je persoonlijk leiderschap los bij je mensen los? Hoe zorg je voor eigenaarschap en hoe faciliteer je teambuilding? Bob noemt dit amplitief leiderschap.

Luister hoe Bob gebruik maakt van een inspiratieplan, hoe hij bijeenkomsten organiseert met mensen die klagen en dit omzet naar de zogeheten De Beste Sessies. En hoe het gaat met de cultuur van werkgeluk als je andere bedrijven overneemt? We praten in dit tweede interview verder over autoriteit en ambitie als onderdeel van amplitief leiderschap.

Hutten Werkgeluk XL

Hutten geeft op haar site een statement af over werkgeluk. “Medewerkers heten bij ons samenwerkers. Want we doen het samen. Geluk loopt daar als een rode draad doorheen, want gelukkige samenwerkers dragen met passie hun werk uit. Zo kunnen ze geluk overbrengen op andere mensen en hen een uniek moment of waardevolle belevenis bezorgen.”

Wil je meer informaties over leidinggeven aan werkgeluk bij Hutten, hier vind je een overzicht van alle blogs, podcasts en video’s sinds 2015:

Publicaties

1Het artikel in het Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling met het interview met Bob Hutten: Geluk is te trainen
2Voorwoord Bob Hutten in Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!
3Sneakpreview van Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! 

 

Blogs

1Bob Hutten Over de verbindende kracht van het geluksschilderij
2De gelukscompetenties van Hutten (casus / best practice)
3Masterclass Train je gelukscompetenties, geschreven door Annemarie Driessen, verschenen in het Hutten Magazine
4Hutten HR directeur Pascal Verheugd: 7 speerpunten uit zijn visie; https://trainjegelukscompetenties.nl/hutten-aan-tafel-met-pascal-verheugd
5Hutten XL Werkgeluk, het overzicht van podcasts, blogs en publicaties

 

Podcasts

1Hoe Geluksbewustijn leeft bij Hutten, interview met Frank Veldhof
2Gastheerschap/gastvrouwschap bij Hutten, interview met Frank Veldhof
3Vitaliseren bij Hutten, interview met Frank Veldhof
4Bob Hutten over zelforganiserend werkgeluk met amplitief leiderschap
5Bob Hutten over leiderschap bij klagers en overnames

 

Ook aan de slag met werkgeluk?

Volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach.

Je kunt ook het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! bestellen dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen