Wanneer wordt je geluksmanager van het jaar?

Wat zijn de criteria om genomineerd te worden als geluksmanager van het jaar?

Een geluksmanager

  • voert gesprekken met collega’s uit het team over geluk en geluksfactoren ten einde inzicht te krijgen in het werkgeluk van de medewerkers
  • traint zijn of haar eigen gelukscompetenties
  • laat in gedragsvoorbeelden zien hoe deze gelukscompetenties tot uiting komen
  • faciliteert werkgeluk vanuit zijn of haar beïnvloedingspositie

 

Een voorbeeld: Recentelijk  heb ik een werkgeluk sessie gedaan bij een gemeente. Met een bijzondere manager als co-trainer. Hij voerde met alle medewerkers van zijn afdeling – zo’n veertig medewerkers – een individueel gesprek over geluk. Wat zorgt voor geluk op het werk? Niet alleen hebben deze gesprekken zijn eigen geluksbeleving vergroot, maar het heeft ook een geluksbeleving op gang gebracht op de afdeling.

Deze manager wilde graag een terugkoppeling geven aan alle medewerkers van de afdeling om te vertellen wat er uit de ‘geluksgesprekken’ voortgekomen is. Hiervoor hebben we samen een prachtige middag ontworpen.

In de voorbereiding hebben we samen geanalyseerd welke gelukscompetenties deze geluksmanager en de afdeling al toepaste. Niet alleen bijzonder om te zien hoe ver ze al zijn in gelukscompetenties, maar ook om te ontdekken hoe het rendeert! In de WHY van deze afdeling was geluk een onderdeel van hun Purpose: mensen met met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer begeleiden naar werkgeluk. Een veel groter aantal van deze mensen dan oorspronkelijk gedacht stroomde door naar een reguliere baan. Mensen van wie anderen ooit dachten dat een doorstroom naar een reguliere baan niet tot de mogelijkheden behoorde ….

In de aftrap van de middag nam de manager zijn medewerkers mee in zijn happiness journey. Hij vertelde open en eerlijk zijn worsteling met werkgeluk, welke activiteiten hem meer werkgeluk heeft opgeleverd en hoe hij zijn gelukscompetenties trainde.

Daarna nam ik de toehoorders mee in het verhaal hoe geluk werkt, hoe ze zelf hun gelukscompetenties kunnen trainen en wat best practices zijn van andere organisaties op het gebied van werkgeluk. Vervolgens hebben we in subgroepjes gebrainstormd. Na een plenaire terugkoppeling van alle groepen kregen alle deelnemers het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! mee.

Wil jij iemand nomineren als geluksmanager van het jaar? Stuur een e-mail of bel even, en ontvang een gratis test voor gelukscompetenties.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Theatercollege

"De kunst van het liefhebben"

00
dagen
00
uren
00
min.
00
sec.
Je hebt deze theaterlezing gemist, meld je aan voor mijn volgende theaterlezing volgend jaar en pak de vroegboekkorting!

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen