Geld of je leven? Volkskrant interview

Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig dat er geld is”, luidt het gezegde. Als een variant hierop interviewde Volkskrant journaliste Yasmine Esser mij voor een persoonlijk portret voor de Volkskrant rubriek Beter Leven. Zij onderzoekt hoe mensen in het leven staan aan de hand van hun ‘geld-strategie’. Immers, niet voor niets wordt het gezegde Put your money where your mouth is, in het woordenboek vertaald als “geen woorden maar daden.”

In korte kernachtige woorden vat zij de essentie samen. Yasmine weet door haar gevatte vragen goed door te dringen tot iemands gedachtengoed, dus vroeg zij door op de onderstaande samenvatting. Ik ben benieuwd hoe het werkelijke artikel er straks gaat uit zien. In de rubriek Beter Leven begint het persoonlijke portret begint met een ‘paspoort’:

Paspoort

Naam Veronique Kilian; Werk Auteur, Teamcoach, Podcaster, Spreker, Persoonlijk transformatiecoach.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Inkomen

Ik werk al 25 jaar als zelfstandig ondernemer en geef zowel persoonlijke coaching als teamcoaching. Ook geef ik leiderschapstrainingen, lezingen over mijn drie boeken over teamcoaching, werkgeluk en leiderschap. Deze drie boeken komen ook terug in de driedaagse opleiding die ik geef tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow coach.

Je moet niet denken dat je rijk wordt van boekverkoop. De cashflow die voortkomt uit een boek die via een uitgever terugkomt is vaak tussen de 1 á 2 euro per boek.

Daarnaast werk ik parttime bij een zorginstelling als teamcoach om de teams in samenwerking met de manager te ondersteunen zodat het management met het team steeds meer in teamflow werken. Immaterieel geeft dit mij veel voldoening. Voor mij is de zorginstelling een grote speeltuin om te doen wat ik leuk vind. Ik ben geen gemiddelde werknemer, dat merk ik aan de manier waarop ik me door de organisatiedynamiek beweeg. Het inkomen van mijn parttime baan en het inkomen van mijn bedrijf zijn op dit moment ongeveer gelijk.

Geld-Strategie

Mijn strategie is om geld te verdienen met en geld uit te geven aan datgene wat persoonlijke groei mogelijk maakt en bijdraagt aan het ontplooien van maximale creativiteit van mensen. Ik heb een boodschap dat ik wil delen met de wereld. Daarom heb ik inmiddels drie boeken geschreven en broeden er nog drie boeken in mijn hoofd. Voor mijn Chief Happiness Officer Podcast spreek ik met leiders die hebben laten zien hoe zij door hun leiderschap bij anderen de maximale creativiteit tot leven brengen.

In mijn boek over werkgeluk heb ik 25 gelukscompetenties beschreven, een daarvan is bijvoorbeeld de gelukscompetentie Schoonheidscreatie. Hoe zet ik geld om in schoonheidscreatie? Een nieuwe keuken bijvoorbeeld dient het plezier van keuken te ondersteunen en het moet mooi zijn om naar te kijken. Mijn tuin was voorheen een groot betonnen ondergrond. Door veel inspiratie op te doen naar wat ik écht mooi vind, en deze ideeën om te zetten met een tuinontwerpster heb ik de nu mooiste flagstones, meditatie-rondjes van gras en word ik omringd door lekker ruikende planten in de tuin. Ik laat het regelmatig onderhouden, zodat het mooi blijft.

Sommige mensen zeggen: het geld gaat in de stenen zitten. En: zonder poen kan je niets uitgeven. Maar als ik ooit met pensioen ga, kan ik altijd nog met het gerendeerde vermogen op een appartement gaan wonen.

Overvloedsdenken

Door iets weg te geven komt er soms a-synchroon iets terug. Dat is de gelukscompetentie Overvloedsdenken. Dus voor iedereen die dit artikel leest: deel dit artikel en tag mij in je social media en je maakt kans op mijn boek over werkgeluk!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Kostenpost

Zo heb ik geïnvesteerd in mijn nieuwe podcast studio door goede microfoons, koptelefoons, een elektrisch verstelbare sta-tafel voor de Chief Happiness Officer Podcast. Daarnaast geef ik geld uit aan de marketing van mijn boeken over teamcoaching, werkgeluk en leiderschap zodat ik zoveel mogelijk mensen kan bereiken.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

 

Ik ben zo iemand die het heerlijk vind om te leren en up-to-date te zijn. Daarom geef ik veel geld uit aan opleidingen. Zo ben ik geïnteresseerd in steeds meer werkvormen om teams te begeleiden. Dat betekent dat ik nu ook veel online werkvormen heb om mensen te begeleiden.

Ik vind het belangrijk om steeds meer de gelukscompetentie Gastvrouwschap onder de knie te krijgen. Ik geef dus geld uit om de ruimte zo mooi mogelijk te maken waar ik mijn gasten en klanten ontvang. Dat betekent een mooie voortuin – ook al is het een kleine strook – en kleurencombinaties in de ruimte die een opvrolijkende werking hebben.

Aan de gelukscompetentie Vitaliseren hecht ik veel waarde. Zeker in deze tijd. Ik heb een abonnement op Ekomenu, waar ik wekelijks voor drie gerechten biologische ingrediënten krijg zodat ik het recept zelf vers kan maken. En ik koop veel voedingssupplementen op natuurgeneeskundige basis.

Vroeger thuis

Mijn voorouders zijn Chinees en het zit een beetje in de genen om te sparen en zuinig aan te doen. Mijn moeder was huisvrouw en mijn vader werkte bij een verzekeringsmaatschappij. Sparen voor de oude dag was belangrijk. Voor mij is belangrijk dat ik geld gebruik om iets te verwezenlijken in dit leven: de wereld mooier achter te laten dan toen ik kwam.

Dutch Happiness Week: LIVE vanuit Parktheater Eindhoven plus online lezingen

Met maar liefst drie webinars, waarvan een speciale LIVE uitzending vanuit het Parktheater Eindhoven, waren we te gast bij de Dutch Happiness Week. De DHW wordt ieder jaar georganiseerd door het Parktheater Eindhoven. Normaal in de theaterzalen en dit jaar volledig online. Wil je de webinars terugkijken? Dat kan nog steeds! Hier de webinars voor je op een rij.

LIVE vanuit Parktheater Eindhoven

20 maart is de internationale dag van het geluk.  Op deze dag zou ik directeur Giel Pastoor interviewen voor een LIVE STREAMING aflevering van de Chief Happiness Officer Podcast. talkshow over het hoofd boven water te houden, over winnen en verliezen en over de corona maatregelen. Over persoonlijke verliezen en er weer bovenop komen. Hoe heeft Giel Pastoor sinds 2007 een van de grootste theaters in Eindhoven bewogen als beweegstrateeg. Wat beweegt hem nu nog om geluk in te vullen met dit theater?

Maar een dag van te voren kreeg ik een berichtje dat de planning in de war gooide.

“Slecht nieuws”, appte de directeur. Hij was geveld door griep. Wat nu?

Gelukkig had ik dit event uitgebreid voorbereid met geluksverspreider Marjon Reus en communicatie-adviseur Milly van Maanen. Ik belde Marjon met de vraag: “Ben je klaar voor positiviteitsvaardigheid?” Juist nu was het nodig om de situatie onder ogen zien en kijken wat er wél is. Het resultaat van alle improvisatie en harde werken is een stralende Marjon die tijdens deze talkshow vertelt hoe zij gelukscompetenties heeft toegepast in tijden van lock down en tijdens deze Dutch Happiness Week.

Dit gratis webinar terugkijken? Meld je aan bij Talkshow Parktheater  

En leer hier de tips over geluksvaardigheden die je tijdens deze coronacrisis helpen. Welke vaardigheden helpen je om beter om te gaan met tegenslagen? Deze gelukscompetentie zijn geïnspireerd op Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties!

 

Werkgeluk op de 1,5 meter

De coronacrisis vraagt ons allemaal om anders samen te werken. Thuiswerken kan comfortabel en tegelijkertijd uitputtend zijn. Online samenwerken, beeldbellen en op afstand werken kost veel meer energie. Daar komt nog de stress bij in onzekere tijden. En zoeken naar verbinding op 1,5 meter.

Hoe compenseer je het gemis aan even langsgaan voor een informeel praatje? Hoe maak je toch op een leuke manier verbinding als je veel meer op jezelf terug geworpen wordt? Welke manieren zijn er om de positieve vibe erin te houden? In dit interactieve webinar leer je minstens drie concrete werkvormen om werkgeluk vitaal te houden, online én offline! Co-hosting Esther Uitman.

Terugkijken? Meld je aan bij Werkgeluk op de 1,5 meter

 

Leiding geven aan gelukkig werkende zelforganiserende teams? De top 5 valkuilen en kansen

Voor mijn derde boek over teams die floreren bestudeerde ik meerdere organisaties waar zelforganiserende teams met plezier werken. Ik interviewde leiders zoals Mark Vletter van Voys, Henny de Haas van Hoppenbrouwers en Leon Wijnhoven van Insign.IT. Welke succesfactoren zorgen ervoor dat teams floreren, met plezier werken en gemakkelijker omgaan met tegenslagen? En welke valkuilen kan je missen als kiespijn?

In dit webinar krijg je een voorproefje van de 5 cruciale lessen van best practices uit organisaties waar werkplezier en zelforganiserende teams samen gaan. Wat mag niet ontbreken om als team gelukkig te werken? Is zelforganisatie zwemmen of zwermen? Wat is het verschil tussen leegte en ruimte, het scheppen van chaos en speelruimte en het grens tussen laten lijden en leiden?

Laat je inspireren door spraakmakende leiders die eerlijk vertellen over successen en worstelingen, over de moed en de overwinningen in de praktijk. In De Chief Happiness Officer interview ik hen en vraag door tot alle puzzelstukjes helder worden. Meer is te bekijken en te beluisteren op https://trainjegelukscompetenties.nl/podcasts met gasten zoals directeur Frank Veldhof van Hutten, directeur Ralph Deguelle van Kabisa, directeur Marinus Schroevers van ZLM en vele anderen over gelukscompetenties in de praktijk. Co-hosting Laurens Kuijsters, werkgelukdeskundige bij Train je gelukscompetenties!

Terugkijken? Meld je aan bij   Leiding geven aan gelukkige zelforganiserende teams

Klik hier voor de link naar de Dutch Happiness Week

Feem Magazine interview over duurzaam ondernemerschap: synergie tussen masculiene en feminine kwaliteiten

Feem hoofdredacteur, journaliste en ondernemer Yvonne van Balkom interviewde mij afgelopen week over vrouwelijk leiderschap en vrouwelijk ondernemerschap. Net nu ik diverse klanten coach op het vinden van hun balans tussen masculiene en feminiene kwaliteiten om zo een effectieve leider te zijn. En deze coaching werkt ook door in hun organisatie: een mannenorganisatie waar inmiddels een vrouwelijke directeur/bestuurder aan de top staat. Wat een timing voor een interview over dit onderwerp!

Lees hier excerpt uit het hoofdartikel van Feem met het interview over de synergie masculiene en feminiene kwaliteiten.

Feem Magazine, hoofdartikel

Het is algemeen bekend dat de houdbaarheidsdatum van het huidige economische systeem, waar welvaart boven alles gaat, voorbij is. Steeds meer mensen realiseren zich dat hun geluk niet te vinden is in een grotere auto, werkstressgerelateerde klachten blijven stijgen en ook moeder natuur schreeuwt dat het anders moet. We bevinden ons momenteel in een overgang van een oud naar een nieuw systeem.

Dat systeem komt alleen in balans wanneer vrouwen de kans en ruimte pakken én krijgen om die feminiteit tot uiting te brengen. En zich niet moeten aanpassen aan de geschreven en ongeschreven regels van het huidige, masculiene systeem. Dat blijkt tot op de dag van vandaag lastig te zijn, terwijl het vanzelfsprekend zou mogen zijn dat mensen in een organisatie worden ingezet op hun eigen kwaliteiten.

Kwaliteiten inzetten voor je persoonlijke missie

Volgens drs. Veronique Kilian kan het inderdaad zo concreet gezegd worden. “De werkelijke zingeving is wat mij betreft dat je dingen doet die te maken hebben met je persoonlijke missie,” vertelt ze op een rustige toon. “Dat gaat over uitdrukking geven aan je kwaliteiten en persoonlijke passie. Die heb je niet voor niets gekregen.” Dit gaat dus ook over werkgeluk, haar specialisatie waar ze de bestseller ‘Geluk op het werk? Train je geluk competenties!’ en diverse artikelen over schreef.

Hoe vanzelfsprekend het misschien ook klinkt, in het huidige systeem is er nog lang niet altijd ruimte voor. Kilian: “Het woord werkgeluk mag in sommige organisaties nog niet genoemd worden, want dan krijgen ze jeuk of zijn er teveel vooroordelen. En ‘we zijn hier toch niet om allemaal gelukkig te werken, want dan wordt er helemaal niet meer gewerkt’.”

 

Kracht en kwetsbaarheid

“Onder krachtig vrouwelijk leiderschap krijgt kracht en kwetsbaarheid meer een plek,” zegt werkgelukexpert Kilian. “Krachtige feminiene kwaliteiten zijn als het goed is een toevoeging en geven meerwaarde. Krachteloos wordt het wanneer je ten koste van alles consensus moet hebben en geen heldere koers vaart. Wanneer je alles met de mantel der liefde bedekt mag geen conflict meer benoemd worden. Of er mogen dan geen duidelijke grenzen aangegeven worden. Wanneer iedereen heel erg aardig is tegen elkaar en dan wordt de onderstroom in een team alleen maar groter.”

Volgens Kilian gaat het zelfs verder dan feminiteit en masculiniteit met elkaar in balans brengen. “Het is net als Yin en Yang,” legt ze uit. “De juiste dosis feminiteit vind je door de masculiniteit erin te brengen, en andersom. Dan krijg je synergie. Dan ben je heel erg sterk. Dat gaat verder dan balans. Het is een beweging die om elkaar heen draait en in elkaar draait. Wanneer je die synergie hebt gecombineerd kun je bijvoorbeeld vanuit bezielde inspiratie gerichte actie ondernemen en manifesteren of iemand confronteren met iets heel pijnlijks, vanuit de grootste compassie. Dat kan heel bevrijdend werken en dan wordt het een kracht die je inzet ten dienste van een groter geheel.”

Synergie: terug naar de essentie, dan pas actie

Dit is de eerste stap die we als vrouwelijke ondernemers te zetten hebben. Eerst terug naar onze eigen essentie en dan pas weer in de actiemodus. Veel vrouwen voelen zich hier al steeds meer in thuis en doen dit ook. Het gaat erom dat we die synergie in onszelf vinden, zodat we daarmee een voorbeeld zijn voor anderen en langzaam aan de hele wereld weer in balans komt.

 

Feem Magazine werd gelanceerd op internationale vrouwendag. Lees hier het hele artikel: https://feemonline.nl/vrouwelijke-ondernemers

Happiness Skills during lock down with the Power of Dyad

Happiness Skills to enhance the feeling of connection. A challenge during these times of (semi)lock down, right? In this webinar i shared my practice cover boek geluk op het werkof happiness skills. This webinar was organized together with the Society for Intercultural Education, Training And Research (SIETAR) in the Netherlands. In this webinar you learn happiness skills as teached in the book Happiness at work? Learn skills for happiness!

 

Happiness during lock down

At first this workshop about Happiness Skills at SIETAR was designed to give in March, but then the lock down entered the Netherlands. In March 2020 Sietar announced:

POSTPONED: Sietar NL: The Floor Is Yours – Workshop & Presentation event. Sietar NL’s announces her first upcoming event: The Floor is Yours. With heavy hearts we, unfortunately, have to postpone The Floor is Yours to later this year, in May. Due to COVID19 and the latest updates this afternoon, regarding national health guidelines, we need to take into account the general health and safety of all participants. We truly hope you understand our decision. 

Due to the lock down, the workshop turned into a webinar. In this webinar in december 2020, dealing with the COVID19 measures became part of the learning process.

How a smile can save your life

It is my mission to share skills for happiness world wide. Do you want to know more about happiness? Listen to the Talk like TED presentation “Talk like TED” called: How a smile can save your life!

Talk like TED presentation: how a smile can save your life!

Connecting cultures with the Power of Dyad during lock down

At the international SIETAR webinar we were excited to host participants from USA to the Netherlands, from Germany to Litunia! This webinar Connecting cultures with the Power of Dyad is free available for you. In this webinar you will get an insight into happiness skills. These skills were applied in the Authentic Dialogue and the Dyad Inquiry.

What are happiness skillsHappiness competencies are skills that allow you to keep your own happiness level high, learn to deal with setbacks better and make you flourish, both private and business.

What is the Authentic Dialogue? In the book Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog you learn how an Authentic Dialogue catalyzes energy, connection and shared vision in a group of people. It is often used for team building. How do you get a group / team to talk to each other about what is really going on? How do you ensure more flow and team feeling? How can you build collective knowledge instead of debate and discussion? How do you appeal to the collective (un)conscious of the group? How do you invite to (self-)investigation without censorship and without judgment on yourself and the other? When a live Authentic Dialogue is not possible, a dyad inquiry supports its participants to experience deeper, inner calm and more mutual understanding.

What is a Dyad InquiryA Dyad Inquiry supports people to build psychological safety with each other by giving space to themselves and the other in a neutral but compassionate way. Together you create a safe space for the “inner dialogue”, which gives depth to reflection and learning together.

 

Watch the free webinar Happiness Skills. Connecting Cultures with the Power of Dyad during lock down

 

Veronique Kilian is international trainer, teamcoach en personal coach on (online) teambuilding, happiness and future organisations. She hosts the Chief Happiness Officer Podcast. As an happiness expert she leads the 3-day training to become Chief Happiness Officer.

 

 

 

SIETAR, thank you for sponsoring

This webinar is also a “thank you” to Sietar NL for sponsoring Young Sietar to have an international event in Ukraine, a country that still shows traces of the civil war. An international community – including Ukrainian (sponsored) participants – comes together to share a common hope, namely intercultural connection, learning together and human happiness.

 

 

 

TIJDSCHRIFT VOOR ORGANISATIE ONTWIKKELING (TvOO)

Geluk is te trainen Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling werkgeluk