MVO Partner in werkgeluk

Sinds ik partner ben van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland, afgekort MVO Nederland, ontvang ik regelmatig uitnodigingen voor een Meet & Greet om andere MVO-partners te ontmoeten. Morgen zal ik er hopelijk een aantal in levende lijve ontmoeten op de Meet & Greet in Amsterdam.

Met een van de MVO partners ben ik in gesprek. Niet geheel toevallig. Ze hebben me zelfs niet gevonden via een Meet & Greet, maar via Linkedin. Niet alleen omdat de partner in kwestie goede social media skills heeft – hij geeft zelfs tijdens zijn lunch een social media workshop aan zijn collega’s (!) – maar omdat het bedrijf waar hij werkt “innovatieve oplossingen biedt voor een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving.” Omdat ze aandacht hebben voor de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Omdat ze oog hebben voor sportiviteit, welzijn en gezondheid in het bedrijf. Plezier en passie – let op: in deze volgorde beschreven – zijn onderdeel van hun kernwaarden. En dus hebben ze een intrinsieke motivatie om meer aandacht te besteden aan werkgeluk. Logisch, toch?

Werkgeluk stond eerder op de agenda van een MVO bijeenkomst. Zo gaf Incentro – een van de klanten waar ik eerder werkgeluk-trainingen voor heb gegeven – vorig jaar een plenaire presentatie. De spreker was zo gul zijn power point met mij te delen, zodat ik hun best practices kon vertellen tijdens mijn werkgeluk lezingen en trainingen. Veel organisaties worstelen met de vraag: werkgeluk is leuk, maar hoe ‘doe’ je dat?

Herken je dat ook: aanhoudende werkdruk, voortdurende veranderingen en allerlei producten die het liefst zo snel mogelijk moeten worden opgeleverd? Is gelukkig zijn op het werk een sprookje? Sprookjes eindigen meestal met ‘…en ze leefden nog lang en gelukkig’. Maar we moeten langer doorwerken, dus zou het dan moeten worden  ‘…en ze werkten nog lang en gelukkig’?

Gaan we met competenties als kostenbewustzijn, stressbestendigheid en doorzettingsvermogen nog lang en gelukkig werken? Met welke competenties vergroten we ons geluk op het werk? Ik denk dat het tijd is voor “gelukscompetenties” zoals ik ze genoemd heb, die ons ondersteunen in duurzame inzetbaarheid, een gezonde werkomgeving waar plezier en passie samengaan in een realiteit waar er een hoge werkdruk heerst die succesvolle bedrijven vaak inherent hebben.

Ik wens alle MVO partners veel werkgeluk, maar vooral praktische handvatten om werkgeluk concreet, tastbaar maar vooral voelbaar te maken. En als ze meer willen weten of het zelfs willen doorvoeren in de organisatie, kunnen ze altijd nog de Opleiding tot werkgelukdeskundige volgen bij mij.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen