Driessen werkgeluk in de culturele hoofdstad van Europa

Werkgeluk training in Leeuwarden staat op het programma. Hoe kan een bedrijf van 500 medewerkers aan community building doen? Er zijn weinig bedrijven van een dergelijke omvang die het lukt om een gevoel van samenhang en eenheid te ontwikkelen. Wat ik vandaag leer, is dat de kneep zit in de kleine dingen op lokaal niveau die verbinding brengen op globaal niveau. Als ik bij deze Driessen vestiging binnenkom, wordt op een groot beeldscherm links van mij een jongeman afgebeeld,  omgeven door confetti, met zijn voornaam. Hij is jarig. Ik ben in de veronderstelling dat hij hier werkt, op deze vestiging in de culturele hoofdstad van Europa, maar dat is niet zo, Hij is één van de 500 medewerkers. Het is onderdeel van de ‘goed bekend’ cultuur, waarin collega’s elkaar en waar verjaardagen in alle vestigingen bekend gemaakt worden via een scherm. En dus proeven ook klanten, leveranciers en bezoekers deze sfeer. Het verbaast me dat Arjen, een van mijn Driessen-gastheren van vandaag, hem kent. Het is een goed voorbeeld van de gelukscompetenties commuitybuilding.

Een ander voorbeeld van ‘goed bekend zijn met elkaar’,  zo zou ik later leren, is dat een medewerker een heuse quizz opgepopt krijgt bij het opstarten van de computer. Een multiple-choice vraag met een foto. “Wie is deze collega?” met daaronder 4 namen. En ook als is je antwoord goed met ‘multiple-gok’, dan heb je er toch wat van geleerd.

Communitybuilding kun je creëren door kwaliteitstijd, zoals dat heet volgens wetenschapper dr. Gary Chapman. Hij definieerde kwaliteitstijd als samen tijd doorbrengen met aandacht, in dit geval samen met collega’s of klanten. Op de muur achterin de vestiging in een tekstballon ‘een goed gesprek’ geschilderd, als decor in de letterlijke huis-tuin-en-keuken-stijl van Driessen. In de lunchruimte alsof je aan de keukentafel zit, voel je je op je gemak met “groen” en “buitenlicht”. In deze sfeer worden ook de cursisten ontvangen die zich hebben ingeschreven voor de training Van werkdruk naar werkgeluk, die ik vandaag zal geven.

“Think Global, Act local” was het devies van Trompenaars, een bekende internationale Intercultureel Management-consultant. Dat zie je hier terug. Op de keukenkastjes staat symbolisch weergegeven hoe alle windrichtingen hier samen komen: van Goudse Kaas tot Bossche Bollen. Alleen “Fryske Bole” ontbreken hier, zou een cursist later zeggen. Die zal wel áchter het kastdeurtje liggen.

 

 

 

De vragen over werkgeluk gingen deze keer vooral over Hoe-vragen. Naast de gebruikelijke vragen als Hoe vergroot ik het geluk op mijn werk? en Hoe buig ik een negatieve spiraal om naar een positieve spiraal? hebben we vragen behandeld zoals:

  • Hoe ga ik om met mijn eigen ups- en downs door externe omstandigheden?
  • Hoe draag ik bij aan een goede spirit op de afdeling en houden we die vast?
  • Hoe kan ik geluk creëren bij eentonig werk?
  • Hoe kan ik positief blijven als ik met een lastige klus bezig ben?
  • Hoe verhoudt werkgeluk zich tot privé geluk?
  • Hoe is cultuur van invloed op geluksbeleving?

Wat een heerlijke leergierige deelnemers. Interessant was de vraag hoe cultuur van invloed is op geluksbeleving. Bij mijn afstuderen heb ik de specialisatie Intercultureel Management samengesteld, waardoor ik in Italië onderzoek mocht doen naar de invloed van cultuur op zakendoen. Nog steeds geef ik (ook nog) interculturele trainingen aan expatriate managers, workshops over diversiteit en trainingen over het vak cross-culturele psychologie. En er zijn wel degelijk diverse culturele dimensies te onderscheiden waardoor werkgeluk in de ene cultuur een andere uitingsvorm dan in andere culturen.

Culturele waarden verschillen en daarmee ook de verwachting van werkgeluk. Management-auteurs als Trompenaars, Kluckhohn en Lewis zijn klassiekers die cultuurverschillen bespreekbaar maken. Maar een ding blijft hetzelfde: geluk is een beleving, een gevoel, en daarmee universeel.

De deelnemers gaan blij naar huis, en ik blijf nog even nagenieten. Leeuwarden heeft zijn best gedaan als culturele hoofdstad van Europa. Naast een tentoonstelling van Esscher, geboren in Leeuwarden, vind je allerlei optische illusies op de straatstenen. Prachtige ‘street art’. Geluk ligt hier voor het oprapen ….

 

 

 

Wil jij ook een goed gesprek over werkgeluk in een werkgeluk training? Klik hier.

Wil je zelf werkgelukdeskundige worden? Klik hier.