Leidinggeven aan zelforganisatie en werkgeluk #22 en #23

Leidinggeven aan zelforganisatie én werkgeluk? Hoe doe je dat? In deze aflevering interviewt Farouk van het Semco Style Instituut mij naar aanleiding van mijn boek Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?Doorgaans is mede eigenaar en compagnon Luuk ook bij deze interviews, maar omdat Luuk in quarantaine moest ten tijde van dit interview, hoor je collega Axel […]

Zelforganisatie bij overgenomen bedrijven door Hoppenbrouwers

Dit is deel 3 van de Hoppenbrouwers serie. In deze aflevering ga ik in gesprek met Henny de Haas, directeur van Hoppenbrouwers. In de afgelopen jaren heeft Hoppenbrouwers al zeventien organisaties overgenomen. Alleen dié bedrijven worden overgenomen die passen bij hun cultuur en hun normen en waarden. In mijn boek heb ik uitgebreid deze cultuur beschreven.  Onder andere hun specifieke kernwaarden die leiden tot meer werkplezier en werkgeluk.

Ook al passen de organisaties bij de cultuur, ze hebben toch nog wel andere manieren van werken. Het zijn organisaties die wél managers, planners en administratieve functies hebben. Wat gebeurt er dán met de zelforganisatie? Henny, die zélf ook geen secretaresse heeft, vertelt hierover.

Zelforganisatie bij Hoppenbrouwers: transparantie als succesfactor

Dit is deel 2 van de Hoppenbrouwers serie. In deze aflevering ga ik in gesprek met Henny de Haas, directeur van Hoppenbrouwers. Luister hoe transparantie van informatie een van de succesfactoren vormt om met plezier te werken als zelforganiserend team. Hoever gaat Hoppenbrouwers in deze transparantie van informatie? Hoe transparant kan je zijn over salaris? Hoe kan je als organisatie zoveel informatie vrijgeven en toch bureaucreatie ondervangen? Welke informatie staat er op zijn persoonlijke visiebord op zijn kamer, en hoe gebruikt hij dat voor werkplezier, autonomie en verbondenheid? En waar haalt Henny zelf zijn werkplezier uit?

Hoppenbrouwers: leiderschap en zelforganisatie. Hoe dan?

In deze aflevering van de Chief Happiness Officer Podcast gaat werkgelukdeskundige en teamcoach Veronique Kilian in gesprek met Henny de Haas, directeur van Hoppenbrouwers. Dit is de eerste aflevering van de Hoppenbrouwers serie. Bij Hoppenbrouwers is werkplezier een van de belangrijkste kernwaarden én ze werken op basis van zelforganisatie. Wat is het geheim om deze teams gelukkig met elkaar te laten werken? Welke rol heeft leiderschap daarin? Luister naar deze eerst podcast ooit – een primeur met directeur Henny de Haas.

Zelforganiserende teams coachen bij Riksja Travel?

Leontien Harsma heeft als lid van het management team bij Riksja Travel samen met teamcoach Veronique Kilian zelforganiserende teams begeleid. Hoe kan je werkgeluk hoog houden als je werkt met zelforganiserende teams? Wat is de kracht van de Authentieke Dialoog als instrument voor teamcoaching en welke principes heeft zij daaruit toegepast? Inmiddels heeft Leontien de opleiding tot werkgelukdeskundige gevolgd bij trainjegelukscompetenties.nl Welke inspiratie haalt zij hieruit? Luister hier wat haar ervaringen zijn.

the new #1 on Amazon Kindle: the Power of Dyad

What is the power of a dyad? In this new era of social distancing and lock downs, a lot of people encounter loneliness and long for connection. How can a dyad support people and why is it so powerful? In episode 10 of the Chief Happiness Officer Podcast I am interviewing certified NVC trainer and […]

Joriene Beks over gelukscompetenties bij zelfsturende teams

Chief Happiness Officer (CHO) Rianne Hoekman van het IKNL vertelt over haar reis om gelukscoach te worden. Door gelukscompetenties te blijven trainen, heeft ze de rol die het beste bij haar past. Openhartig vertelt ze haar verhaal in het interview met werkgelukdeskundige Veronique Kiian.

Chief Happiness Officer (CHO) bij IKNL

Chief Happiness Officer (CHO) Rianne Hoekman van het IKNL vertelt over haar reis om gelukscoach te worden. Door gelukscompetenties te blijven trainen, heeft ze de rol die het beste bij haar past. Openhartig vertelt ze haar verhaal in het interview met werkgelukdeskundige Veronique Kiian.

Gelukscoach tijdens de Corona crisis

Chief Happiness Officer Rianne Hoekman van het IKNL vertelt over haar reis om gelukscoach te worden. Door gelukscompetenties te blijven trainen, heeft ze de rol die het beste bij haar past. Openhartig vertelt ze haar verhaal in het interview met werkgelukdeskundige Veronique Kiian.

Theatercollege

"De kunst van het liefhebben"

00
dagen
00
uren
00
min.
00
sec.
Je hebt deze theaterlezing gemist, meld je aan voor mijn volgende theaterlezing volgend jaar en pak de vroegboekkorting!

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen