Minimaal een 9 scoren op werkgeluk?

Hoe realistisch is het als het streefcijfer van de werkgever een 9 of een 10 voor werkgeluk is? Volgens journaliste Ykje Vriesinga is dat het streefcijfer van de Lean Consultancy Group, meldt Vriesinga in het NRC. Kennelijk legt het hen geen windeieren, aangezien ze voor de derde keer op een rij zijn uitgeroepen tot Great Place to Work. Vertrouwen, trots en plezier op het werk, in combinatie met een evaluatie van het beleid en de organisatiecultuur bepaalt in hoeverre je een GPTW bent. Wat is het geheim? Onderstaande 6 tips zijn geïnspireerd op het artikel in het NRC:

  1. Selecteer personeel op waar ze écht enthousiast van worden, dat verhoogt de kans op het werkplezier (ORMIT)
  2. Draag bij aan iets groters dan jezelf, waar alle medewerkers zich in kunnen vinden. Bijvoorbeel: het bedrijf draagt bij aan het genezen van een ziekte (Novo Nordisk)
  3. Laat medewerkers mee beslissen, betrokkenheid verhoogt het werkgeluk (DELA)
  4. Plezier hebben in het leven betekent niet dat je pijn vermijdt; zowel vrolijkheid als worstelingen delen schept een band (Lean Consultancy Group)
  5. Neem de privésituatie van een medewerker mee; geef een blijk van zorgzaamheid als de situatie daarom vraagt (Incentro)
  6. Vier je successen en vier je fuck-ups. Ook de champagne open maken als je aan elkaar vertellen kan én mag wat je geleerd hebt van een fout, zodat ook je collega’s ervan mogen leren (Intermax en Experius).

Meer weten hoe je met werkgeluk een great place to work wordt? Doe mee aan de opleiding werkgelukdeskundige. Lees meer op https://trainjegelukscompetenties.nl/opleiding-werkgelukdeskundige

 

Kijk hier voor het volledige artikel in het NRC

 

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen