Hoe Zorgcentra de Betuwe zelforganisatie volhoudt tijdens crisis

Zelforganisatie en werkgeluk. Gaat dit samen tijdens crisis?

Crisis. We blikken terug op 2014. Het ging niet goed met Zorgcentra De Betuwe. De kwaliteit van zorg was dermate onder de maat Zorgcentra de Betuwe onder verscherpt toezicht kwam te staan. Ruth Maas, directeur bestuurder van Zorgcentra de Betuwe, was genoodzaakt om maatregelen te nemen. In diezelfde periode werd Zorgcentra De Betuwe geconfronteerd met overheidsbezuinigingen.

Deze maatregelen monden uit in een keuze voor zelforganisatie. In deze aflevering van de Chief Happiness Officer Podcast interview ik Ruth Maas  als enig lid van de Raad van Bestuur en Monique Steehouwer, verpleegkundige bij Zorgcentra De Betuwe.

Hoe is het om zelforganisatie toe te passen en werkgeluk hoog te houden in financieel lastige tijden en tijdens de corona crisis? Crisis vraagt moed. Waar haalde Ruth Maas de moed vandaan?

Welke praktijkvoorbeelden geven zij om zelforganisatie en werkgeluk hoog te houden? Hoe past Zorgcentra de Betuwe het Rijnlands denken toe en wat levert het op?

Zorgcentra De Betuwe werkt met teamcoaches

Ruth Maas realiseerde zich dat de hele organisatie om moest. Met een teamcoach dachten zes voorlopers-teams na over een nieuwe manier van werken. Inmiddels heeft deze zorginstelling teamcoaches in dienst die behoren tot de ondersteunende schil rondom de teams.

 

Chief Happiness Officer Podcast

Beluister hier de aflevering van de Chief Happiness Officer Podcast aflevering 15 over zelforganisatie en werkgeluk bij Zorgcentra de Betuwe. Een interview met bestuurder Ruth Maas en verpleegkundige Monique Steehouwer.

 

Werkgeluk

Meer informatie vind je in het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! dat de top 3 van managementboek haalde. Of volg de opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach.

Meer over masterclasses, lezingen en coachingen vind je op
www.trainjegelukscompetenties.nl
www.k-tdynamics.nl

Hoe ZLM directeur Marinus Schroevers arbeidsvreugde coronaproof maakt

ZLM maakt arbeidsvreugde coronaproof

ZLM heeft 4 pijlers om werkgeluk te faciliteren. Maar hoe houd je arbeidsvreugde vast in Coronatijd? Welke acties houd je organiseer je in deze tijd van corona maatregelen?

De bewijslast van ZLM: Tien jaar achter elkaar de nummer 1 te scoren bij klanttevredenheid. Wat is het geheim ?

En stimuleer je juist verloop als medewerkers het te leuk vinden bij de organisatie? Hoe krijg je werknemers mee in een vitaliteitsprogramma? Hoe is leiderschap georganiseerd in een platte organisatie?

En hoe druk je liefde uit voor je werk in een Zeeuwse cultuur?

Luister hieronder naar het interview met ZLM directeur Marinus Schroevers:

 

 

Konica Minolta werkgeluk koploper: als eerste in Nederland gelukscompetenties in HR Performance Management

Klik onderaan de pagina om de podcast af te spelen

Hoe implementeer je werkgeluk? De eerste corporate organisatie in Nederland geeft een inspirerend voorbeeld. En hoe! Luister in deze aflevering van de Chief Happiness Officer Podcast naar de HR manager van Konica Minolta Nederland. Nathalie van der Valk vertelt zij als eerste HR manager in Nederland werkgeluk uitrolt bij Konica Minolta met gelukscompetenties.

 

 

 

Konica Minolta heeft gelukscompetenties opgenomen in het HR beleid. Hoe integreer je werkgeluk in de HR Performance Cyclus? Medewerkers kiezen diverse gelukscompetenties uit als onderdeel van hun ontwikkeltraject. Tijdens dit traject van een jaar besteden manager en medewerker drie gesprekken aan de voortgang van het persoonlijke groeipad.

Welke competenties heeft zij gekozen? Hoe is werkgeluk ontvangen door de nuchtere managers van Konica Minolta? Hoe breng je werkgeluk onder de aandacht in het hele bedrijf? Wat gebeurt er als je werkgeluk traint met geluksgesprekken? Hoe neem je werkgeluk op in je HR Performance Cyclus? Luister hier naar het inspirerende voorbeeld van deze revolutionaire HR Manager die doorpakt op werkgeluk in een corporate organisatie.

 

Podcast interview op het hoofdkantoor van Konica Minolta met HR Manager Nathalie van der Valk door werkgelukdeskundige Veronique Kilian

Zelf aan de slag met werkgeluk implementeren?

Meer informatie vind je in het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

Wil je zelf aan de slag met werkgeluk, volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach of een individueel traject op maat voor jou en/of je team.

 

 

Zelforganiserende teams coachen bij Riksja Travel?

Klik onderaan de pagina om de podcast af te spelen

Hoe kan je zelforganiserende teams coachen met werkgeluk? Leontien Harsma was lid van het management team van Riksja Travel en vertelt haar ervaringen. Welke interventies gebruikte ze om haar teams te ondersteunen? Welke gelukscompetenties past ze toe om te floreren? 

 

 

 

 

 

Leontien Harsma heeft als lid van het management team bij Riksja Travel samen met teamcoach Veronique Kilian zelforganiserende teams begeleid.

  • Hoe kan je werkgeluk hoog houden als je werkt met zelforganiserende teams?
  • Wat is de kracht van de Authentieke Dialoog als instrument voor teamcoaching en
  • welke principes heeft zij daaruit toegepast?
  • Inmiddels heeft Leontien de opleiding tot werkgelukdeskundige gevolgd bij trainjegelukscompetenties.nl Welke inspiratie haalt zij hieruit?
  • Welke gelukscompetenties hebben haar geholpen om te floreren?

Luister hier wat haar ervaringen zijn.

 

Zelf aan de slag met teamcoaching en werkgeluk?

Meer informatie vind je in het Handboek Teamcoaching en Intervisie uit de Authentieke Dialoog.

Je kunt ook het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! bestellen dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

 

Wil je zelf aan de slag met werkgeluk, volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach of een individueel traject op maat voor jou en/of je team.

 

 

 

Joriene Beks over gelukscompetenties bij zelfsturende teams

Klik onderaan de pagina om de podcast af te spelen

Gelukscompetenties succesvol toegepast bij  kwetsbare jongeren en dan ook nog in zelfsturende teams van jongeren en begeleiders? Bij stichting La Vie en Rose doen ze dat.

 

 

 

 

Joriene Beks is oprichter en bestuurslid van stichting La Vie en Rose. Het doel van stichting La Vie en Rose is het begeleiden van kwetsbare jongeren naar een vakinhoudelijke startkwalificatie en hen te helpen meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dat doen ze op een bijzondere manier. Beluister hoe Joriene gelukscompetenties als Positiviteitsvaardigheid, Persoonlijk Leiderschap, Verbindend Communiceren en Co-Creatie illustreert aan de hand van inspirerende voorbeelden. Hoe jongeren en begeleiders in zelfsturende teams samenwerken. Hoe een positieve vibe ontstaat. Joriene is ook mede auteur van het ‘Psychologische Veiligheid’.

 

Ook aan de slag met werkgeluk?

Volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach.

Je kunt ook het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! bestellen dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

Wil je zelf aan de slag met werkgeluk, volg dan de opleiding tot werkgelukdeskundige of een individueel traject op maat voor jou en/of je team.

 

Ondernemerschap met werkgeluk? Hoe maak je de Switch?

Ondernemerschap met werkgeluk? Daarover interviewt Amelia Stechweij, eigenaar van The Switch Stories interviewt mij in haar podcast De Switch Stories.

Amelia schrijft op haar site:

Veronique vindt het van jongs af aan belangrijk om allround kennis te hebben. Na haar studie krijgt ze de mogelijkheid om een leer-werk jaar te doen, waardoor ze werd opgeleid tot een organisatie advies consultant. Dit was voor haar echt een perfecte start en hier vond ze ook direct haar passie voor organisatie advies. Door een fietsongeluk krijgt ze een hersenschudding, waardoor ze weken thuis zat.

Dit was het moment waarop ze besloot dat ze haar capaciteiten wilde inzetten voor meerdere opdrachtgevers. Inmiddels is ze al meer dan 20 jaar ondernemer. Veronique investeert veel in haar persoonlijke ontwikkeling, volgt tot op de dag van vandaag verschillende opleidingen en trainingen om zichzelf steeds te verbeteren en helpt door haar jarenlange ervaring inmiddels vele bedrijven en organisaties. Ze traint en coacht mensen in alle lagen van de organisatie, maar ook in teams.

Daarnaast is ze auteur van o.a. het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! Deze inspirerende vrouw deelt in dit interview superveel van haar kennis en ervaring met ook veel mooie voorbeelden. Wil je hier meer over weten, luister dan snel naar onderstaand interview!

 

Het interview is verdeeld in 3 afleveringen:

Hoe je de switch naar ondernemerschap maakt met werkgeluk #17

In deze aflevering interviewt podcaster Amelia Stechweij mij voor haar Podcast The Switch Stories. Zij vraagt mij naar het verhaal hoe mijn reis als ondernemer is begonnen. We spreken over werken met passie. Hoe begint je passie? Waar herken je dit aan? Welke richting kies je tijdens je studie? Hoe vind je werk dat je doet met passie? Wat is een zogenaamd IK-besluit? Hoe kwam de verdieping over werkgeluk erbij? En hoe werkt de gelukscompetentie Synchroniseren om klanten te vinden die bij je passen?

Na een ongeval met een hersenschudding als gevolg, begon voor mij een bezinningstijd die leidde tot de beslissing om mijn capaciteiten beschikbaar te stellen voor meerdere opdrachtgevers. Dat luidde het begin in van mijn ondernemerschap.

Het interview dat Amelia Stechweij afnam met mij duurde bijna twee uur. Voor het gemak hebben we dit interview in drie delen uiteengezet.
In de eerste aflevering heeft Amelia mij geïnterviewd over passie. Dit is deel 1 van het interview in The Switch Stories Podcast over mindset en persoonlijke ontwikkeling, in in haar aflevering “Train je gelukscompetenties met Veronique Kilian.”

 

Hoe je werkgeluk traint en klanten begeleidt met werkgeluk #18

Dit is het tweede deel van het interview door podcaster Amelia Stechweij voor haar Podcast The Switch Stories. Amelia vraagt mij naar het verhaal hoe mijn reis met werkgeluk is begonnen. Hoe begint werkgeluk? Wat betekent het dat je geluk kan trainen? Wat leer je in de opleiding tot werkgelukdeskundige? Welke aanleiding geven klanten als ze komen voor coaching? Want vaak komen klanten met een probleem en is werkgeluk vergroten een bijeffect.
Amelia vraagt mij naar voorbeelden van klanten die ik heb begeleid op hun weg naar het ondernemerschap OF om hun ondernemerschap een boost te geven. En welke gelukscompetenties helpen bij klanten die bijna-een burn-out hebben? Hoe kan je een diepe transformatie begeleiden zodat nieuwe blijvende gedragspatronen verankeren?

Luister hier hoe je je jouw hersengolf-lengte zodanig beïnvloedt dat je lichaam en geest automatisch gaat herstellen. Hoe helpen de Chinese Taoïstische vitaliteits- en mindfulness principes om je immuniteit een boost te geven? Wat leer je tijdens de opleiding tot werkgelukdeskundige, ook wel genoemd Chief Happiness Officer en gelukscoach?

Het interview dat Amelia Stechweij afnam met mij duurde bijna twee uur. Voor het gemak hebben we dit interview in drie delen uiteengezet. In de eerste aflevering heeft Amelia mij geïnterviewd over passie. Dit is deel 2 van het interview in The Switch Stories Podcast over mindset en persoonlijke ontwikkeling, in haar aflevering “Train je gelukscompetenties met Veronique Kilian.”

 

Hoe je als ondernemer werkgeluk hoog houdt tijdens de coronacrisis #19

Ondernemerschap met werkgeluk tijdens de corona crisis? Dit is het derde deel van het interview door podcaster Amelia Stechweij voor haar Podcast The Switch Stories. In deze aflevering vraagt zij mij naar het verhaal hoe je als ondernemer omgaat met een lock down.

Luister deze aflevering naar voorbeelden van gelukscompetenties als betekenisgeving, excelleren met gemak en herstellingsvermogen die je kan toepassen tijdens lock downs of thuiswerken. Hoe werkt dreambuilding als de toekomst onzeker is? Leer meer over wat 10% meer geluk projecten inhoudt. En wat is een MED en hoe helpt dit om vitaal te blijven tijdens de corona crisis? Amelia vraagt werkelijk van alles, zelfs over mijn tai chi training in China.

Voor de gratis 7-delige online training voor thuiswerk geluk. Klik hier:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLm2uJQt-oHt2d9lK4MWsI_twsL8dWotha

Het interview dat Amelia Stechweij afnam met mij duurde bijna twee uur. Voor het gemak hebben we dit interview in drie delen uiteengezet. In de eerste aflevering heeft Amelia mij geïnterviewd over passie. Dit is deel 3 van het interview in The Switch Stories Podcast over mindset en persoonlijke ontwikkeling, in haar aflevering “Train je gelukscompetenties met Veronique Kilian.”

 

Ook aan de slag met werkgeluk?

Volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach.

Je kunt ook het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! bestellen dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

Meer weten over masterclasses, lezingen en coachingen?

Kijk op onze evenementenpagina voor alle geplande events over werkgeluk.

 

Ook aan de slag met werkgeluk?

Volg dan onze opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach.

Je kunt ook het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! bestellen dat de top 3 van de bestsellerlijst top 100 van managementboek haalde.

Meer weten over masterclasses, lezingen en coachingen?
Kijk op onze evenementenpagina voor alle geplande events over werkgeluk.

Meer over The Switch Stories: https://theswitchstories.nl/veroniquekilian