Gelukscompetenties als het erop aankomt

Is de gelukshype over? Er komen steeds meer geluiden als ‘De dictatuur van geluk’; ‘De geluksindustrie is overbodig’ en ‘De kunst van het leven is ongelukkig durven zijn’. Toch vind je de slogan ‘Sturen op geluk’ bij steeds meer bedrijven terug. Bedrijven die succesvol zijn en blijven. Want geluk rendeert. Het betaalt zich uit in 21% meer productiviteit, 45% minder verloop en 37% minder ziekteverzuim.

Maar ook in deze bedrijven geldt: Gelukkig zijn betekent niet dat er geen problemen zijn, onrust of vervelende gevoelens. Echter, je wilt wel dat jouw mensen de drijvende kracht zijn voor het succesvol en duurzaam realiseren van organisatiedoelen. Je wilt jezelf en anderen uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Je hebt het verlangen om te werken gemeenschappelijke doelen, waarin ieders ambitie en talent zoveel mogelijk tot hun recht komen.

Hoe realistisch is dat? Laten we onze ogen er niet voor sluiten. Gebleken is dat

  • zelfsturende teams niet persé gelukkiger hoeven te werken
  • 1 op 4 mensen last heeft van chronische moeheid en stress,
  • het lastig is gelukkig te blijven bij aanhoudende werkdruk, een slecht functionerende leidinggevende en ‘negatieve mensen om je heen’

Toch is er hoop. Het goede nieuws is dat geluk te leren valt. Geluk is als een spier die je kunt trainen. Hoe vaker je traint, hoe sterker je geluksgevoel wordt. Ook in tijden van werkdruk, werkstress en moeheid. Dat is geluk als het erop aankomt. Happiness, Wellbeing en Wellness in voor- en tegenspoed. Hoe? Door gelukscompetenties.

Waarom gelukscompetenties?

Op het gebied van competenties zien we vaak dezelfde soort competenties terugkomen. Stressbestendigheid, Verantwoordelijkheid en Klantgerichtheid zijn klassiekers. Wij stellen competenties zoals Doorzettingsvermogen, Prioriteiten Stellen en Kostenbewustzijn op prijs. Deze competenties dragen bij aan het succes van een organisatie door prestatie en kosten-efficiency. Opvallend is dat we wél doorzettingsvermogen moeten ontwikkelen – want we moeten onze doelen halen tijdens periodes van veranderingen, tegenslagen en kinderziektes – maar ruimte om herstellingsvermogen te ontwikkelen om even bij te komen van dit soort werkdruk is nog geen prioriteit. Dat moeten we in onze eigen tijd doen. We worden wél getraind in kostenbewustzijn, maar niet in geluksbewustzijn. We worden beoordeeld op stressbestendigheid – want we moeten blijven presteren onder druk – maar niet op onze competentie om te kunnen ontspannen op het werk. En we moeten tot steeds hogere leeftijd doorwerken! Gaan we met kostenbewustzijn, stressbestendigheid en doorzettingsvermogen nog lang en gelukkig werken? Het wordt tijd voor nieuwe competenties. Gelukscompetenties.

Ik nodig je uit om kennis te maken met gelukscompetenties op 

de Internationale dag van het geluk, 20 maart 2018 door Go4People.

Laat je inspireren, opladen en energizen! 

Programma:

13.00 Inloop

14.00 Drie TED talks

15.00 Keuze uit een carroussel van 6 gelukscompetenties:

Positiviteitsvaardigheid * Spelen * Passend geven en ontvangen * Persoonlijk Leiderschap voor geluk * Vitaliseren * Communitybuilding

17.30 Afsluitende netwerkborrel

Hoeveel kost het? 

Ter ere van de Internationale Dag van het Geluk geven we deze dag op donatiebasis. Jij bepaalt zelf hoeveel je eraan uitgeeft. We zijn transparant in wat wij investeren: onze (ontwikkel)tijd, de catering en we delen onze kennis. En je krijgt een GoodieBag mee met het artikel “Geluk is te trainen”dat gepubliceerd is in het Tijdschrift voor Organisatie Ontwikkeling. Wil je een richtlijn hoeveel een dergelijk event redelijkerwijs kost? Tussen de 50 en 150 euro ex.btw per persoon. Een deel van de opbrengst geven we aan een goed doel. Meld je aan op gelukscompetenties.eventbrite.com en klik op donatie basis. Houdt er rekening mee dat eventbrite een deel van de kosten afroomt.

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen