• Opleiding tot werkgelukdeskundige

  opleiding werkgelukdeskundige high five

Opleiding werkgelukdeskundige

Volg de opleiding tot werkgelukdeskundige, beroep van de toekomst

Volgens de Nationale Beroepengids is een Werkgelukdeskundige (of chief happiness officer) iemand, die bedrijven en de mensen die er werken helpt om het werkgeluk te vergroten. Vanuit de visie dat gelukkige mensen productiever en creatiever zijn en betere service verlenen. De werkgelukdeskundige doet dit onder andere door het geven van workshops en (team-)coaching gericht op persoonlijk leiderschap en het geven van inspiratiesessies. Daarnaast deelt hij of zij kennis en inzichten over gelukkig werken.

Wil je je ontwikkelen tot Werkgelukdeskundige of Chief Happiness Officer? Volg dan onze unieke opleiding tot Werkgelukdeskundige en vergroot daarmee je eigen werkgeluk en die van je organisatie!

 • Investeer in het beroep van de toekomst.
 • Vergroot je eigen werkgeluk en dat van je team.
 • Werkgeluk volgens de principes van Ricardo Semler.
 • Leg de basis in je organisatie voor een Greater Place to Work.
 • Bevorder plezier, prestatie en geluksbeleving in teams.
 • Leer teams te begeleiden naar actieve co-creatie.
 • Versterk het zelfsturend en zelforganiserend vermogen.
 • Met de Authentieke Dialoog als wetenschappelijk onderzocht instrument.

Wat doet een werkgelukdeskundige (CHO) in Semco Stijl?

Gelukswetenschappers stellen dat werkgeluk zorgt voor 37% minder ziekteverzuim, 45% minder verloop, 21% meer productiviteit en 25% minder burnout. Geluk is als een spier die je kunt trainen. Hoe vaker je traint, hoe sterker je wordt. Als je de competenties ontwikkelt om geluk op het werk te vergroten, kun je ook jouw bedrijf meer laten floreren.

Een werkgelukdeskundige (of Chief Happiness Officer) houdt zich bezig met het vergroten van werkgeluk in de eigen werkomgeving. Na het volgen van de opleiding werkgelukdeskundige:

 • Weet je hoe je zelf je werkgeluk kunt vergroten.
 • Hoe je anderen kunt trainen en coachen om hun werkgeluk te vergroten.
 • Hoe je dit in organisaties kunt faciliteren.
 • Hoe geluksvaardigheden je helpen bij authentiek geluk.
 • De principes van Ricardo Semler toepassen om werkgeluk te vergroten in (zelfsturende) teams.

Waaruit bestaat de opleiding werkgelukdeskundige?

Concrete handvatten én praktijkervaring om werkgeluk te vergroten voor jezelf, je team en je organisatie. Leer wetenschappelijk onderbouwde theorie toe te passen in de praktijk. Van individueel naar corporate werkgeluk met een implementatieplan, 25 cruciale geluksvaardigheden en het trainingsframework feel-fly-flourish. Leer teamflow te faciliteren voor een (zelfsturend) team met praktische geluksmakers en unieke teamcoachingsmethodes zoals de Authentieke Dialoog.

De opleiding bestaat uit drie dagen en een coachingsgesprek. De drie dagen zijn verspreid over een kwartaal, zodat je in de tussentijd zelf aan de slag kan met werkgeluk in je eigen omgeving. Voorafgaand lees je het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! en Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog.

Zelf werkgeluk trainen, werkgeluk vergroten in teams en in de organisatie

Naast dat je zelf aan de slag gaat met werkgeluk, krijg je tijdens de opleiding werkgelukdeskundige inzicht hoe je gelukkige zelfsturende teams in beweging brengt. Laat je inspireren hoe anderen met werkgeluk aan de slag zijn gegaan. Ricardo Semler – auteur van Semco Stijl en bekend van VPRO’s tegenlicht aflevering ‘De kapitale kracht van geluk‘ – was één van de eersten die werkgeluk centraal stelde. Leer met zijn werkgelukprincipes hoe je teams helpt om eigenaarschap te pakken.

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor professionals, managers, stafmedewerkers, trainers en coaches op het gebied van HR (human resources), management en ondernemers.

Ook incompany mogelijk

Wij kunnen deze opleiding ook incompany binnen organisaties organiseren of de organisatie ondersteunen als facilitators en gelukscoaches.

Schrijf je nu in voor deze opleiding!

Startdata, locaties en kosten van de opleiding

Startdata en tijden van de opleiding:

 • Donderdag 10 oktober 2019
 • Dinsdag 29 oktober 2019
 • Donderdag 28 november 2019

Alle opleidingsdagen zijn van 9:30 tot 17:00 uur.

Locaties

Deze blijven nog even een verrassing en krijg je door zodra je je hebt aangemeld. We kunnen je in ieder geval zeggen dat de opleiding plaatsvindt bij 3 verschillende bedrijven, die al met werkgeluk werken.

Investering

Voor 6 dagdelen verspreid over 3 dagen betaal je €1.495 euro exclusief 21% BTW. De opleiding is:

LEER IN 3 DAGEN DE BASIS OM AAN DE SLAG TE GAAN ALS WERKGELUKDESKUNDIGE IN SEMCO STIJL

De eerste dag staat in het teken van jezelf en je werkomgeving. De tweede dag gaan we in op het vergroten van werkgeluk in teams. De derde dag gaan we door op werkgeluk in organisaties. Daarbij werkt trainer Veronique Kilian met het ‘feel, fly, flourish’ geluksmodel. Feel is de individuele verantwoordelijkheid om zelf je geluk op te pakken. Fly houdt in dat je je set-point van geluk verhoogt. Dus niet meer geluk als piek, maar als stemming. Flourish betekent dat je het geluk uitstraalt en andere mensen (op de werkvloer) aansteekt. Je wordt een magneet voor geluk en geluk wordt de collectieve kracht van een team.

DAG 1 / FEEL: JIJZELF ALS GELUKSDESKUNDIGE

Train je eigen gelukscompetenties

Dagdeel 1: Een werkgeluk scan: op vier niveaus analyseer je hoe werkplezier en werkgeluk al leeft. Wat is werkgeluk en hoe maak je het bespreekbaar en meetbaar?

Dagdeel 2: Hoe werkt geluk?: hoe werkt geluk precies volgens de wetenschappelijke inzichten? Hoe vergroot je (jouw) werkgeluk? Welke geluksvaardigheden, oefeningen en activiteiten zijn het meest op jou van toepassing?

DAG 2 / FLY: WERKGELUK VERGROTEN IN TEAMS

Train geluk met anderen

Dagdeel 1: Teams in flow: wat zijn kenmerken van teams in flow? Wat zijn cruciale interventies om teams in flow te faciliteren? Hoe werkt Authentiek Leiderschap om psychologische veiligheid te verhogen?

Dagdeel 2: Werkgeluk principes van Ricardo Semler voor teams: hoe faciliteer je (zelfsturende) teams van goede idee naar het realiseren van eigen initiatieven? Hoe werkt eigenaarschap mee aan werkgeluk? Wat betekent Semco Stijl concreet?

DAG 3 / FLOURISH: WERKGELUK VERGROTEN IN DE ORGANISATIE

Floreer je business

Dagdeel 1: Met werkgeluk naar een Greater Place To Work: wat leren we van casussen uit de praktijk? Wat doet een Chief Happiness Officer? Hoe verbind je werkgeluk met Human Resources? Hoe passen we Semco Stijl principes toe op de organisatie?

Dagdeel 2: Aan de slag als werkgelukdeskundige: plan van aanpak om je verdere traject als werkgeluk deskundige succesvol te vervolgen.

In de opleiding werkgelukdeskundige leer je:

 • Hoe werkgeluk helpt om je business te laten floreren

 • Instrumenten om werkgeluk meetbaar te maken

 • Hoe geluk werkt volgens wetenschappelijke inzichten

 • Interventies om werkplezier te vergroten

 • Casussen van organisaties die al sturen op geluk

 • Hoe werkgeluk leidt tot een Great Place To Work

 • Je geluksgevoel aanboren en voor je laten werken

 • Gelukscompetenties en energiemanagement om ook bij tegenslag gelukkig te blijven

 • Praktische fun werkvormen en inspirerende oefeningen

 • Het Feel, Fly, Flourish model gebruiken om geluk te trainen

 • Hoe je (zelfsturende) teams faciliteert van geluksideeën naar realisatie

 • Teams begeleiden naar een fase van flow

WORD OOK WERKGELUKDESKUNDIGE | GELUKSTRAINER | GELUKSCOACH | CHIEF HAPPINESS OFFICER (CHO)

Ik wil werkgelukdeskundige worden en meld me aan voor de opleiding!

