Managementboek van het jaar

Op 19 april was het zover: het 15e Managementboek Gala. Als auteur van Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! en het Handboek teamcoaching en intervisie met de Authentieke Dialoog werd ik uitgenodigd om de verkiezing bij te wonen van het managementboek van het jaar.

Een prachtige zwoele lenteavond, en DJ en slow-motion dansers, lekker eten en drinken op een terras aan het water in Rotterdam. De feestingrediënten waren zeker aanwezig. Alle gasten werden in de gelegenheid gesteld om te oefenen met wat ik zou noemen de gelukscompetentie Dreambuilding. In mijn boek over werkgeluk beschrijf ik dit als: Weet eigen dromen te verwoorden en te verbeelden. Geeft actief invulling aan het manifesteren hiervan. Op de feestlocatie stond een team klaar om een foto-shoot te maken alsof je de winnaar bent van het volgende managementboek in 2019. Wat geestig!

Dreambuilding is een vaardigheid  waarbij je de zintuigen gebruikt om een geluksmoment die je zou willen creëren alvast te ervaren: hoe zou het voelen? hoe ziet het eruit? wat hoor je? Je hersenen maken geen onderscheid in deze ervaringen tussen nu en in de toekomst, waardoor het lichaam door de visualisatie alleen al geluksstoffen aanmaakt.  Eén van mijn dromen is om zoveel mogelijk mensen te bereiken om werkgeluk tastbaar te maken en te ervaren. Geen oppervlakkige kick, maar duurzaam en authentiek geluk. Werken als thuiskomen, als inspiratieruimte en als een manier om plezier en betekenisgeving te ervaren. Een prettige sfeer in je team. Werken vanuit verbondenheid en tegelijkertijd inhoudelijke voldoening. Co-creatie door diversiteit te benutten. Beweging in gang zetten om persoonlijk te groeien. Dit soort ingrediënten integreer ik dan ook in mijn (team)coaching, trainingen en lezingen.

Zo heb ik ooit ‘gedreambuild’ dat ik een management-team mocht trainen. En een paar maanden later was er daadwerkelijk een managementteam dat me uitnodigde. Deze klant had “werkgeluk” als uitgangspunt, was overgestapt op zelforganisatie en was op zoek naar handvatten om werkgeluk en teams-in-flow  te faciliteren. Wat een voorrecht om met en voor hen te werken.

Hoe wordt de winnaar van het managementboek van het jaar gekozen? Je komt eerst op een shortlist. En dan volgt de aankondiging op het gala. Bekijk hier mijn getuige-video:

https://www.youtube.com/watch?v=nDvJbYezHQA

 

Wil je meer weten over je dromen waarmaken met gelukscompetenties? Je business laten floreren met werkgeluk? Wordt werkgelukdeskundige en volg de opleiding van 3 dagen.

 

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen