Zelforganisatie bij overgenomen bedrijven door Hoppenbrouwers

Scroll naar beneden voor de podcast.

Hoe worden bedrijven die door Hoppenbrouwers zijn overgenomen vanzelf zelforganiserend? Directeur Henny de Haas aan het woord.

 

 

Dit is het derde deel van de Hoppenbrouwers serie in de Chief Happiness Officer Podcast, de podcast over leiderschap, teamflow en werkgeluk van Veronique Kilian. In de eerdere afleveringen interviewde ik directeur-eigenaar Henny de Haas over de wijze waarop hij Hoppenbrouwers reorganiseerde en zelforganisatie invoerde. Wil je de eerste aflevering beluisteren? Ga dan naar de aflevering van De Chief Happiness Officer Podcast Leiderschap in zelforganisatie.

In de tweede aflevering gingen we verder de diepte in door de rol van transparantie en informatie te onderzoeken bij zelforganisatie. Deze afleveringen kan je terugvinden bij Zelforganisatie bij Hoppenbrouwers: transparantie als succesfactor. 

Leidinggeven aan zelforganisatie

Dit interview is in 2020 opgenomen, en was deel van mijn onderzoek voor mijn derde boek, getiteld: Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? Over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap. Inmiddels is dit boek gepubliceerd. Henny de Haas heeft het voorwoord geschreven. Want, niet alleen is hij al jaren bezig met zelforganisatie, hij heeft ook laten zien dat het werkt. En ik houd van verhalen uit de praktijk die inspirerend werken. En die ik kan onderbouwen met managementliteratuur en kan vertalen naar concrete handvatten.

In Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? beschrijf ik onder andere 5 elementen, die ik illustreer aan de hand van 5 prakijkvoorbeelden van organisaties. Hoppenbrouwers is daarbij één zo’n voorbeeld, en staat voor het element vuur, dat wil zeggen: de inspiratiekracht en het soort leiderschap dat nodig is bij zelforganisatie. Geen managers betekent nog niet dat er geen leiderschap is.

Hoppenbrouwers: bestendige groei met zelforganisatie

In de loop van de jaren heeft Hoppenbrouwers een grote groei doorgemaakt. Tachtig procent daarvan door autonome groei en twintig procent door overnames. Als ik even snel google op de overgenomen bedrijven kom ik Van Wijk Installaties & Constructies uit Goedereede en Vroegh & Hobbel uit Oostvoorne tegen, Hatulek Group in Sittard, Löwik Installatietechniek in Almelo en Technodak in Oldenzaal, Central Heating uit Kaatsheuvel en Verhoeven Techniek uit Oss, om maar een greep te noemen uit de bedrijven die in het nieuws komen.

In dit derde deel van de serie ga ik verder in op vragen als: worden de overgenomen bedrijven vanzelf zelforganiserend? En wat gebeurt er met de leidinggevenden?

Quote 500

Hoppenbrouwers is bestendig gebleken tijdens de Coronacrisis. In 2021 werd Henny de Haas de nieuwe binnenkomer van de Quote 500, zo is te lezen op hun site. De kop van het bericht luidt: Uit de hele Quote 500 lijkt Henny de Haas ons de leukste baas. Het artikel wijdt uit hoe Henny in de quote 500 kwam door zelforganisatie, met nul managers, minder formulieren, vergaderingen en voorschriften.

In de afgelopen jaren heeft Hoppenbrouwers al zeventien organisaties overgenomen. Alleen dié bedrijven worden overgenomen die passen bij hun cultuur en hun normen en waarden. In mijn boek heb ik uitgebreid deze cultuur beschreven.  Onder andere hun specifieke kernwaarden die leiden tot meer werkplezier en werkgeluk.

Ook al passen de organisaties bij de cultuur, ze hebben toch nog wel andere manieren van werken. Het zijn organisaties die wél managers, planners en administratieve functies hebben. Wat gebeurt er dán met de zelforganisatie? Henny, die zélf ook geen secretaresse heeft, vertelt hierover.

Leiderschap, zelfsturing en zelforganiserende teams

Om zijn verhaal goed te begrijpen is het handig als je de eerdere delen van deze Hoppenbrouwers serie hebt beluisterd of het boek hebt gelezen. In deel 1 van de Chief Happiness Officer Podcast over Hoppenbrouwers interviewde ik Henny over leiderschap en werkgeluk. In deel 2 interviewde ik Henny over de manier waarop Hoppenbrouwers informatiemanagement toepast om zelforganisatie mogelijk te maken. Luister in dit derde deel hoe Henny vertelt over de integratie van andere organisaties in de cultuur van zelforganisatie. Over de planners tot teamgestuurd werken. Over administratieve functies en hoofden van afdelingen. En over de kunst om mensen bij elkaar te brengen die bij elkaar passen. Een kort interview, maar zeker de moeite waard om te horen wat Henny zegt.

Opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow coach

Eerder verscheen  Wil je meer lezen? Bestel hier het derde boek Leiding geven aan zelforganisatie. Een paradox? In dit boek worden lessen getrokken uit best practices van organisaties waar zelforganiserende teams met plezier werken. Of ga zelf aan de slag: je krijgt het boek in de opleiding tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow-coach. En dat niet alleen, je krijgt ook twee andere boeken erbij: het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog en het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

Of vraag om een individueel traject op maat voor jou en/of je team.

 

Luister hieronder naar de Chief Happiness Officer Podcast.