Je ontvangt twee boeken:

Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! 

Train jezelf gelukkig met behulp van het Feel-Fly-Flourish model. Gebruik de handvatten in dit boek om geluk te implementeren in organisaties. 

“Dit boek heeft waarde omdat het inspireert. Het geeft een nieuw perspectief op het denken. Vele competenties die Veronique benoemt, zijn veel beter opgeschreven dan ik kan bedenken en zoveel mogelijk onderbouwd met wetenschappelijke geluksliteratuur. Toch kan ik u verzekeren dat de energie die u losmaakt als u deze weg inzet nog meer resultaten gaat opleveren dan dat wetenschappers hebben opgetekend.” Bob Hutten, directeur Hutten

“Dit boek laat zien dat geluk in bedrijven een maakbaar fenomeen is. Je kunt er gewoon mee beginnen. Je kunt een aantal positieve keuzes maken die de weg openen naar een andere manier van bedrijfsvoeren. Hierdoor zal het bedrijf krachtiger worden. De investeringen die je daarin doet betalen zich meestal uit in een betere performance van het bedrijf. Dit geldt zowel voor de economische als maatschappelijke performance. In de praktijk van ons bedrijf Riksja Travel hebben we dit aan den lijve ondervonden.” Marius Appelman, Directeur Riksja Travel

Het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog

De authentieke dialoog is wetenschappelijk onderzocht en onderwezen teamcoachingsinstrument. Wie een Authentieke Dialoog goed weet te combineren met teambuilding brengt een team tot samenspel, co-creatie en innovatie.

“Ik heb twee van mijn teams onder begeleiding van Veronique aan de hand van deze methode laten coachen. De aanleiding was verschillend, maar ook het karakter van deze teams was niet met elkaar te vergelijken. In beide gevallen heeft het proces geleid tot een positief resultaat.” Eric van Eijk, manager bij GGZ Reinier van Arkel

Ik schrijf me in en ontvang 2 boeken!

 

Over werkgeluk coach en trainer Veronique Kilian

Veronique traint en coacht management en medewerkers op het gebied van leiderschap, veranderingsmanagement en werkgeluk. Na 20 jaar organisatie advies, HR training en coaching besloot ze actief bij te dragen aan geluk op het werk. Zij geeft regelmatig lezingen en trainingen, publiceert over werkgeluk en schreef het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

Als teambuilder helpt zij teams om met plezier te werken. Hiervoor schreef zij het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog; breng een team naar flow en co-creatie.

Als transformatiecoach begeleidt zij mensen om in hun kracht te komen en om diepe belemmerende patronen te transformeren zodat ze – ook onder druk – in hun kracht blijven.

K-T DynamicsDrs. V. Veronique Kilian – 06 20 621 673 – contact@k-tdynamics.nl
of stuur me een Whatsapp bericht.

ook zij volgden de opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow-coach

... positief verrast

Merno Scharloo
Brandweer Brabant Zuid Oost

Ik had behoefte aan theoretische handvatten én een praktische insteek om aan de slag te gaan met werkgeluk. Werkgeluk is minder zweverig dan ik dacht. Het heeft me positief verrast dat ik nu echt van start kan gaan met wat ik geleerd heb. Ik ga naar huis met veel positieve ideeën, een overzichtelijk actieplan en nieuwe verbindingen met collega-werkgeluksdeskundigen.

.

... zoveel verdiepende informatie uit allerlei invalshoeken

Gerie Groen
Oprichter en eigenaar CIEP Training & Coaching

Hoe kon ik zakelijk het werkgeluk integreren in mijn dienstverlening? Heel  inspirerend om zoveel verdiepende informatie te krijgen vanuit allerlei invalshoeken. De 25 gelukscompetenties als tegenhanger van “business as usual” waren eye-openers. En ik was positief verrast door de praktijkvoorbeelden.

Ben jij de volgende werkgelukdeskundige?

... TOOLS VOOR WERKGELUK IN COACHINGSGESPREKKEN

Joyce Speijcken
(inmiddels) Chief Happiness Officer Insign.it

Chief Happiness Officer? Dat leek me gaaf. Maar was het wel iets voor mij? Door de persoonlijke testen en gesprekken en de coaching door Veronique kreeg ik steeds meer inzicht hoe ik mijn talenten kon inzetten en hoe ik de tools voor werkgeluk in mijn coachingsgesprekken kon toepassen. De gevarieerde leerstof en de voorbeelden van organisaties waar werkgeluk al werkt, is heel inspirerend!

... BEWUSTER GELUKSMOMENTEN SCHEPPEN

Dorine van der Haas
Eigenaar Door’s Fashion

Sinds de opleiding creëer bewuster geluksmomenten in mijn (werk)leven. Het delen van onze ervaringen over werkgeluk en de praktische oefeningen hebben mijn geluksbewustzijn vergroot. Ik. Het ervaren van werkgeluk op inspirerende locaties vond ik echt super!

... EEN WERKGELUK-MINDSET

Robert Weijts
RCWeijts Training en Advies

Wat is geluk nu eigenlijk? Ik kwam erachter dat dit voor mij te maken heeft met ‘mindset’. In de opleiding leerde de tools voor een werkgeluk-mindset. Het waren serieuze, praktische en humoristische trainingsdagen. Ik heb genoten.

... ZOWEL PERSOONLIJK ALS ORGANISATIE-WERKGELUK

Marieke Brands
Brands Loopbaan Zaken

Ik koos voor de opleiding van Veronique omdat er zowel aandacht besteed wordt aan persoonlijk werkgeluk als aan organisatie-werkgeluk. Deze leuke mix, de toolkit en de uitwisseling met elkaar gaven me energie, inspiratie en motivatie. Ik ben al veel meer aan het floreren dan ik durfde te geloven!

.

... TOEGEVOEGDE WAARDE MET WERKGELUK

Blazien de Looff
Eigenaar Bureau Drijf-kracht

Ik was al met werkgeluk gestart en wilde graag mijn kennis uitdiepen. In deze opleiding heb ik geleerd hoe ik met werkgeluk toegevoegde waarde kan leveren voor zowel de kandidaat als mijn opdrachtgevers. De bedrijfsbezoeken bij organisaties die werkgeluk al inzetten laten zien dat wat haalbaar is en hoe de groeifases om werkgeluk te implementeren zich ontvouwen.

... NEVER A DULL MOMENT

Fenna Veenema 
Office Manager en Chief Happiness Officer MediaCT

Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging om weer iets nieuws leren. Tijdens deze opleiding heb ik handvatten gekregen hoe ik werkgeluk kan implementeren binnen MediaCT. Door de Authentieke Dialoog te leren faciliteren zijn mijn luistervaardigheden toegenomen. Mijn collega en ik zitten nu in het werkgeluk team. Ik heb genoten van de warmte, het enthousiasme en de humor. Never a dull moment!

Wat maakt deze werkgeluk opleiding uniek?

Floreren met werkgeluk: wetenschappelijk onderbouwd én praktisch

Wetenschappelijke inzichten, praktische modellen en een overzichtelijk implementatie- en stappenplan helpen je bij je leerdoelen. Hoe voer je geluksgesprekken? Wat is de positie van een Chief Happiness Officer? Hoe wordt werkgeluk onderdeel van je organisatie-DNA?

Happiness Toolbox

Hoe houdt je geluk vast? Geluk is als een spier die je kunt trainen. Leer de oefeningen die je helpen om werkgeluk in het dagelijks (werk)leven te trainen. Meteen praktisch toepasbaar. Alleen en/of met collega’s.

Op locatie van werkgelukkige organisaties

De opleiding vindt plaats in een organisatie waar werkgeluk wordt toegepast. Proef en ervaar het werkgeluk, spar over je worstelingen met ervaringsdeskundigen en haal je inspiratie uit live best practices.

Scrum je werkgeluk!

Hoe vaak wordt je ingehaald door de waan van de dag? Hoe kan je dan werkgeluk implementeren? Met #scrumjewerkgeluk leer je hoe je in korte tijd gemakkelijke resultaten bereikt die aansluiten bij de behoeften van de medewerkers en/of je klanten.

Leer de Semco Stijl Principes

Hoe kreeg ondernemer Ricardo Semler het voor elkaar om zelfsturende teams gelukkig te laten werken? Welke principes zijn bij jou toepasbaar om je team op weg te helpen en werkgeluk te vergroten? En hoe doe je dat dan? In kleine groepjes werken we aan de hand van inspiratie-oefeningen zodat je zelf kan ervaren wat de werking ervan is.

Facliteer teamflow met de Authentieke Dialoog

Cruciaal voor werkgeluk: je team in flow laten werken. Leer de Authentieke Dialoog faciliteren en je team door groepsdynamische fases te geleiden met moments that matter.

.

van werkdruk naar werkgeluk

Gelukkige werkers zijn uitgerust en opgeladen. Door aanhoudende werkdruk wordt dit steeds lastiger. Hoe integreer je werkgelukkige momenten als er zowel op het werk als privé veel van je gevraagd wordt? Leer best practices voor Spelen, Herstellingsvermogen en Vitaliseren als tegengif voor werkstress.

.

individuele begeleiding

Persoonlijke testen, een coachingsgesprek en persoonlijke aandacht zijn onderdeel van deze opleiding. Ze geven je inzicht en handvatten voor persoonlijke doorbraken. Gun jezelf een boost voor je persoonlijke groei!

veranker het werkgeluk in het management!

... de jeuk bij het woord werkgeluk verdwijnt spontaan

Laurens Kuijsters
Directeur Energie- en Infrastructuur

Ik kreeg jeuk van het woord werkgeluk. Tijdens de training heeft Veronique ons in 3 dagen deskundig en wetenschappelijk onderbouwd door de 3 werkgeluk-fases heen geleid. Ik ontdekte in een prettige sfeer dat je er ook gewoon mee aan de slag kan gaan. De jeuk was spontaan verdwenen!

... tools voor veranderingsmanagement en werkgeluk

Leon Wijnhoven
Oprichter en Chief Technology Officer (CTO) in de directie van Insign.It

De werkgeluk training is authentiek en erop gericht het beste uit je te halen. Veronique heeft een breed scala aan tools en kennis over verandermanagement en werkgeluk. Ik ben gegroeid in mijn leiderschap, in het enthousiasmeren van anderen en in de openheid met collega’s. Ook de eerste authentieke dialoog heeft van alles geactiveerd. Ik voel me een “rijker innerlijk mens”

... wanneer je serieus aan de slag wilt met werkgeluk

Riane Hoekman
Teamleider Integraal Kankercentrum Nederland

Ik zocht verdieping na een eerdere training over werkgeluk. Het boek dat Veronique schreef over werkgeluk gaf me al een goed gevoel. De handvatten die ik in de opleiding heb geleerd om werkgeluk werkbaar te maken hebben me geholpen om werkgeluk te implementeren. Ik sta sterker, ik kan beter bij mezelf blijven en met vertrouwen het belang van werkgeluk goed onderbouwen. Veronique deelt veel kennis en sluit aan bij wat je nodig hebt. Wanneer je serieus aan de slag wilt als Chief Happiness Officer beveel ik deze training van harte aan.

... inspiratie voor een vernieuwende visie op werk

Liesbeth van Houten
Afdelingsmanager O&S,  Enexis

Mijn collega vertelde enthousiast over deze opleiding. Ik was op zoek naar inspiratie voor een vernieuwende visie op werk. Veronique is een professional die theorie aan praktische voorbeelden koppelt. Het zweverig wordt van het woord werkgeluk gehaald. Ik focus nu op datgene waar ik me echt mee bezig wil houden.

... collega’s in het MT weten elkaar beter te vinden

Wilfred Korsten
Mede-eigenaar en directeur Insign.It

Ik heb diverse niet-technische opleidingen gedaan. Ik had twijfels om aan deze opleiding te beginnen, want dit soort zaken vind ik vaak te “fluffy”. Maar ik ben positief verrast. Dit is een van de weinige opleidingen waar ik iets geleerd heb dat ik regelmatig toepas. De aanpak van Veronique om de materie te behandelen heeft me inzicht gegeven om bewuster om te gaan met andere karakters. Ik heb meer rust gekregen en de collega’s in het management weten elkaar beter te vinden.

... ik weet nu hoe ik mijn team naar een hoger doel breng

Najib Akajdah
Product Owner Projectenportaal & Digitale werkmap, DNWG

Na een tip van een   collega die eerder heeft deelgenomen aan deze opleiding besloot ik mee te doen. De tips, de praktijkervaring, de kennis en de eenvoud waarmee je werkgeluk kan toepassen lieten me zien hoe ik mijn team naar een hoger doel kan brengen. De ervaring die Veronique meegeeft en de gastsprekers dragen niet alleen bij aan geluk op het werk, maar ook privé”