Geluksspier trainen met gelukscompetenties als het erop aankomt

Een geluksspier? Hebben we die dan?

Geluksspier training

De ‘geluksspier‘ is een symbolische term die verwijst naar onze capaciteit om geluk te cultiveren en te versterken door middel van bewuste inspanningen en oefeningen. Net als elke andere spier in ons lichaam kan onze bekwaamheid om geluk te ervaren en te vergroten worden getraind.

Is het trainen van de geluksspier onderdeel van een gelukshype? Er komen steeds meer geluiden als ‘De dictatuur van geluk’; ‘De geluksindustrie is overbodig’ en ‘De kunst van het leven is ongelukkig durven zijn’. Toch vind je de slogan ‘Sturen op geluk’ bij steeds meer bedrijven terug. Bedrijven die succesvol zijn en blijven. Want geluk rendeert. Het betaalt zich uit in 21% meer productiviteit, 45% minder verloop en 37% minder ziekteverzuim.

Werkgeluk in tijden van uitdaging

Gelukkig zijn betekent niet dat er geen problemen zijn, onrust of vervelende gevoelens. Echter, je wilt wel dat jouw mensen de drijvende kracht zijn voor het succesvol en duurzaam realiseren van organisatiedoelen. Je wilt jezelf en anderen uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Je hebt het verlangen om te werken gemeenschappelijke doelen, waarin ieders ambitie en talent zoveel mogelijk tot hun recht komen.

Gebleken is dat

  • eenzaamheid op het werk toeneemt
  • 1 op 4 mensen last heeft van chronische moeheid en stress,
  • het lastig is gelukkig te blijven bij aanhoudende werkdruk, een slecht functionerende leidinggevende en ‘negatieve mensen om je heen’
geluksspier

Hoop in turbulente tijden

In tijden van uitdaging en stress wordt het trainen van de geluksspier des te belangrijker. Juist wanneer we geconfronteerd worden met moeilijkheden en druk, hebben we een veerkrachtige geest en emotionele weerbaarheid nodig om in balans te blijven.

Door bewust te werken aan het versterken van onze geluksspier, creëren we een interne hulpbron die ons helpt om positiever om te gaan met stressvolle situaties. Het trainen van deze spier stelt ons in staat om onze focus te verschuiven van problemen naar oplossingen, om veerkrachtiger te reageren en om optimistischer te blijven, zelfs te midden van uitdagingen. Het helpt ons om onze innerlijke kracht te mobiliseren en om stress te verminderen door het cultiveren van positieve emoties en het vinden van momenten van vreugde, zelfs in turbulente tijden.

Toch is er hoop. Het goede nieuws is dat geluk te leren valt. Geluk is als een spier die je kunt trainen. Hoe vaker je traint, hoe sterker je geluksgevoel wordt. Ook in tijden van werkdruk, werkstress en moeheid. Dat is geluk als het erop aankomt. Happiness, Wellbeing en Wellness in voor- en tegenspoed. Hoe? Door gelukscompetenties.

Waarom gelukscompetenties?

Op het gebied van competenties zien we vaak dezelfde soort competenties terugkomen. Stressbestendigheid, Verantwoordelijkheid en Klantgerichtheid zijn klassiekers. Wij stellen competenties zoals Doorzettingsvermogen, Prioriteiten Stellen en Kostenbewustzijn op prijs. Deze competenties dragen bij aan het succes van een organisatie door prestatie en kosten-efficiency.

Opvallend is dat we wél doorzettingsvermogen moeten ontwikkelen – want we moeten onze doelen halen tijdens periodes van veranderingen, tegenslagen en kinderziektes – maar ruimte om herstellingsvermogen te ontwikkelen om even bij te komen van dit soort werkdruk is nog geen prioriteit. Dat moeten we in onze eigen tijd doen. We worden wél getraind in kostenbewustzijn, maar niet in geluksbewustzijn. We worden beoordeeld op stressbestendigheid – want we moeten blijven presteren onder druk – maar niet op onze competentie om te kunnen ontspannen op het werk. En we moeten tot steeds hogere leeftijd doorwerken! Gaan we met kostenbewustzijn, stressbestendigheid en doorzettingsvermogen nog lang en gelukkig werken? Het wordt tijd voor nieuwe competenties. Gelukscompetenties.

geluksspier

Positieve verandering

Ben je klaar om een positieve verandering in je leven te omarmen? Leer hoe je de geluksspier kunt trainen en je welzijn naar nieuwe hoogten kunt tillen! Drie manieren hoe je dat kan doen:

📘 Leer met het Boek: “Geluk op het Werk? Train je gelukscompetenties!” 📘

Duik in de bladzijden van het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! en ontdek praktische inzichten en strategieën om je geluksspier te versterken. Dit boek heeft niet voor niets de top 3 van managementboeken gehaald – het bevat waardevolle lessen om je leven te verrijken en je dagelijkse ervaringen positief te transformeren.

💻 Verdiep Je Kennis met Onze E-learning over de gelukscompetenties 💻

Ontdek een wereld van kennis en groei met onze e-learning die speciaal is ontworpen om jouw gelukspotentieel te vergroten. Leer 25 gelukscompetenties die je kunt integreren in je dagelijks leven voor blijvend welzijn en vreugde. De geluksspier trainen was nog nooit zo boeiend en gemakkelijk!

🎓 Word Een Expert met Onze Opleiding tot Werkgelukdeskundige 🎓

Wil je anderen inspireren om hun geluk te vergroten? Word een pionier in het verspreiden van positiviteit en volg onze opleiding tot werkgelukdeskundige. Leer hoe je organisaties en je team kunt begeleiden naar een leven en een werkomgeving vol vreugde en welzijn.

🔥 Wacht Niet – Investeer in Jezelf en Jouw Toekomst 🔥

Of je nu zoekt naar praktische tips, diepgaande kennis of professionele expertise, vind jouw begeleiding op je geluksreis. Train je geluksspier, ontdek je innerlijke potentieel en deel positieve vibes met anderen.

 

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen