Cruciale Corona Competenties

Corona Competenties voor ondernemers

Wat kom jij tegen tijdens deze corona crisis? Veel ondernemers worden geconfronteerd met een daling van inkomsten, uitstel van opdrachten en thuiswerk-stress. MKB-Nederland neemt maatregelen om ondernemers te ondersteunen. Dat neemt de mate van culture shock niet weg.

In vorige artikelen heb ik al gerefereerd naar de collectieve corona culture shock. De stress van die een culture shock geeft, gaat samen met onzekerheid en ambiguïtet. Het werkgeluk daalt.

Toch is gelukkig werken belangrijk in deze corona crisis. Gelukkig werken vraagt echter training. Als je weet hoe je cruciale competenties traint, houdt je jouw vitaliteit en energie hoog. 

Creativiteit in de corona crisis

De corona crisis vraagt ons buitengewoon veel creativiteit. Het vereist out-of-the-box denken. En hierin een positieve vibe durven vasthouden. Voor sommigen betekent dit investeren in een opleiding. Anderen gaan hun marketing een push geven. Of bereiden aanpassingen voor om hun business opnieuw vorm te geven.

Waarom zijn gelukkige ondernemers creatiever? Geluksbeleving vergroot de werking van een creatief werkend brein. Zoals de wetenschapper Nick Marks al zei: “Happiness is a serious business.” Want in deze tijden is het “innovate or die.” Uit sociaal-psychologisch onderzoek blijkt dat “a good mood’ leidt tot 5 keer meer creatief oplossingsvermogen. Hoe kan je jouw oplossingsvermogen vergroten? Door je zogenaamde ‘higher brain’aan te zetten. En dat kan gemakkelijk met gelukscompetenties. 

Competenties tijdens de corona storm

De onderstaande competenties helpen je om je creativiteit te vergroten tijdens deze corona storm. 

  1. Duurzaam ondernemerschap.
  2. Flow
  3. Alignment
  4. Overvloedsdenken  
  5. Betekenisgeven  
  6. Synchroniseren 
  7. Positiviteitsvaardigheid

Nieuwsgierig geworden? Laat je verrassen tijdens het webinar. Ontdek hoe je werkgeluk voor je laat werken. Juist nu.

Schrijf je in voor het gelukswebinar en ontdek hoe het brein reageert op geluk. Ook krijg je handvatten hoe je jouw mindpower kunt activeren met werkgeluk. In het boek Geluk op het werk? Train je gelukscompetenties! lees je meer over maar liefst vijfentwintig competenties.

Meer weten? Neem contact op over lezingen, persoonlijke begeleiding en training

Maak jouw werkgeluk concreet

praktisch toepasbaar – vernieuwend én met praktijkcases

Deel dit bericht

Populair

Categorieën

Theatercollege

"De kunst van het liefhebben"

00
dagen
00
uren
00
min.
00
sec.
Je hebt deze theaterlezing gemist, meld je aan voor mijn volgende theaterlezing volgend jaar en pak de vroegboekkorting!

Laten we een afspraak maken!

Wil je graag meer handvatten hoe je tot je recht komt, in je element bent en positieve invloed uitoefent in je team. In welke ontwikkelingsfase jij en of het team ook zit.

Vul het formulier hieronder in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Contact Informatie
Beantwoord de volgende vragen