• Opleiding tot werkgelukdeskundige

Investeer in het beroep van de toekomst

Vergroot je eigen werkgeluk en dat van anderen

Breng teams naar een fase van flow

In deze opleiding leer je:

 • Hoe het vergroten van je geluksbeleving je helpt om je business te floreren

 • Instrumenten om werkgeluk meetbaar te maken

 • Hoe geluk werkt volgens wetenschappelijke inzichten

 • Interventies om werkplezier te vergroten

 • Casussen van organisaties die al sturen op geluk

 • Hoe werkgeluk leidt tot een Great Place To Work

 • Je geluksgevoel aanboren en voor je laten werken

 • Gelukscompetenties en energie management toepassen om gelukkig te blijven, ook bij tegenslag

 • Praktische funwerkvormen en inspirerende oefeningen

 • Het Feel, Fly, Flourish model om geluk te trainen

 • Hoe je (zelfsturende) teams faciliteert van geluksideeën naar realisatie

 • Teams begeleiden naar een fase van flow

Wat doet een werkgelukdeskundige in Semco Stijl?

Een werkgelukdeskundige houdt zich bezig met het vergroten van werkgeluk in de eigen werkomgeving. Na deze opleiding weet je hoe je zelf je werkgeluk kunt vergroten, hoe je anderen kunt trainen en coachen om hun werkgeluk te vergroten, hoe je dit in organisaties kunt faciliteren en hoe geluksvaardigheden je helpen bij authentiek geluk. Bovendien ken je de principes van Ricardo Semler om werkgeluk te vergroten in (zelfsturende) teams.

Wat is het rendement van werkgeluk?

Gelukswetenschappers stellen dat werkgeluk zorgt voor 37% minder ziekteverzuim, 45% minder verloop, 21% meer productiviteit en 25% minder burnout. Geluk is als een spier die je kunt trainen. Hoe vaker je traint, hoe sterker je wordt. Als je de competenties ontwikkelt om geluk op het werk te vergroten, kun je ook het bedrijf meer laten floreren.

Zowel zelf werkgeluk trainen, werkgeluk vergroten in teams en in de organisatie

Naast dat je zelf aan de slag gaat met werkgeluk, krijg je inzicht hoe je gelukkige zelfsturende teams van de grond krijgt. Laat je inspireren hoe anderen met werkgeluk aan de slag zijn gegaan. Ricardo Semler – bekend van VPRO’s tegenlicht aflevering De kapitale kracht van geluk – was één van de eersten die werkgeluk centraal stelde. Leer met zijn werkgelukprincipes hoe je teams helpt om eigenaarschap te pakken in Semco Stijl.

Waar bestaat de opleiding uit?

De opleiding bestaat uit drie dagen en een coachingsgesprek. De drie dagen zijn verspreid over een kwartaal, zodat je in de tussentijd zelf aan de slag kan met werkgeluk in je eigen omgeving. Voorafgaand lees je het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! en Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog.

LEER IN 6 DAGDELEN DE BASIS OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS CHIEF HAPPINESS OFFICER & WERKGELUKDESKUNDIGE IN SEMCO STIJL

De eerste dag staat in het teken van jezelf en je werkomgeving. De tweede dag gaan we in op het vergroten van werkgeluk in teams. De derde dag gaan we door op werkgeluk in organisaties.

JIJZELF ALS GELUKSDESKUNDIGE:

–  FEEL, train je eigen gelukscompetenties

Dagdeel 1: Een werkgeluk scan; op vier niveaus analyseer je hoe werkplezier en werkgeluk al leeft. Wat is werkgeluk en hoe maak je het bespreekbaar en meetbaar?

Dagdeel 2: Hoe werkt geluk?; hoe werkt geluk precies volgens de wetenschappelijke inzichten? Hoe vergroot je werkgeluk? Hoe kan je je eigen werkgeluk vergroten? Welke geluksvaardigheden, oefeningen en activiteiten zijn het meest van toepassing op jou?

WERKGELUK VERGROTEN IN TEAMS:

– FLY, train geluk met anderen

Dagdeel 3: Teams in flow; wat zijn kenmerken van teams in flow? Wat zijn cruciale interventies om teams in flow te faciliteren? Hoe breng je een team van idee naar realisatie van werkgeluk?

Dagdeel 4: Werkgeluk principes van Ricardo Semler voor teams; hoe faciliteer je (zelfsturende) teams van goede idee naar het realiseren van eigen initiatieven? Hoe werkt eigenaarschap mee aan werkgeluk? Wat betekent Semco Stijl concreet?

WERKGELUK VERMEERDEREN IN DE ORGANISATIE:

– FLOURISH, floreer je business

Dagdeel 5: Met werkgeluk naar een Great Place To Work; wat leren we van casussen uit de praktijk? Wat doet een Chief Happiness Officer? Hoe verbind je werkgeluk met Human Resources? Hoe passen we Semco Stijl principes toe op de organisatie?

Dagdeel 6: Aan de slag als werkgeluk deskundige; plan van aanpak om je verdere traject als werkgeluk deskundige succesvol te vervolgen.

 • Deze opleiding is geschikt voor professionals, managers, stafmedewerkers, trainers en coaches op het gebied van HR, management en ondernemers.
 • Deze opleiding wordt ook incompany aangeboden binnen organisaties. Zij kunnen de organisatie ondersteunen als facilitators en gelukscoaches.
 • Data en locatie: dinsdag 30 april, woensdag 29 mei, woensdag 26 juni 2019 bij op locatie van diverse organisaties van 9:30 tot 17:00 uur (VOL)
 • Nieuwe data: vrijdag 17 mei, vrijdag 14 juni, donderdag 4 juli 9:30 tot 17:00 uur (VOL)
 • Nieuwe data in het najaar: donderdag 12 september, donderdag 10 oktober en donderdag 28 november 2019
 • Investering voor 6 dagdelen verspreid over 3 dagen 1495 euro exclusief btw inclusief lunch, 2 boeken, diverse testen, de werkbezoeken bij gelukkige organisaties en een individueel coachingsgesprek

WORD OOK WERKGELUKDESKUNDIGE | GELUKSTRAINER | GELUKSCOACH | CHIEF HAPPINESS OFFICER (CHO)

Je ontvangt het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! 

Train jezelf gelukkig met behulp van het Feel-Fly-Flourish model. Gebruik de handvatten in dit boek om geluk te implementeren in organisaties. 

én het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog

De authentieke dialoog is wetenschappelijk onderzocht en onderwezen teamcoachingsinstrument. Wie een Authentieke Dialoog goed weet te combineren met teambuilding brengt een team tot samenspel, co-creatie en innovatie.

Ik schrijf me in ontvang 2 boeken

 

Over het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

“Dit boek heeft waarde omdat het inspireert. Het geeft een nieuw perspectief op het denken. Vele competenties die Veronique benoemt, zijn veel beter opgeschreven dan ik kan bedenken en zoveel mogelijk onderbouwd met wetenschappelijke geluksliteratuur. Toch kan ik u verzekeren dat de energie die u losmaakt als u deze weg inzet nog meer resultaten gaat opleveren dan dat wetenschappers hebben opgetekend.” Bob Hutten, directeur Hutten

“Dit boek laat zien dat geluk in bedrijven een maakbaar fenomeen is. Je kunt er gewoon mee beginnen. Je kunt een aantal positieve keuzes maken
die de weg openen naar een andere manier van bedrijfsvoeren. Hierdoor zal het bedrijf krachtiger worden. De investeringen die je daarin doet betalen zich meestal uit in een betere performance van het bedrijf. Dit geldt zowel voor de economische als maatschappelijke performance. In de praktijk van ons bedrijf Riksja Travel hebben we dit aan den lijve ondervonden.” Marius Appelman, Directeur Riksja Travel

Over het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog

“Ik heb twee van mijn teams onder begeleiding van Veronique aan de hand van deze methode laten coachen. De aanleiding was verschillend, maar ook het karakter van deze teams was niet met elkaar te vergelijken. In beide gevallen heeft het proces geleid tot een positief resultaat.” Eric van Eijk, manager bij GGZ Reinier van Arkel

Over Veronique

Veronique traint en coacht management en medewerkers op het gebied van leiderschap, veranderingsmanagement en werkgeluk. Na 20 jaar organisatie advies, HR training en coaching besloot ze actief bij te dragen aan geluk op het werk. Zij geeft regelmatig lezingen en trainingen, publiceert over werkgeluk en schreef het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

Als teambuilder helpt zij teams om met plezier te werken. Hiervoor schreef zij het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog; breng een team naar flow en co-creatie.

Als transformatiecoach begeleidt zij mensen om in hun kracht te komen en om diepe belemmerende patronen te transformeren zodat ze – ook onder druk – in hun kracht blijven.

K-T Dynamicsdrs. V. Veronique Kilian – 06 20 621 673 – contact@k-tdynamics.nl
of stuur me een whatsappbericht. Ontvang de 2 boeken Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!
én het Handboek voor teamcoaching en intervisie met de Authentieke Dialoog

ook zij volgden de opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow-coach

... positief verrast

Merno Scharloo
Brandweer Brabant Zuid Oost

Ik had behoefte aan theoretische handvatten én een praktische insteek om aan de slag te gaan met werkgeluk. Werkgeluk is minder zweverig dan ik dacht. Het heeft me positief verrast dat ik nu echt van start kan gaan met wat ik geleerd heb. Ik ga naar huis met veel positieve ideeën, een overzichtelijk actieplan en nieuwe verbindingen met collega-werkgeluksdeskundigen.

.

... zoveel verdiepende informatie uit allerlei invalshoeken

Gerie Groen
Oprichter en eigenaar CIEP Training & Coaching

Hoe kon ik zakelijk het werkgeluk integreren in mijn dienstverlening? Heel  inspirerend om zoveel verdiepende informatie te krijgen vanuit allerlei invalshoeken. De 25 gelukscompetenties als tegenhanger van “business as usual” waren eye-openers. En ik was positief verrast door de praktijkvoorbeelden.

Ben jij de volgende werkgelukdeskundige?

... TOOLS VOOR WERKGELUK IN COACHINGSGESPREKKEN

Joyce Speijcken
(inmiddels) Chief Happiness Officer Insign.it

Chief Happiness Officer? Dat leek me gaaf. Maar was het wel iets voor mij? Door de persoonlijke testen en gesprekken en de coaching door Veronique kreeg ik steeds meer inzicht hoe ik mijn talenten kon inzetten en hoe ik de tools voor werkgeluk in mijn coachingsgesprekken kon toepassen. De gevarieerde leerstof en de voorbeelden van organisaties waar werkgeluk al werkt, is heel inspirerend!

... BEWUSTER GELUKSMOMENTEN SCHEPPEN

Dorine van der Haas
Eigenaar Door’s Fashion

Sinds de opleiding creëer bewuster geluksmomenten in mijn (werk)leven. Het delen van onze ervaringen over werkgeluk en de praktische oefeningen hebben mijn geluksbewustzijn vergroot. Ik. Het ervaren van werkgeluk op inspirerende locaties vond ik echt super!

... EEN WERKGELUK-MINDSET

Robert Weijts
RCWeijts Training en Advies

Wat is geluk nu eigenlijk? Ik kwam erachter dat dit voor mij te maken heeft met ‘mindset’. In de opleiding leerde de tools voor een werkgeluk-mindset. Het waren serieuze, praktische en humoristische trainingsdagen. Ik heb genoten.

... ZOWEL PERSOONLIJK ALS ORGANISATIE-WERKGELUK

Marieke Brands
Brands Loopbaan Zaken

Ik koos voor de opleiding van Veronique omdat er zowel aandacht besteed wordt aan persoonlijk werkgeluk als aan organisatie-werkgeluk. Deze leuke mix, de toolkit en de uitwisseling met elkaar gaven me energie, inspiratie en motivatie. Ik ben al veel meer aan het floreren dan ik durfde te geloven!

.

Wat maakt deze werkgeluk opleiding uniek?

Floreren met werkgeluk: wetenschappelijk onderbouwd én praktisch

Wetenschappelijke inzichten, praktische modellen en een overzichtelijk implementatie- en stappenplan helpen je bij je leerdoelen. Hoe voer je geluksgesprekken? Wat is de positie van een Chief Happiness Officer? Hoe wordt werkgeluk onderdeel van je organisatie-DNA?

Happiness Toolbox

Hoe houdt je geluk vast? Geluk is als een spier die je kunt trainen. Leer de oefeningen die je helpen om werkgeluk in het dagelijks (werk)leven te trainen. Meteen praktisch toepasbaar. Alleen en/of met collega’s.

Op locatie van werkgelukkige organisaties

De opleiding vindt plaats in een organisatie waar werkgeluk wordt toegepast. Proef en ervaar het werkgeluk, spar over je worstelingen met ervaringsdeskundigen en haal je inspiratie uit live best practices.

Scrum je werkgeluk!

Hoe vaak wordt je ingehaald door de waan van de dag? Hoe kan je dan werkgeluk implementeren? Met #scrumjewerkgeluk leer je hoe je in korte tijd gemakkelijke resultaten bereikt die aansluiten bij de behoeften van de medewerkers en/of je klanten.

Leer de Semco Stijl Principes

Hoe kreeg ondernemer Ricardo Semler het voor elkaar om zelfsturende teams gelukkig te laten werken? Welke principes zijn bij jou toepasbaar om je team op weg te helpen en werkgeluk te vergroten? En hoe doe je dat dan? In kleine groepjes werken we aan de hand van inspiratie-oefeningen zodat je zelf kan ervaren wat de werking ervan is.

Facliteer teamflow met de Authentieke Dialoog

Cruciaal voor werkgeluk: je team in flow laten werken. Leer de Authentieke Dialoog faciliteren en je team door groepsdynamische fases te geleiden met moments that matter.

.

van werkdruk naar werkgeluk

Gelukkige werkers zijn uitgerust en opgeladen. Door aanhoudende werkdruk wordt dit steeds lastiger. Hoe integreer je werkgelukkige momenten als er zowel op het werk als privé veel van je gevraagd wordt? Leer best practices voor Spelen, Herstellingsvermogen en Vitaliseren als tegengif voor werkstress.

.

individuele begeleiding

Persoonlijke testen, een coachingsgesprek en persoonlijke aandacht zijn onderdeel van deze opleiding. Ze geven je inzicht en handvatten voor persoonlijke doorbraken. Gun jezelf een boost voor je persoonlijke groei!

veranker het werkgeluk in het management!

... de jeuk bij het woord werkgeluk verdwijnt spontaan

Laurens Kuijsters
Directeur Energie- en Infrastructuur

Ik kreeg jeuk van het woord werkgeluk. Tijdens de training heeft Veronique ons in 3 dagen deskundig en wetenschappelijk onderbouwd door de 3 werkgeluk-fases heen geleid. Ik ontdekte in een prettige sfeer dat je er ook gewoon mee aan de slag kan gaan. De jeuk was spontaan verdwenen!

... tools voor veranderingsmanagement en werkgeluk

Leon Wijnhoven
Oprichter en Chief Technology Officer (CTO) in de directie van Insign.It

De werkgeluk training is authentiek en erop gericht het beste uit je te halen. Veronique heeft een breed scala aan tools en kennis over verandermanagement en werkgeluk. Ik ben gegroeid in mijn leiderschap, in het enthousiasmeren van anderen en in de openheid met collega’s. Ook de eerste authentieke dialoog heeft van alles geactiveerd. Ik voel me een “rijker innerlijk mens”