Het Grootste Kennisfestival van Nederland: werkgeluk op de 1,5 meter én Leiding geven aan zelforganisatie

Het Grootste Kennisfestival van Nederland op 24 september uitverkocht. Ik ga er twee workshops geven. Over werkgeluk en over gelukkig werkende teams die floreren met zelforganisatie. Wil je er tóch bij zijn? Lees hier hoe!

Het Grootste Kennisfestival van Nederland van Nederland besteedt aandacht aan werkgeluk. De eerste workshop is:

Werkgeluk op de 1,5 meter; 10.00 uur in het Stadhuis Deventer

De coronacrisis vraagt ons om anders samen te werken. Zeker 50% van de medewerkers gaat – al dan niet verplicht – meer thuiswerken. Comfortabel en tegelijkertijd uitputtend. Online samenwerken, beeldbellen en op afstand werken kost veel meer energie. Daar komt nog de stress bij in onzekere tijden. En zoeken naar verbinding op 1,5 meter. Hoe houdt je je werkgeluk vitaal? Ervaar het zelf in deze interactieve theaterlezing.

Humor op het werk

Werkgeluk betekent ook samen lachen. Lachen is een van de effectieve manieren om je immuunsysteem een boost te geven én om (online) verbinding te maken. Veronique leert je de kunst om met humor herkenbare en tegelijkertijd absurde situaties te raken.

Werken aan verbinding en teambuilding als je vanzelf zelforganiserend wordt.

Wie mist het om meer te bewegen en even langsgaan voor een informeel praatje? Hoe maak je toch op een leuke manier verbinding als je veel meer op jezelf terug geworpen wordt? Welke manieren zijn er om de positieve vibe erin te houden? Je gaat naar huis met minstens drie concrete werkvormen die je online én offline kan gebruiken.

Gratis vragenlijst

Deelnemers aan deze workshop ontvangen aan een gratis vragenlijst om hun gelukscompetenties in kaart te brengen en te verdiepen.

En dan komt er nog meer! De tweede workshop gaat over:

Leiding geven aan zelforganisatie; 12.20 in de Hereeniging

 

Hoe geef je leiding aan zelforganisatie?

Welke lessen leren we van Hoppenbrouwers, Voys, Infocaster, Insign.IT, GGZ Den Bosch en Kabsisa? Het afgelopen jaar interviewde Veronique Kilian diverse organisaties voor een boek over teams die met plezier werken en renderen. Zelforganisatie is daarin een van de ingrediënten. Welke succesfactoren zorgen ervoor dat teams floreren, met plezier werken en gemakkelijker omgaan met tegenslagen?

5 cruciale elementen om werkgeluk te vergroten in je team

Tijdens de 3-daagse opleiding die ik geef tot werkgelukdeskundige (Chief Happiness Officer) en teamflow coach wordt de tweede dag geheel gewijd aan werkgeluk vergroten in teams. Je krijgt hier een voorproefje van de 5 cruciale lessen van best practices uit organisaties waar werkplezier en zelforganiserende teams samen gaan. Wat mag niet ontbreken om als team gelukkig te werken in een context van zwemmen, zoeken en zwermen? Het verschil tussen leegte en ruimte, chaos en speelruimte, leiderschap en onzekerheid.

Semco Stijl

Ricardo Semler was een van de voorlopers van werkgeluk met zelforganiserende teams. Teams bepaalden zelf hun werktijden en losten direct problemen van klanten op zonder tussenkomst van leidinggevenden. Met zijn filosofie inspireerde hij velen om dit voorbeeld van zelforganisatie na te volgen. Hoe heeft dit ons anno 2020 beïnvloed?

 

Over Veronique Kilian

Top 3 managementboek

Veronique is auteur diverse boeken. Het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! haalde de top 3 van de managementboek bestsellerlijst top 100. Het Handboek Teamcoaching en Intervisie met de Authentieke Dialoog staat boordevol tips en inzichten om een team te begeleiden naar teamflow en co-creatie.

Lessen uit de praktijk van leiders in de podcast

Hoe breng je gelukscompetenties in de praktijk? Veronique deelt inspiratie van spraakmakende leiders die eerlijk vertellen over successen en worstelingen, over de moed en de overwinningen in de praktijk. Veronique interviewt en wordt geïnterviewd in De Chief Happiness Officer Podcast.. Hoe je met je team naar teamflow gaat. Hoe je met zelforganisatie wél werkgeluk en creativiteit kan losmaken. Met gasten zoals oprichter/directeur Mark Vletter van Voys, directeur Frank Veldhof van Hutten en vele anderen over gelukscompetenties in de praktijk. Te bekijken en luisteren op https://trainjegelukscompetenties.nl/podcasts

Cabaratier, Spreker, trainer, teamcoach `

Veronique is een veelgevraagd spreker over werkgeluk op congressen en in organisaties. Ze trainde het voeren van het echte gesprek met werkgeluk aan managers. Ze gaf Masterclasses Werkgeluk met leidinggevenden voor hun afdeling. Binnenkort geeft zij voor de 9e keer de opleiding tot werkgelukdeskundige (CHO) en teamflow coach.

Sociologe Veronique Kilian vertaalt theorie en wetenschappelijke fundering naar praktisch toepasbare handvatten. Ze weet de harde en zachte kant goed te combineren en durft out-of-the-box interventies in te zetten als dit leidt tot beter resultaat.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen