Konica Minolta werkgeluk koploper: als eerste in Nederland gelukscompetenties in HR Performance Management

Klik onderaan de pagina om de podcast af te spelen

Hoe implementeer je werkgeluk? De eerste corporate organisatie in Nederland geeft een inspirerend voorbeeld. En hoe! Luister in deze aflevering van de Chief Happiness Officer Podcast naar de HR manager van Konica Minolta Nederland. Nathalie van der Valk vertelt zij als eerste HR manager in Nederland werkgeluk uitrolt bij Konica Minolta met gelukscompetenties.

 

 

 

Konica Minolta heeft gelukscompetenties opgenomen in het HR beleid. Hoe integreer je werkgeluk in de HR Performance Cyclus? Medewerkers kiezen diverse gelukscompetenties uit als onderdeel van hun ontwikkeltraject. Tijdens dit traject van een jaar besteden manager en medewerker drie gesprekken aan de voortgang van het persoonlijke groeipad.

Welke competenties heeft zij gekozen? Hoe is werkgeluk ontvangen door de nuchtere managers van Konica Minolta? Hoe breng je werkgeluk onder de aandacht in het hele bedrijf? Wat gebeurt er als je werkgeluk traint met geluksgesprekken? Hoe neem je werkgeluk op in je HR Performance Cyclus? Luister hier naar het inspirerende voorbeeld van deze revolutionaire HR Manager die doorpakt op werkgeluk in een corporate organisatie.

 

Podcast interview op het hoofdkantoor van Konica Minolta met HR Manager Nathalie van der Valk door werkgelukdeskundige Veronique Kilian

Zelf aan de slag met werkgeluk implementeren?

Meer informatie vind je in het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

Wil je zelf aan de slag met werkgeluk, volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach of een individueel traject op maat voor jou en/of je team.

 

 

Zelforganiserende teams coachen bij Riksja Travel?

Klik onderaan de pagina om de podcast af te spelen

Hoe kan je zelforganiserende teams coachen met werkgeluk? Leontien Harsma was lid van het management team van Riksja Travel en vertelt haar ervaringen. Welke interventies gebruikte ze om haar teams te ondersteunen? Welke gelukscompetenties past ze toe om te floreren? 

 

 

 

 

 

Leontien Harsma heeft als lid van het management team bij Riksja Travel samen met teamcoach Veronique Kilian zelforganiserende teams begeleid.

  • Hoe kan je werkgeluk hoog houden als je werkt met zelforganiserende teams?
  • Wat is de kracht van de Authentieke Dialoog als instrument voor teamcoaching en
  • welke principes heeft zij daaruit toegepast?
  • Inmiddels heeft Leontien de opleiding tot werkgelukdeskundige gevolgd bij trainjegelukscompetenties.nl Welke inspiratie haalt zij hieruit?
  • Welke gelukscompetenties hebben haar geholpen om te floreren?

Luister hier wat haar ervaringen zijn.

 

Zelf aan de slag met teamcoaching en werkgeluk?

Meer informatie vind je in het Handboek Teamcoaching en Intervisie uit de Authentieke Dialoog.

Je kunt ook het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! bestellen dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

 

Wil je zelf aan de slag met werkgeluk, volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach of een individueel traject op maat voor jou en/of je team.

 

 

 

Joriene Beks over gelukscompetenties bij zelfsturende teams

Klik onderaan de pagina om de podcast af te spelen

Gelukscompetenties succesvol toegepast bij  kwetsbare jongeren en dan ook nog in zelfsturende teams van jongeren en begeleiders? Bij stichting La Vie en Rose doen ze dat.

 

 

 

 

Joriene Beks is oprichter en bestuurslid van stichting La Vie en Rose. Het doel van stichting La Vie en Rose is het begeleiden van kwetsbare jongeren naar een vakinhoudelijke startkwalificatie en hen te helpen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dat doen ze op een bijzondere manier. Beluister hoe Joriene gelukscompetenties als Positiviteitsvaardigheid, Persoonlijk Leiderschap, Verbindend Communiceren en Co-Creatie illustreert aan de hand van inspirerende voorbeelden. Hoe jongeren en begeleiders in zelfsturende teams samenwerken. Hoe een positieve vibe ontstaat. Joriene is ook mede auteur van het ‘Psychologische Veiligheid’.

 

Ook aan de slag met werkgeluk?

Volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach.

Je kunt ook het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! bestellen dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

Wil je zelf aan de slag met werkgeluk, volg dan de opleiding tot werkgelukdeskundige of een individueel traject op maat voor jou en/of je team.

 

Chief Happiness Officer (CHO) bij IKNL

Klik onderaan de pagina om de podcast af te spelen

Chief Happiness Officer (CHO) Rianne Hoekman vertelt hoe ze gelukscoach is geworden bij het INKL

In deze podcast vertelt Rianne Hoekman over haar uitdagingen en overwinningen op haar pad naar de rol van CHO bij het Integraal Kankercentrum Nederland.

Beluister hoe Rianne gelukscompetenties bleef trainen, ook in tijden van reorganisatie, het vertrek van de bestuurder en de dynamiek in de organisatie. Een inspirerend verhaal hoe in onzekere tijden steeds weer nieuwe deuren open gaan. Leer hoe zij bleef trainen en zich ontwikkelde tot CHO bij het IKNL.

 

Ook aan de slag met werkgeluk?

Volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach.

Je kunt ook het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! bestellen dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

Wil je zelf aan de slag met werkgeluk, volg dan – net zoals Rianne – een inidividueel traject op maat voor. Dit is inclusief de begeleiding hoe je werkgeluk kan implementeren, zelf gelukscompetenties kan trainen en jouw weg kan vinden om de plek in te nemen die bij jouw past. Net zoals bij Rianne, waar steeds opnieuw onverwachte mogelijkheden zich aan dienen en deuren open gaan. Stel niet langer uit. Dit is jouw kans om als CHO aan de slag te gaan.

 

 

Gelukscoach tijdens de Corona crisis

“We maken er het beste van”.

“Snakken naar iets positiefs”.

“Toch uitbundig vieren in en rond de woning met het mooie weer.”

Dat zijn geluiden die links en rechts te horen zijn op Koningsdag tijdens de lock down.

Gelukscoach

Juist in deze tijden van deze corona crisis is het fijn als een gelukscoach mag optreden. Dat is een mooie oogst om in een organisatie te mogen doen. Helemaal als het een organisatie is die een belangrijke rol speelt om tijdens deze corona crisis. Het Integraal Kankercentrum Nederland (INKL) levert informatie aan het RIVM.

Om iets positiefs bij te dragen op Koningsdag vertelt Rianne Hoekman haar oprechte verhaal over haar pad naar haar huidige rol als gelukscoach. Eigenlijk zou zij haar verhaal geven op 20 maart, de internationale dag van het geluk. maar dat ging niet door….

 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…. Rianne bleef haar vaardigheden trainen om in TEDstyle haar verhaal te kunnen presenteren. Om eerlijk en oprecht haar uitdagingen en overwinningen te vertellen. Welke gelukscompetenties ze trainde om uiteindelijk te komen waar ze nu staat. Een rol als gelukscoach waar steeds meer collega’s een beroep op doen tijdens deze corona crisis. Thuiswerken tijdens de lock down valt soms niet mee. En dan is extra persoonlijke aandacht van een gelukscoach heel fijn.

Wil je zelf aan de slag met werkgeluk, dan maak ik – net zoals bij Rianne – een inidividueel traject op maat voor je. Inclusief de begeleiding hoe je werkgeluk kan implementeren, zelf gelukscompetenties kan trainen en jouw weg kan vinden om de plek in te nemen die bij jouw past. Net zoals bij Rianne, waar steeds opnieuw onverwachte mogelijkheden zich aan dienen en deuren open gaan. Stel niet langer uit. Dit is jouw kans om als gelukscoach aan de slag te gaan.

Gelukscoach

 

Omdat dit interview tijdens de lock down met Zoom is opgenomen, is het soms wat improviseren. “We maken er het beste van.”